İl İstihdam Kurulu Ekim Ayı Toplantısı yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ekim Ayı Toplantısı, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Başkanlığı’nda 24 Ekim 2017 Salı günü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde yapıldı.

Toplantıda, İŞKUR İl Müdürlüğünce 2017 yılı ilk dokuz ayı içerisinde yürütülen çalışmalar hakkında Kurul Üyeleri bilgilendirildi. Kurulda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 2017 yılı sonuna kadar aktif işgücü programları kapsamında yapılması planlanan faaliyetler de ele alındı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Aksoy toplantıda yaptığı konuşmada, İŞKUR olarak, işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak yürütülen faaliyetlerden birisi olan işbaşı eğitim programları ile ilgili Kurul üyelerine bilgi sundu.

AKSOY, konuşmasında; Aktif işgücü piyasası programları kapsamında yürütülen Mesleki Eğitim Kursları ile İstihdam garantili işgücü yetiştirme kurs-
ları, özellikle de dezavantajlı grupların istihdama katılmalarının sağlanmasına yönelik yürütülen faaliyetler, Toplum Yararına Programlar ve işsizlik sigortası ile ilgili çalışmalar hakkında Kurul Üyelerine bilgi verdi.
“İş Sağlığı ve
Güvenliği…”
Aksoy, konuşmasının sonunda, Kurul Üyelerine,"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı","İlave İstihdam Teşvikleri", ve "İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği" konularında açıklamalarda bulunarak, özellikle de toplumun tüm bireylerinin İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda duyarlı olmalarının önemli olduğunu, en önemlisinin de ölümlü iş kazalarının önüne geçilebilmesi için büyük küçük tüm işyerlerinde sağlık ve güvenlik kültürünün geliştirilmesi gerektiğini belirtti. 

 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol