İl Özel İdaresi İşhanı Yine Gündemde

Kırklareli İl Genel Meclisi Haziran ayı birleşimlerini 9 Haziran Çarşamba günü düzenlenen birleşimle sonlandırdı. Aydın Karakoç’un başkanlığında gerçekleşen son birleşimde 15 madde görüşülüp karara bağlanırken, son yıllarda pek çok kez gündeme gelen İl Özel İdaresi İşhanının geleceği yeniden konuşuldu. Çoğu dükkanının boş olan ve kira geliri elde edilemeyen İşhanının giderlerinin Özel İdareye yük olduğu vurgulandı. Bazı STK’lara dükkan tahsisi konusu görüşülürken söz alan CHP Meclis Üyesi Cem Toptaş, yıllardır İl Özel İdaresi İş Hanının aynı durumunda olduğunu ve İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi için adeta bir kanser hücresi olduğunu düşündüğünü söyledi. Buranın satışı ya da değerlendirlmesi için sözlü önerge talebine AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam da destek verirken, CHP’den Cem Toptaş ve AK Parti grubundan Nihat Sağlam ile Adnan Öz’ün imzası olan yazılı önerge ile konunun gündeme alınması talep edildi. Konuyla alakalı söz alan AK parti Grubundan Hüseyin Tuzcu, satıldığı takdirde gelecek paranın İl Özel İdaresi araç parkı için tahsis edilmesini talep ederken, CHP Grup Başkanı Aptullah Mutluer İşhanının mümkünse Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü gibi bir kamu kuruma tahsis edilebileceğini ancak önergenin bugün için gündeme alınması taraftarı olmadığını söyledi. AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam ise konunun gündeme alınmasının satılacağı anlamına gelmediğini gündeme gelmesinin ve bir komisyona havale edilmesinin daha sağlıklı bir sonuç ortaya çıkaracağını savundu. Yapılan açık oylama sonucunda İl Özel İdaresi İşhanı konusu meclis gündemine gelmezken, İşhanının akıbetinin ne olacağı sürüncemesi ise devam etti.

İL Genel Meclisi Haziran Ayı birleşimleri 9 Haziran’da Aydın Karakoç başkanlığında yapılan birleşimle sona erdi. İlk olarak tutanak özetleri kabul edilirken ardından gündeme geçildi. İlk maddede Çukurpınar köyündeki nir alan ile alakalı onaylanan imar planında değişikliğe gidilmesi ile ilgili teklif görüşürken, teklif oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Sonrasında İl Özel İdaresine alınacak Harita Mühendisi kadrosu konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna Havale edildi. Bu maddenin ardından Lüleburgaz Ovacık köyüne kurulması planlanan çok amaölı salon bütçesinin yine aynı köye kantar yapılması için aktarılmasına karar verildi. Bir sonraki maddede de Pınarhisar Ataköy’e Tarım ve Hayvancılık Tesisi açılması konusundaki teklif İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
Gündemdeki bir sonraki maddede bölgemizde yapılan Hızlı Tren Projesinde kullanılmak üzere faaliyet gösteren KOLİN İnşaata ait taş ocağına yakın bölgelerde yaşanan tarımsal arazi zararları ile ilgili konu Tarım ve Hayvancılık Komsiyonuna havale edildi.
8.maddede Babaeski’ye kurulması planlanan Akaryakıt ve Servis İstasyonu hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Rapor oybirliği ile kabul edildi. Gündemdeki sonraki 5 madde raporları hazır olmadığı için sonraki birleşimlerde görüşülmek üzere ertelendi.
İl Özel İdaresi İşhanı adeta bir “kanser hücresi”
Gündem konuları konuşulurken, İl Özel İdaresi İşhanının son durumu hakkında söz alan CHP Meclis Üyesi Cem Toptaş,yıllardır İl Özel İdaresi İş Hanının aynı durumunda olduğunu ve İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi için adeta bir “kanser hücresi” olduğunu düşündüğünü söyledi. Buranın satışı ya da farklı bir şekilde değerlendirilmesi için sözlü önerge vermek istediğini söyledi. AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam da bu talebe destek verirken, CHP’den Cem Toptaş ve AK Parti grubundan Nihat Sağlam ile Adnan Öz’ün imzası olan yazılı önerge verildi.
Konuyla alakalı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Tuzcu, satıldığı takdirde gelecek paranın İl Özel İdaresi araç parkı için tahsis edilmesini talep ederken, CHP Grup Başkanı Aptullah Mutluer İşhanının mümkünse Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü gibi bir kamu kuruma tahsis edilebileceğini ancak önergenin bugün için gündeme alınması taraftarı olmadığını ifade etti. AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam ise konunun gündeme alınmasının satılacağı anlamına gelmediğini gündeme gelmesinin ve bir komisyona havale edilmesinin daha sağlıklı bir sonuç ortaya çıkaracağını savundu.
Yapılan açık oylama sonucunda İl Özel İdaresi İşhanı konusu meclis gündemine gelmezken, İşhanının akıbetinin ne olacağı konusundaki bilinmez devam etti.(H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol