“İlçemizin Gençlerine Bilim, Teknoloji ve Eğitim Hayatlarına Işık Tutacak”

Pınarhisar Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Z Kütüphanenin (zenginleştirilmiş kütüphane) açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Robotik kodlama eğitimlerinden zeka oyunlarına, üç boyutlu yazıcıdan akıllı tahtaya kadar geniş bir yelpazede etkinliklerin yapılacağı kütüphanenin ilçe gençlerinin vizyonuna büyük katkı sağlayacağını kaydeden Başkan Talay, emeği geçen herkese teşekkür etti.
“Z Kütüphanemiz ilçemize
hayırlı olsun”
Kütüphane içeriğinden bahseden Başkan İhsan Talay; “İlçemizin Gençlerine Bilim, Teknoloji ve Eğitim hayatlarına ışık tutacak Zenginleştirilmiş Kütüphanemizin Açılışını gerçekleştirdik.
Geleceğimize ışık tutan Gençlerimizin büyük oranda faydalanacağı Z Kütüphanemizde; Bilimsel gelişimini destekleyecek akıllı tahta, üç boyutlu yazıcı ve üst düzey bilgisayarlar ile donatılmış teknolojik bir ortamın, akademik gelişimlerini destekleyecek kurslar, yapay zekayı geliştirecek robatik kodlama ve arduino eğitimlerinin, santraç, akıl ve zeka oyunları ile zenginleştirilmiş bir merkezin, sosyal vakit geçirebilecekleri çocuk kültür ve eğitim programları,resim, ebru, seramik, robotik kodlama gibi eğitimlerimizin yer alacağı Z Kütüphanemiz ilçemize hayırlı olsun” dedi.
Emeği geçenlere teşekkür eden Talay; “Açılışımızda bizleri yalnız Bırakmayan,Pınarhisar’lıHemşehrilerimize, İlçemizin Sivil toplum kuruluşlarına, Siyasi Partilerimizin Temsilcilerine, Milli Eğitim Müdürümüz Ramazan Aşcı, Limak Çimento Fabrikası Müdürü Özgün Çınar, İlçe Başkanımız Hiçret Şamil Karasu, İlçe Kaymakamız Mehmet Kılıç ve Kırklareli Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz'ateşekkür ederim. Z Kütüphanemizde destek ve katkılarından dolayı Limak çimento Grubuna Şahsım ve İlçem adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. (Ö.Gönültaş)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol