İlçe gibi köy, Başkan gibi muhtar

4 dönemdir yani 20 senedir Pınarhisar’a bağlı Sütlüce Köyü’nün muhtarlığını yapan Sadri Buzdağ, 800 nüfuslu köy için gerçekleştirdikleri onlarca çalışma ile bölgede parmakla gösterilen bir isim haline geldi. 

4 dönemdir yani 20 senedir Pınarhisar’a bağlı Sütlüce Köyü’nün muhtarlığını yapan Sadri Buzdağ,, 800 nüfuslu köy için gerçekleştirdiği onlarca çalışma ile bölgede parmakla gösterilen bir isim haline geldi. Gazetemizin köy ziyaretinde bizleri misafir eden Buzdağ, yapılan çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi:
Su boruları yenilendi
“Köy tüzel kişiliğine ait binalar ve dükkanlar tadilattan geçti, yenilendi. Altyapı ve kanalizasyon revize edildi. Köy yolu asfalt ile kaplandı. Köy Meydanı ve giriş çıkışlar kilit taşı oldu. Köyümüze 1 adet sabit, 1 adet de seyyar gasilhane kazandırıldı. Köy içindeki su boruları ve elektrik direkleri yenilendi. Camilerimizin ısıtma sistemi ve mantolaması tamamlandı.”
Çocuk ve Gençlik Parkı yapıldı
Köydeki musalla taşı ile mezarlıkta da iç ve dış yenileme çalışmaları yapıldığını söyleyen Buzdağ, mezarlığa yeni fidanlar ekildiğini, mezarlık yolunun yapıldığını, yine mezarlığa çeşme, 2 tane abdesthane ve tuvalet yapıldığını kaydetti. Köye çocuk ve
gençlik parkı yapıldığının bilgisini veren muhtar Buzdağ; “Ayrıca bayanlarımız için jimnastik ve spor aletleri getirttik. Çöplerimiz toplanıyor. Yeri gelmişken Kaymakamlığımıza da çok teşekkür ediyoruz. Köyümüz için hiç durmadan çalıştık. Futbol sahamız ve soyunma odası yenilendi. Lokalimiz var. Köyümüzde faal kooperatiflerimiz var. Sulama kooperatifimiz var. Spor Kulübü Derneği ile Cami Derneğimiz mevcut. Resmi törenlerde hepsinin çelengi köy meydanında yerini almaktadır” dedi.
Ana yol sıcak asfalt oldu
Köydeki derenin ıslah çalışmasının da tamamlandığını aktaran Buzdağ, “Köyümüz yenilendi, daha da güzelleşti. Emekliler buraya dönmeye başladı.
Ayrıca köy etrafındaki küçük parseller satın alınıyor ve köyümüz göç alıyor. Köyümüzde 2 adet cami ile bunlarda görevli imamlarımız ve imamevlerimiz de bulunmaktadır. Sağlık ocağında ebemiz vardır. Köy ana yolumuz da sıcak asfalt kaplanmıştır” şeklinde konuştu.
Düğün salonuna ihtiyacımız var
Köy tüzel kişiliğine ait köyiçi ve kenarlarındaki arazilere, ceviz, badem, çınar ve ıhlamur ağaçları diktiklerini söyleyen Muhtar Buzdağ, köyün şu an bir düğün salonuna ihtiyacı olduğunu ifade ederek;
“Bu isteğimiz yetkili mercilere iletildi. Köyümüz için aza arkadaşlarımızla beraber çok çalıştık. Köylünün takdirini kazandık. Yeniden görevdeyiz. Köyümüz oğlak çevirme mekanları ile meşhurdur. Bahar ayında insan sirkülasyonu artmaktadır. Merak eden herkesi köyümüze bekliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hiçte söylendiği gibi değil Köye ne zaman gelsem sular kesik

  2. yolları her geçen gün berbat olan ilgisiz bir köy muhtar zaten köye uğramıyor maaşı alıp rahatına bakıyor

  3. Amma abartmış. Yerel basına yedirdimi naptı acaba.Bir de köyde yaşayanlara sormak lazım.