İl Tarım'dan Tarla Günü etkinliği

Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında İlimiz Ahmetçe köyü çiftçilerimizden Sebahattin SAĞLAM'ın tarlasında Buğday ve Arpa çeşitlerinin verim ve kaliteye yönelik kurulan demonstrasyonun 17.5.2016 tarihinde Tarla Günü düzenlendi…

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nca başlatılan ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında İlimiz Ahmetçe köyü çiftçilerimizden Sebahattin SAĞLAM'ın tarlasında Buğday ve Arpa çeşitlerinin verim ve kaliteye yönelik kurulan demonstrasyonun 17.5.2016 tarihinde Tarla Günü düzenlendi.
Kimler katılım gösterdi?
Buğdayda Köprü, Saban ve Selimiye, Arpada ise Harman ve tescili yeni olacak olan bir çeşit üzerinden kurulan demonstrasyonun Tarla Gününe; İl Müdür Yardımcısı Funda Eylem ÖZEL, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Fatma KURT AYDIN, Pehlivanköy İlçe Müdürü Ali DOĞAN, Vize İlçe Müdürü Meltem ÖZALP, Pınarhisar İlçe Müdürü Yahya ULUCA, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Koordinatörler Ziraat Mühendisi Dr. Sami SÜZER ve Ziraat Mühendisi Dr. İrfan ÖZTÜRK, Proje sorumlusu Tekniker Güner ÖN, İl ve İlçe Müdürlüğü personeli ile Köy Muhtarı Sebahattin SAĞLAM ve Ahmetçe çiftçileri ile civar köylerdeki çiftçiler katıldı.
Program,
ikramlarla son buldu
Tarla Gününde İl Koordinatörleri Ziraat Mühendisi Dr. Sami SÜZER ve Ziraat Mühendisi Dr. İrfan ÖZTÜRK çeşitlerin özellikleri hakkında çiftçilere bilgilendirmede bulundu, gelen sorular cevaplandırıldı.
Etkinlik sonunda İl Müdür Yardımcısı Funda Eylem ÖZEL çeşitlerin birbirlerine yönelik kalite ve verim açısından kıyaslanmasının yapılacağı demonstrasyon ile İlimizdeki hububat ekilişlerinin tüm çiftçilerimize bereketli olması ve kazanç getirmesi temennisinde bulundu. Tarla Günü verilen ikram sonrası sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol