İl Sağlık Müdürlüğü personeli iftarda buluştu

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü personeli iftar yemeğinde bir araya geldi. Müdürlük tarafından personel ve ailelerine verilen iftar yemeğinde yaklaşık 450 kişiye yemek dağıtıldı. Sağlık sektörü çalışanlarının birlik beraberlik mesajı verdiği iftarda eller semaya açılarak dua edildi.

22 Mayıs Salı Sağlık Müdürlüğü’nün TOKİ’deki hizmet binasının bahçesinde düzenlenen iftar organizasyonuna Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, Kırklareli Devlet Hastanesi Başhekimi Camaettin Atam, sağlık müdürleri, doktorlar, hemşireler ve sağlık personelleri katılım gösterdi.
Cerit de personele çorba dağıttı
Oldukça serin bir havada geçmiş olmasına rağmen ortam oldukça sıcaktı. İftar saati öncesinde alanı doldurmaya başlayan sağlık çalışanları ile aileleri birbirleriyle sohbet ettiler ve iftar saatinin gelmesini beklediler. Ezan saatinin yaklaşması ile birlikte sıraya giren kalabalık yemeklerini aldılar. Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit de başına bandanasını katıp eline kepçeyi alarak personele çorba dağıtımında bulundu.
Ezanın okunması ile sağlıkçılar hep birlikte oruçlarını açtılar. Yemeğin ardından yapılan duaya ellerini açarak amin diyen sağlıkçılar aynı zamanda yapılan müzik ile keyifli vakit geçirdi.
“Ailelik bağımızı bu iftarla
perçinlemek istedik”
İftar programı sonrasında konuşan Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, “Bugün yaklaşık 450 kişiyle birlikte iftar yaptık. Böyle günlerde birlik ve beraberlik içersinde olmak çok önemli diye düşünüyoruz. Sağlık ordusu olarak çok büyük bir aileyiz ve bu ailelik bağımızı bu iftarla perçinlemek istedik” dedi.
Dikkat edilmesi
gerekenler
Ramazan aylarında vatandaşların yeme içme alışkanlıklarına ve sağlıklarına normal zamanlara göre çok daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Sahur öğününü atlamadan kesinlikle yemek yiyerek geçirmenin gerektiğini vurgulayan Cerit, iftar yemeklerinin de çok ağır yemeklerden seçilmemesi gerektiğini söyledi. Sıvı tüketiminin öneminin altını çizen Müdür Cerit şu ifadeleri kullandı; “Vatandaşları günde ortalama en az 2-2,5 litre su içmeye, bununla birlikte Ramazan ayında sıvı ihtiyacını da karşılayacak ayran, taze sıkılmış meyve-sebze suları, sade soda vb. sık sık tüketmeye davet ediyoruz.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol