İl Tarım ve Orman Müdürü Aksoy, İnece’deki üreticilerle bir araya geldi

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, İnece Beldesinde Şube Müdürlerinin de katılımıyla üreticilerle buluştu. Aksoy, burada Kırklareli’nin tarımsal alandaki üretim ve yatırım çalışmalardan bahsederek, kırsal alanda yaşayan veya yaşamaya taahhüt eden genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak adına Tarım ve Orman Bakanlığının sağladığı desteklerden bahsetti. Aksoy, verim odaklı hayvancılığı geliştirmek ve kırmızı et tedarik zincirini daha da güçlendirmek amacıyla tarafların ortaklığına dayalı, sektörde örnek bir üretim modeli olan sözleşmeli besicilik projesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, şube müdürlerinin de katılımıyla Kırklareli Merkez’e bağlı İnece Beldesindeki üreticilerle bir araya geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin talimatlarıyla gerçekleştirilmeye başlayan İlçe, Belde, Mahalle ve Köy bilgilendirme toplantıları kapsamında 21 Kasım 2022 günü gerçekleştirilen buluşmaya İnece Beldesinde İl Müdürü Mehmet Aksoy, Şube Müdürleri hazır bulundu. Saat 19.00 da, İnece Beldesi köy kahvesinde üreticilere bilgiler aktaran Aksoy, İnece Beldesi’nde Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Kırklareli’nin tarımsal alandaki üretim ve yatırım çalışmalardan bahsederek, kırsal alanda yaşayan yada yaşamaya taahhüt eden genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak adına Bakanlığın ekonomik yatırımlarının devam ettiğinden, verim odaklı hayvancılığı geliştirmek ve kırmızı et tedarik zincirini daha da güçlendirmek amacıyla tarafların ortaklığına dayalı, sektörde örnek bir üretim modeli olan sözleşmeli besicilik projesini anlattı.
Aksoy, kent tarımı hakkında da bilgilendirmelerde bulunarak İnece Beldesi olarak üretilen ürünlerin soğuk hava zincirleriyle depolanarak üretimi en yakın kente ulaştırılacağı çalışmalarından bahsetti. 
"Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" sloganıyla gıda ve su israfının iklim krizinden korumak adına Bakanlığın çalışmalarının devam ettiğini, 20 yılda 900 den fazla barajın devlet tarafından yapıldığını, damlama sulama sistemleri ve diğer bütün alanlarda devletin %50 hibe desteklerinin devam ettiğini belirtti. Aksoy, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak hibe desteklerinin eşit bir şekilde üreticiye ulaştırılması adına desteklemelerin bitkisel üretimde, hayvansal üretimde ve kırsal kalkınma başlıkları altında verdiği destekleri başlık başlık detaylı olarak aktardı. Aksoy, üreticinin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol