İlaç raporu evden yapılan görüntülü bağlantı ile düzenlendi

Kırklareli’nde Evde Sağlık Birimi doktoru tarafından ilk muayenesi gerçekleştirileni 84 yaşındaki yatağa bağımlı hastanın ilaç raporu ile reçetesi yapılan görüntülü bağlantı sonrası yapılan değerlendirmenin ardından Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorunca düzenlendi. 

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yatağa bağımlı Evde Sağlık Birimi hastasına evde ilaç raporu düzenlendi. Yatağa bağımlı 84 yaşında bir hasta yakını ilaç ve bez raporu ihtiyacı nedeniyle Evde Sağlık Hizmetleri Birimine başvuruda bulundu. Sağlık Bakanlığının yatağa bağımlı hastalara hastaneye gitmeden evinde sağlık kurulu, bez, ilaç vb. raporları düzenlenmesi tebliği gereğince, Evde Sağlık Hizmetleri Ekipleri hastanın evine giderek ilk muayeneleri evde sağlık birimli sorumlu hekimiDr. Ecem Pınar Sadıkoğlu’nca yapıldı. Hastanın ihtiyacı olan ilaç raporları için Sağlık Bakanlığının sağladığı imkanlarla uzaktan bağlantı kurularak kamerayla ve ses ile iletişim halinde hastane Nöroloji Hekimi Uzm. Dr. Emre Gedik tarafından değerlendirilerek, muayenesi Evde Sağlık Birimi desteğiyle tamamlandı. Hastanın gereken ilaç raporları ve reçetesi hasta hastaneye gitmeden yapılarak hastaya evinde verildi.
Yapılan işlemlerin ardından Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, “Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda yatağa/cihaza bağımlı hastalarımıza evlerinde, hastaneye gitmeden Evde Sağlık Hizmetleri Ekiplerinin ilgili uzman hekimlerle koordinasyonu sayesinde bez ve ilaç raporları düzenlenmektedir. Bu hizmet hastalarımızın rapor işlemlerini daha da kolaylaştırmış, evlerinde hizmet almalarını sağlamıştır. Bu değerli çalışmanın devamlılığını sağlayan tüm Evde Sağlık Hizmetleri ekibimize, Uzman Hekimlerimize ve çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim” dedi. (E.Yıldırım)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol