İlçe başkanları aday adaylığı için istifa etti

Kırklareli CHP’de aday adaylığı açıklamaları devam ediyor. Çarşamba toplantısında Ünal Başkur’un yanı sıra eski milletvekili Turgut Dibek Kırklareli Belediye Başkanlığı için, Vize ilçe başkanı Ercan Özalp de Vize Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı ve görevinden ayrıldı. Pınarhisar İlçe Başkanlığı’ndan ayrılan Volkan Ertan ise, uygun görülecek bir noktada görev alacağını ifade ederek nereye aday adayı olduğunu söylemedi. CHP toplantısına Volkan Ertan’ın “CHP’de bir gencin siyaset yapması pek de kolay değil” cümlesiyle, Gençlik Kolları Başkanı Mert Özkan’ın “Gençler sorumluluk almak istiyor” şeklindeki sitem dolu cümleleri damgasını vurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Teşkilatı’nın bu haftaki Çarşamba toplantısında, Ünal Başkur’un yanı sıra, eski milletvekili Turgut Dibek ve Vize İlçe Başkanı Ercan Özalp de Belediye Başkanlıkları için aday adaylıklarını açıkladı.
Pınarhisar İlçe Başkanı Volkan Ertan ise, partisinin ve vatandaşların uygun gördüğü bir göreve talip olacağını söyledi. Açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçi’den sonra ilk aday adaylık açıklamasını Ünal Başkur yaptı. Daha sonra kürsüye Turgut Dibek geldi. Aday adaylığı ile ilgili olarak yakın zamanda yazılı bir açıklamayı kamuoyu ile paylaştığını dile getiren Dibek, adaylık isteğini bir kez daha yineledi ve diğer adaylara başarılar diledi. Dibek’in ardından kürsüye gelen CHP Pınarhisar İlçe Başkanı Volkan Ertan 10 yıldır ilçe başkanlığı yaptığını hatırlatarak; “Tabii ki CHP’ye hizmet etmek çok başka bir şey. Özellikle genç arkadaşlarımızın bir nevi temsilcisi gibiyim. Gençlik kollarından gelen birisiyim. CHP’ye hizmet etmek; gönül vermek, bu partide bir yerlere gelmek, emeklemekle başlıyor. Emeklemeye başlayan gençlik kollarına ben yollarında başarılar diliyorum. Çünkü gerçekten CHP’de bir gencin siyaset yapması çok da kolay değil. Onlara kolaylıklar diliyorum. Burada çok konuşmalar yaptık. Gelecek seçimlerle ilgili düşüncelerimizi de paylaştık. Bizim CHP Kırklareli il örgütü olarak topyekün sorumluluklarımız var. Partimin ve vatandaşlarımın uygun göreceği bir noktada görev almak üzere mevcut görevimden ayrılıyorum. Harcadığımız emeğe güveniyoruz. Herkese başarılar diliyorum. Yaşanacak güzel bir Türkiye diliyorum” şeklinde konuştu. Sonrasında ise konuşma yapan isim CHP Vize İlçe Başkanı Ercan Özalp oldu. 4,5 yıldır yürüttüğü görevinden ayrıldığını söyleyen Özalp, 15 yıldan bu yana Vize’de beklenilen büyük özlemi ve hasreti gidermek için aday adayı olduğunu aktararak; “31 Mart akşamı sandık görevlilerinin yüzünü güldürmek için adayım. Vizede seçimi hep beraber kazanacağız. Aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi. Toplantının son konuşmasını CHP Kırklareli Gençlik Kolları Başkanı Mert Özkan yaptı. Gençlerin sorumluluk almak istediğini belirten Özkan, Kırklareli’nde 8’de 8 belediyeyi almak için mücadele edeceklerini daha önceden söylediğini ifade ederek, onun adımlarının atılmaya başlandığını kaydetti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Chp de gençlerin yer bulamadığı tespiti doğru olabilir ama o gençlerin de chp deki büyüklerine nasıl davrandıklarına bakmak lazım. Sitem edenler hızlı yükselmek isterken büyüklerini takmayan arka kapılardan dolanan tutum sergiliyor olabilirler mi ?