İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 yılı 3 üncü olağan toplantısını yaptı

Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 yılı 3 üncü olağan toplantısı 26.07.2018 tarihinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, 2018 yılının ilk altı ayı içerisinde yürütülen faaliyetler hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi.

Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 yılı 3 üncü olağan toplantısı 26.07.2018 tarihinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, 2018 yılının ilk altı ayı içerisinde yürütülen faaliyetler hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi.
Toplantıda Babalıoğullu, Kurul üyelerine 2018 yılında Milli İstihdam Seferberliği kapsamında uygulanan İlave İstihdam Teşvikleri, işbaşı eğitim programları, kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlülere uygulanan destekler ile yeni uygulamaya başlatılan İŞKUR ile TOBB arasında işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve uygulamalı eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) hakkında bilgiler verdi.
Toplantı, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.
(İŞKUR)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol