İl Özel İdaresi bütçesine 4 milyon TL ilave

İl Genel Meclisi Eylül ayı birleşimlerini sürdürüyor. Oldukça yoğun bir gündem ile geçen birleşimde tam 15 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda devam eden projelerle alakalı problem yaşanmaması için 2018 Yılı İl Özel İdaresi Gelir Gider Bütçesine 4 milyon TL ilave edildi.

Eylül ayı birleşimleri 5 Eylül Çarşamba günü gerçekleşen üçüncü birleşim ile devam etti. Safet Üresin başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısı bu ayın şimdiye kadar ki en yoğun toplantısıydı. 15 maddenin görüşüldüğü birleşimde önemli kararlar alındı.
İlk olarak önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin kabulü ile başlayan birleşim gündem maddeleri ile devam etti. Gündemin ikinci maddesinde Erikler Köyü Muhtarlığının HİS Göleti yapılması ile ilgili yaptığı başvuru sonrasındasöz konusu bölgede Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü Teknik Elemanlarınca incelemeler yapıldı.İncelemeler sonucu Gölet ve Su Ürünleri Komisyonu hazırlanan rapor görüşüldü. Rapor oy birliği ile kabul edildi.Gündem maddelerinin yerleri değiştirilmesine karar verildiSonraki 2 gündem maddesinde yer alan konular; Gölet ve Su Ürünleri Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonu raporlarının hazır olmaması nedeniyle ileriki tarihe ertelendi.
Gündem maddeleri ile devam eden toplantıda raporların hazır olması nedeniyle 20 ile 21’in yeri 5 ile 6’ıncı maddelerle değiştirildi. Gündemin 5’inci maddesinde kapanan müdürlüklerin ödeneklerinin birleştirilerek müdürlükler bütçesine aktarılması ile ilgili plan ve bütçe komisyonun raporu görüşüldü. Rapor poy birliği ile kabul edildi.3 okulun güvenlik sistemleri kuruluyor Meclisin sonraki maddesinde 2018 yılının sonuna kadar tahsil edilmesi beklenen 4 milyon TL gelirin ek ödenek olarak 2018 Yılı İl Özel İdaresi Gelir-Gider Bütçesine ilave edilmesiyle ilgili Gelir ve Gider Bütçesine Ek Ödenek olarak verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Yapılan projelerin sekteye uğramaması nedeniyle ek bütçenin verilmesi gerektiği belirtilirken, Lüleburgaz’da iki, Kırklareli Merkez’de bir okulun güvenlik sistemlerinin yapılması nedeniyle konunun önemli olduğu vurgulandı. Rapor oy birliği ile kabul edildi ve bütçeye 4 milyon TL ilavesine onay verildi. İl Genel Meclisinin 07/08/2018 tarih ve 209 nolu kararına istinaden; İlimizde bulunan mevcut büyük ova alanlarının hangi ilçelerin hangi bölgelerini kapsadığı imara açılıp açılamayacağı hususunun araştırılması hakkında "Tarım ve Hayvancılık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporunAkaryakıt istasyonu reddedildiSonraki gündem maddesinde merkez İlçeye bağlı Düzorman köyününKöy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi hakkında ki konu görüşüldü. Konu raporunun hazırlandığı ancak köy muhtarının teklifini geri çekmesinden dolayı rapor gündemden düşüldü. Gündemde 8, 9, 10, 11 ve 12’nci sıralarda bulunan maddeler raporlarının hazır olmaması nedeniyle ileriki tarihlere ertelendi. 13 numaralı gündem maddesinde Dereköy’de yapılmak istenen akaryakıt istasyonu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon alanın 3 tarafının ormanlarla kaplı olduğundan dolayı akaryakıt alanı olmasının uygun olmayacağını söyleyerek olumsuz görüş bildirdi. Rapor oy birliği ile kabul edildi. 14 ve 15 numaralı gündem maddeleri raporları hazır olmadığında dolayı ertelenirken, son gündem maddesinde Kofçaz Elmacık köyünün köy yerleşik alanın tespiti ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu kabul edildi ve oturum sonlandırıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol