Ilçe Belediyesi'nde 'büyüksehir' havasi

Geçtigimiz günlerde, Ziraat Bahçesi Atatürk Açik Spor Tesisi projesi ile Mahalli Idareler Arastirma ve Gelistirme Dernegi'nin (MIARGED) düzenledigi 'Üretken Belediyeler Proje Yarismasi'na katilan Vize Belediyesi, ilçenin vizyonunu gelistirmeye devam ediyor. 
Kirklar Haber Gazetesi olarak, basarili Belediye Baskani Selçuk Yilmaz'la ilçede tamamlanan ve devam eden projeleri konustuk.
Iki ay sonra yeni görev döneminin ikinci yilini geride birakacaklarini söyleyen Yilmaz, "Göreve ilk geldigimizde sadece bir dönemi kurtarmak amacinda olmadik. Planlarimizi 10 yillik bir süreye yaydik...  Åzu an baktigimizda bu süreçte planladigimiz seviyede oldugumuzu görüyoruz. Bu da bize dogru yolda oldugumuzu gösteriyor. Vize Belediyesi olarak rutin belediyecilik islerimizin yaninda bilindigi gibi ilçemizin içme suyu problemi basta olmak üzere birçok projeye imza attik. Åzu anda Tredas, Vize'de elektrik nakil hatlarini yeraltina aliyor. 
Yapilan anlasmaya göre Tradas'in açtigi kanallari Belediye olarak biz kapatiyoruz. Bu da bize önemli ölçüde bir yük getiriyor tabi ki. 2011 yili sonuna kadar Vize'deki elektrik nakil hatlarinin yüzde 70'lik kismi yeraltina alinmis olacak" dedi.
2.5 milyon TL'lik proje
Vize Belediye Baskani Selçuk Yilmaz, hazirladiklari yeni bir projelerinin oldugunu ifade ederek "Içinde yüzme havuzu, basketbol ve voleybol sahalari, fitness salonu, 16 kisilik misafirhane ve dügün salonunun da bulundugu bir sosyal tesis projesi hazirladik. Bu proje için 2-3 ay içinde ihaleye çikilacak ve çalismalara baslayacagiz. Projenin toplam maliyeti de yaklasik 2.5 milyon TL" ifadelerini kullandi. 
Baskan Yilmaz ayrica eski Ayasofya yeni adiyla Gazi Süleyman Pasa Camii'nde de bir çevre düzenlemesi projesi yaptiklarini ifade ederek, "Trakya Kalkinma Ajansi ile isbirligi içinde bu projenin de çalismalarini sürdürüyoruz" dedi.
Festival tarihi belirlendi
Vize'de bu yil yapilacak olan, ''6. Tarih ve Kültür Festivali''nin tarihi de belirlendi. Vize Belediye Baskani Selçuk Yilmaz, meclisi toplantisinda 2011 yili, ''6. Vize Tarih ve Kültür Festivali''nin, 21-24 Temmuz tarihlerinde yapilmasinin kararlastirildigini ifade etti. 
Vize Belediye Baskani Selçuk Yilmaz, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, dügün yapma hazirliginda olan vatandaslari zor durumda birakmamak ve orucun Agustos ayinin ilk günü baslamasi nedeniyle festivalin 21-24 Temmuz tarihlerinde yapilmasinin kararlastirildigini söyledi. 
Yilmaz, ''Çevre il ve ilçelerden büyük ilgi gören ve Vize halki tarafindan da begenilen festivalimizin bu yil da vazgeçilmez olmasi için yogun çaba harciyoruz'' dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol