İlçe Spor Merkezine yoğun ilgi yöneticilerini de sevindirdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından toplumda spor kültürünün oluşması, sporun çocukların ve gençlerin gelişimine katkı sağlaması amacıyla, 81 Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerinin il merkezi ve ilçelerde her yıl uyguladığı il ve ilçe spor merkezleri bu yılda çeşitli spor branşlarında açılarak faaliyetlerine devam etti. Faaliyetlere ilgiyi değerlendiren Babaeski Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erhan Öztürk, ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

Babaeski İlçe Spor Merkezi ile ilgiliaçıklamalarda bulunan Babaeski Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erhan Öztürk, sporun, çocuklar ve gençler üzerinde hem fiziksel gelişme yönünden hem de iyi bir kişilik gelişimi ve ruh sağlığı bakımından yararlarının saymakla bitmeyeceğini belirterek, çocukların spor yoluyla çevresini tanıdığını, iletişim kurduğunu, kendine güveninin arttığını söyledi. Psikolojik açıdan da kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantreolabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi, başarıya güdülenebilmeyi öğrendiğini kaydeden Öztürk, “Araştırmalar, spor yapan gençlerin spor yapmayanlara oranla daha iyi beslendiklerini, şiddete daha az başvurduklarını, insan ilişkilerinde daha başarılı olduklarını ve bunların sonucunda bağımlılıkla daha iyi bir şekilde mücadele ettiklerini göstermektedir” dedi. Bu amaçla daha fazla çocuğa, gence ulaşmak ve onları spor yönlendirmek için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortak çalışma yaparak branş sayısını her geçen sene arttırmayı başardıklarını vurgulayan Öztürk, “Bu yaz İlçe Spor Merkezimizde 10 branşta; Atletizm, Futbol, Basketbol, Voleybol, Taekwondo, Masa Tenisi, Satranç, Cimnastik, Tenis, Güreş branşlarında spor kurslarımızı açtık.
Her yıl hizmet
verdiğimiz çocuk ve genç sayısını artırdık
Her yıl 05-18 yaş arası tüm çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak, toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak ve bağımlılıkla mücadele etmek amacıyla ‘ücretsiz’ olarak verdiğimiz spor kurslarımıza; 2016 yılında 2 branşla 126 sporcuya hizmet verilirken, göreve geldiğim yıl 2017 yılında 5 branşla 250 sporcuya hizmet verdik. 2018 yılında branş sayımızı 7’ye kayıt sayımızı da 739’a yükseltmeyi başardık. 2019 yılında ise branş sayımızı 10’a çıkartırken bu yıl 806 çocuk ve gencimize hizmet etme imkanı ve sevincini yaşadık. Aynı zamanda Gençlik Merkezi Müdürlüğümüzde de çocuk ve gençlerimize yönelik Resim, Satranç ve Kodlama kursları açarak 150 gencimizi kurslarımızdan faydalandırdık. Çocuklarını spora ve çeşitli kurslara göndererek yaz tatillerini verimli geçirmelerini sağlayan sporcularımızın fedakar anne ve babalarına, çocuklarımıza gösterdikleri ilgi ve alakaları ve emekleri için antrenörlerime ve çok değerli personelime çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız aynı hızla devam ederek inşallah. Babaeskimize gençlik ve spor konusunda hizmetlerimiz artarak devam edecektir” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol