İl başkanlarına Türkiye sathında görev

AK Parti'de 105. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı gerçekleştirildi. Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Kırklareli'nin selamını bizzat kendisine iletti.  

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile 105. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi. Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Kırklareli'nin selamını iletme fırsatı buldu. Çiler ayrıca İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile de biraraya geldi.
Başbakan Davutoğlu toplantıda yaptığı konuşmada;
"Sadece illerimizde görev yapmayacağız. Edirne teşkilatını ben, bir gün kucaklaşmak üzere Hakkari'de görmek istiyorum, Hakkari teşkilatımla birlikte. Başka bir gün Van teşkilatımızı Tekirdağ'da ya da İzmir'de görmek istiyorum. Konya teşkilatını Şırnak'ta görmek istiyorum, Rize teşkilatını Şanlıurfa'da. Yani size bundan sonra görev, bütün Türkiye sathında bir görevdir. Milleti birleştirecek her faaliyeti yapacaksınız. Hani 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Satıh ise bütün vatandır' denen İstiklal Harbi şiarı, sizin için şudur; (Hattı siyaset yoktur, sathı siyaset vardır. Satıh ise bütün Türkiye'dir.) " dedi.
Davutoğlu, parti genel merkezindeki 105. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ülkenin bütününü temsil etmeyen partilerin Türkiye'yi anlayamayacaklarını söyledi.
AK Parti'nin, bütün Türkiye'nin, 78 milyonun partisi olduğunu belirten Davutoğlu, yüklerinin ağır, sorumluluklarının büyük olduğunu, bunları aşacak inancı, gücü, kudreti milletten aldıklarını kaydetti.
AK Parti'nin 13 yıl önce yola çıkarken en önemli vaadinin "Türkiye'nin hem aklı hem vicdanı olmak" olduğunu anımsatan Davutoğlu, bunu asla unutmadıklarının, bu şiara sonuna kadar sadık kalacaklarının altını çizdi.
"Milletimiz, 'Bizim vicdanımızı kim temsil ediyor?' dediğinde, Meclis'teki 317 AK Parti milletvekili ve Türkiye'nin her yerinde gece gündüz çalışan AK Parti teşkilatı, 'biz buradayız' diyecek" ifadesini kullanan Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Milletimiz, 'Bizim ortak aklımızı, ahlakımızı kim temsil ediyor?' dediğinde, her bir AK Parti neferi ayağa kalkacak, 'Biz buradayız ve biz buradaysak ortak aklımız da ahlakımız da vicdanımız da emniyet altındadır' diyecek. Hem Türkiye'nin medeniyet çizgisine hem milletimizin hissiyatına sadık kalacağız. Hem demokrasiye hem erdemli siyasete hem birbirimize hem de davamıza sadık kalacağız. Her insanımızın hakkına, hukukuna, Türkiye'nin büyük hedeflerine sadık kalacağız. Biz doğru yerde durmaya devam ettikçe, Allah'ın izniyle siyasetimiz de doğru çizgisinden sapmayacaktır. Yolumuzun uzun, yolculuğumuzun meşakkatli ama hedefimizin de mübarek olduğunu biliyoruz. Bizler, istikameti doğru olanın attığı en küçük adımın bile hayra büyük bir hizmet demek olduğuna inanan insanlarız. Bin yıllık yürüyüşlerin, atılan küçük bir adımla başladığını, daha o ilk adımı atarken biliyorduk."
Yollarının, "Hakk'ın rızasını arayanların, Hakk'ın rızasını insana hizmette bulanların" yolu olduğunu belirten Davutoğlu, geçmiş 13 yılın tek bir anında millete yüksekten bakmadıklarını, fedakarca hizmet edenlerden olmaya çalıştıklarını kaydetti.
"Milletle beraber olun"
Terörle veya Türkiye'nin düşmanlarıyla mücadele etmek gerektiğinde yüreği tam bir cesaretle dolu olmayanların, milleti gönülle, muhabbetle kuşatmak gerektiğinde yüreği yeterince engin olmayanların bu davayı anlayamayacaklarının altını çizen Davutoğlu, "Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir meselesi yok, yeter ki yüreklerimizi ortaya koyalım" diyerek yola çıktıklarını, istikametlerinden şaşmadan, çıtayı daha yükseklere koyarak yollarına aynı kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.
İnsani hassasiyetleri kaybetmeden, kibre ve başarı sarhoşluğuna kapılmadan hedeflerine yürüyeceklerini anlatan Davutoğlu, derdi, ihtiyacı olanın, dara düşenin ilk elini tutanın kendileri olacağını söyledi.
Davutoğlu, Türkiye'deki çocukların, gençlerin hayallerinin kırılmasına izin vermeyeceklerini dile getirerek, il başkanlarından, "bütün bölgelerde, milletle beraber olmalarını" istedi. Davutoğlu, il başkanlarına, "Sakın ola ki 'Seçim zaferi tamamlandı, görevimizi ifa ettik' diyerek köşelerinize çekilmeyeceksiniz. Göreviniz bundan sonra her an ilinizin her köşesindeki vatandaşımızla buluşup, bu gönül beraberliğini sürdürmektir" diye seslendi.
AK Parti'nin, 81 ilde siyaset yapan tek parti olarak daima ayakta olacağını belirten Davutoğlu, "AK Parti Türkiye'nin partisi, bizim bu ülkenin her yerine, 78 milyon vatandaşımızın her birine söyleyecek sözümüz var. Seçim şarkımızda söylediğimiz gibi 'söylenecek sözümüz, yürünecek yolumuz var.' Sözümüz etkili, yolumuz hayırlı olsun" dedi.
AK Parti'nin, diğer partiler gibi Türkiye'nin belli bir bölgesine, şehirlerine hapsolmadığını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Sadece illerimizde görev yapmayacağız. Edirne teşkilatını ben, bir gün kucaklaşmak üzere Hakkari'de görmek istiyorum, Hakkari teşkilatımla birlikte. Başka bir gün Van teşkilatımızı Tekirdağ'da ya da İzmir'de görmek istiyorum. Konya teşkilatını Şırnak'ta görmek istiyorum, Rize teşkilatını Şanlıurfa'da. Yani size bundan sonra görev, bütün Türkiye sathında bir görevdir. Milleti birleştirecek her faaliyeti yapacaksınız. Hani 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Satıh ise bütün vatandır' denen İstiklal Harbi şiarı, sizin için şudur; (Hattı siyaset yoktur, sathı siyaset vardır. Satıh ise bütün Türkiye'dir.) "

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. lüleburgaz da radarı boş arazisine çok güzel bir araştırma hastanesi olur bütün yetkililere sesleniyorum burası hastahaneye çok müsait dir çünki burası trakyanın ortasında ulaşım kolay olur saygılarımla. mustafa kara.