İl Özel İdaresi Makine Parkı Yenilenecek

İl Genel Meclisi Ağustos ayı birleşimlerini dün gerçekleştirdiği birleşimle devam ettirdi. 4 maddenin görüşülüp karara bağlandığı mecliste İl Özel İdaresi Makine Parkı yenilenmesi ile alakalı konuda görüşüldü. Makine parkında bulunan araçların bir kısmının satılması ve bir kısmının da hurdaya verilmesi ile alakalı madde oy birliği ile kabul edildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu makine parkının yenilenmesi ile iş ve işlemlerin
hızlanacağını kaydetti. Şu anda 1980lerden kalma bir makine filosu ile iş yapmaya çalıştıklarını ifade eden Kuşoğlu, yeni araçlarla hem zaman hem de iş gücü açısından yarar sağlayacaklarını dile getirdi.

İl Genel Meclisi Ağustos ayını birleşimlerine 7 Ağustos Cuma günü devam etti. Aydın Karakoç başkanlığında toplanan meclis ilk olarak bir önceki birleşimin tutanak özetlerini kabul etti. Sonrasında Dokuzhöyük köyü köy yerleşik alanının yeniden tespiti hakkında ki konu gündeme geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonunca hazırlanan raporda şu an bir genişlemeye gerek olmadığı ifade edildi. Rapor oy birliği ile kabul edildi.
“Bu araçlarla 179 köyümüze hizmet götürüyoruz ve problem yaşıyoruz”
Ardından İl Özel İdaresi Makine Parkındaki araçların bazılarının satılması ve hurdaya ayrılması ile ilgili madde görüşüldü. Pek çok makinelerinin eski kaldığını ve iş gücü konusunda kendilerine yetmediğini söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu; “Makine Parkımızdaki araçlarımız 80li ve 90lı yıllardan kalma bu nedenle pek çok gün işe çıktığımız araçlar geceye bozuk olarak dönüyor. Yedek parça ve tamir masrafları çok maliyetli oluyor. Bunun dışında zaman ve iş gücü kaybı yaşıyoruz. Bu araçlarla 179 köyümüze hizmet götürüyoruz ve problem yaşıyoruz.
Bu araçların satabildiklerimizi satıp İl Özel İdare bütçesine katmak ve yeni uygun araçlarla makine parkımızı yenilemek istiyoruz” dedi. Konu oy birliği ile kabul edildi. Sonrasında ise iki konuda paraların tahsis değişikliği ile ilgili konular da oy birliği ile kabul edildi. Birleşim bu maddelerin sonrasında bitti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol