İlçelerde 15 Temmuz renkli geçti

Fetullahçı Terör Örgütü Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz 2016’daki kanlı darbe girişimi karşısında destan yazan Türk Milleti’nin ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ olarak kutladığı yıldönümünde Kırklareli’nin Vize, Demirköy, Pehlivanköy ilçelerinde şehitleri anma programları ve çeşitli etkinlikler yapıldı.
Pehlivanköy’de
15 Temmuz
15 Temmuz hain darbe kalkışmasına karşı yüce Milletimizin büyük bir fedakârlık ve kahramanlık neticesinde yazmış olduğu 15 Temmuz Destanının ikinci sene-i devriyesinde 7’den 70’e halkımızın yoğun katılımıyla Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü gündüz programı kapsamında; saat 11.00’da Şehitlik ziyaret edilerek okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Duaların ardından saat 11.30’da çelenk sunma törenine geçildi. Atatürk Anıtına Kaymakamlık çelenginin sunulmasına müteakip İstiklâl Marşı ve saygı duruşuyla devam eden gündüz programı, Öğle namazının ardından Merkez Camii’nde okunan Mevlid-i Şerif ile tamamlandı. Saat 20.00’da Hükûmet Binası
önünde toplanılarak yapılan Mehteran eşli-

 

ğinde Milli Birlik Yürüyüşüyle akşam programına başlanmış oldu. Milli Birlik Yürüyüşünün ardından saat 21.00’da Zübeyde Hanım Meydanı’nda Mehteran gösterisi düzenlendi. Yapılan ikramların ardından saat 22.00’da sinevizyon gösterimiyle devam eden akşam programı saat 00.13’te tüm Camilerimizden okunan Sela ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle geçilen demokrasi nöbetinin ardından tamamlandı.
Vize’de 15 Temmuz
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisi Vize Kaymakamı Soner Zeybek ve Belediye Başkanı Sedat Balkı tarafından açıldı.
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanında yapıldı.
Anma programı şehitler için saygı duruşu ile başladı. İlçe Kaymakamı Soner Zeybek'in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundul. Şiir okuyan öğrencilere Kaymakam tarafından hediye verildi. Anma programına İlçemiz Kaymakamı Soner Zeybek, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Özgür Gündüz, Belediye Başkanı Sedat Balkı, Cumhuriyet Savcılarımız Mustafa Çakmak ve Yusuf Çelik, Belde Belediye Başkanları Ahmet Bora ve Mehmet Bayram, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Burak Çipa, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, daire amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Babaeski’de
15 Temmuz
Kırklareli Babaeski ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak şehitlik ziyareti ile başlayan etkinlikler Hükümet Konağı önünde resim ve fotoğraf sergisi açılışı ile devam etti. Etkinliklerin devamında Babaeski halkının katılımı ile kutlandı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile Kaymakam Hakan Özarslan, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016'da Türk milletinin bir destan yazdığını söyledi.
Ecdadın kanlarıyla sulanmış vatan topraklarından zerresine bile kimsenin el koya-
mayacağını aktaran Özarslan, “İç ve dış mihraklar bir olup 15 Temmuz'da bu güzel vatan toprağını işgal etmek istediler. Ancak o gün gördük ki vatan aşkı yüreklerinde çarpan Türk milleti bu hainlere karşı en büyük mücadeleyi göstermişlerdir. Türk milleti bir kez daha aynı Çanakkale'deki gibi, büyük taarruzda olduğu gibi tarihe altın harflerle bir kahramanlık destanı yazmışlardır. Darbe girişiminde hainlere karşı vatan savunmasında hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ecdadımıza da şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu
Demirköy’de 15 Temmuz
15 Temmuz hain darbe kalkışmasına karşı yüce Milletimizin büyük bir fedakârlık ve kahramanlık neticesinde yazmış olduğu 15 Temmuz Destanının ikinci sene-i devriyesinde 7’den 70’e halkımızın yoğun katılımıyla Kırklareli Demirköy ilçesinde kutlandı. Etkinlikler kapsamında ağaç dikimi yürüyüş ve nöbet tutuldu. Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz etkinlikte yaptığı konuşmada “15 Temmuzda Vatanı, milleti ve bayrağı için her türlü fedakârlığı göze alarak şehit olan askerlerimize, polislerimize ve demokrasi şehidi sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar, gazilerimize ise ömür boyu sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol