İl Özel İdaresi’nin 2018 yılı faaliyetleri açıklandı

Kırklareli İl Genel Meclisi Mart ayı birleşimleri devam ediyor. İkinci birleşimi düzenlenen mecliste 2018 Yılı içinde yapılan faaliyetler hakkında rapor okundu.

5 Mart Salı günü Saffet Üresin başkanlığında toplanan meclis gündem maddelerini görüşmeyi sürdürdü. İlk olarak bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin kabulü ile başlayan meclis gündem maddeleri ile devam etti.2018 yılında hayata geçirilen proje ve faaliyetlerin raporu da İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu tarafından okundu. Kuş oğlu sözlerini şu şekilde başladı; “2018 Yılı içinde yapılan faaliyetlerden ana başlıklar altında genel bilgi vermek gerekirse; Teşkilat ve görev yapısında köklü bir değişiklik olmuştur. 13 olan Müdürlük sayımız 8'c inmiştir. Bu da hizmetlerin daha bütünleyici ve verimli yürütülmesinin önünü açmıştır.”
6 milyon 500 bin TL
borçlanma
İdarenin gelir gider oranını açıklayan Kuşoğlu, “İdaremizin 2018 Yılı Bütçesi; 59 milyon TL olarak onaylanmış. Yıl içinde yapılan 6 milyon 500 bin TL'lik ek bütçeler ile Bütçemiz 65 milyon 500 bin TL'ye ulaşmıştır. 2018 Yılında 2 adet hareketli iş makinesi alımında 1 milyon 300 bin TL ile köy yollarının bakım onarımlarında kullanılması için 5 milyon 200 bin TL olmak üzere toplam 6 milyon 500 bin TL borçlanmaya gidilmiştir. Yıl sonu itibariyle gelirimiz 112 milyon 743 bin 168 lira 93 kuruş, giderimiz 122 milyon 890 bin 135 lira 68 kuruş olup giderin içinde ki yatırım harcamamız 59 milyon 513 bin 221 lira 3 kuruş olarak gerçekleşmiştir. İlimiz Merkez ve İlçelerine bağlı köyler ile İlçe Birliklerine 2018 yılı içinde verilen maddi yardımlar devam etmiştir” dedi.
“İlimizin eğitim, turizm, kültür, tarım alanlarında gerekli destekler
sağlanmıştır”
İl Özel İdaresi’nin misyonundan da bahseden Genel Sekreter Kuşoğlu, 2018 yılında yapılan projelerden bahsetti, “2018 Yılı içinde tamamlanan restorasyon projelerinden de ana hatlarıyla bahsetmek istiyorum. Eski Vali Faik Üstün İ.Ö.Okulu ve Defterdar Evi Projelerinin restorasyon süreci tamamlanmış, kiraya verilmesi için çalışmalara başlanılmıştır. 2019 Yılında da kiralama süreci tamamlanmıştır. Yayla Mahallesindeki Taşınmaz Kültür Varlığı Binamızın röleve projesi onaylanmış olup, restorasyon ve restitüsyon projesi tamamlanarak, yapım süreci başlamıştır. Köylerimizin yol-bakım-onarım çalışmaları kış mevsimlerinde kapanan köy yollarını açma çalışmaları. Merkez ve İlçe Köylerimizde yeterli ve sağlıklı içme suyu tesislerinin bakım, onarım, yenileme çalışmaları, yapıların imar kanununa ve ilgili yönetmeliklere uygun olarak planlı ve ruhsatlı yapılanması 2018 yılında da devam etmiştir. Tüm bunların yanında İl Özel İdaresi olarak bütçe imkanları doğrultusunda İlimizin eğitim, turizm, kültür, tarım alanlarında gerekli destekler sağlanmıştır.”
“Planın 2018 yılını kapsayan bir yıllık döneminde yapılan
çalışmalar tamamlanmıştır”
Kuşoğlu sözlerini şu cümlelerle noktaladı; “Son olarak 2018-2022 Stratejik Plan doğrultusunda hazırlanan performans hedeflerine göre, Planın 2018 yılını kapsayan bir yıllık döneminde yapılan çalışmalar tamamlanmıştır. 2018 Yılında yapılan çalışmaların bir özeti niteliğindeki Faaliyet Raporu kitap halinde basılarak siz Meclis Üyelerimize birer adet dağıtımı yapılmıştır. Faaliyetlerin gerçekleşmesinde, Başta Sayın Valimize, Sayın Vali Yardımcılarımıza, desteklerim esirgemeyen siz değerli Meclis Üyelerimize, raporun hazırlanmasında emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyor, esenlikler diliyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol