İlçemiz ve Bölgemizde Sıcaklıklar Artıyor; Ani Hava Değişimi Hasta Edebilir!

Yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre; Bölgemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca; Bölgemizde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece, üzerine çıkması bekleniyor. Diğer yandan Soğuk ve kasvetli geçen kışın ardından gelen bahar havası, bazı hastalıkları da beraberinde getirir. Özlemle beklenen bu güzel ayın keyifli geçmesi adına alabileceğiniz bazı önlemler ve bahar hastalıklarını sizler için derledik.




Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen en yüksek sıcaklıkların (°C); İstanbul: 24-26, Edirne : 24-26, Kırklareli: 24-26, Tekirdağ: 23-25, Sakarya : 28-32, Kocaeli : 26-30, Yalova : 24-27 aralıklarında olacağı tahmin ediyor. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
ANİ HAVA DEĞİŞİMİ HASTALIK GETİREBİLİR!
Havaların geçiş aşamasında olduğu bahar aylarında nezle ve grip gibi rahatsızlıklarda artış olur. Baharda çiçeklerin açması, hava hareketlerinin yaşanması ve arıların aktif olması virüslerin taşınmasını sağlar. Bu nedenle hasta olmamak adına vitamin desteği almak, su tüketimini artırmak, terlemekten kaçınmak ve uykusuz kalmamak son derece önemli. Tipik bir durum olan bahar yorgunluğunda baş ağrıları artar ve sürekli uyuma isteği yaşanır. Bahar yorgunluğu denilen durumu aşmak için spor yapmalı, bol su içmeli, vitamin ve mineral takviyesi almalı ve uyku düzenine dikkat edilmelidir. Alerjik astım hastalığınız varsa bahar aylarında her zamankinden dikkatli olmalısınız. Bronşların iltihaplanması ile öksürük, nefes almada güçlük çekme ve hırıltı gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Bu durumları en aza indirmek için alerjenlerden uzak durmalısınız. Mide ve bağırsak sistemi hastalıklarından olan reflü ve gastrit bahar mevsimi ile birlikte artış gösterir. Baharda bazı virüsler nedeniyle ishal vakaları da artar. Bu durumlardan korunmak adına dengeli beslenmeli, sebze ve meyveler bol suyla yıkanmalıdır. Alerjik nedenlerle burun mukozasının iltihaplanması ile meydana gelen alerjik rinitin en büyük nedenlerinden biri polenler. Halk arasında saman nezlesi olarak da adlandırılan alerjik rinit; burun akıntısı, burunda tıkanıklık ve kaşınma, gözlerde sulanma, öksürük, koku almada azalma ve geniz akıntısı gibi belirtilerle kendini gösterir. Alerjik rinitte en sık yapılan hatalardan biri doktor tarafından verilen alerji ilaçları ve spreyleri düzenli kullanmamaktır. Güneş durumu tetikleyeceğinden mümkün olduğunca öğleden sonra dışarıya çıkmaya özen göstermelisiniz. Güneşli havalarda da güneş gözlüğü ve şapka kullanmaya dikkat etmelisiniz. Alerjiniz varsa bu havalarda çiçekli ortamlardan uzak durmaya çalışın. (Haber merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol