İl Müdürü Aksoy’dan Ankara temasları

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Ankara’da bazı ziyaretlerde bulundu. İlk olarak 6 Havzada Nehir Havzası Yönetim Planlarının Hazırlanması Teknik Yardım Projesi" açılış toplantısına katılan Aksoy, ayrıca Bakan Yardımcıları, Milletvekilleri ve Müdürleri ziyaret etti. İlimizdeki tarım ve hayvancılık konusunda görüşmelerde bulundu. 

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, Ankara’da düzenlenen "6 Havzada Nehir Havzası Yönetim Planlarının Hazırlanması Teknik Yardım Projesi" açılış toplantısına katıldı. Proje açılış toplantısı, su yönetimi konusunda çalışan merkez kurumlar ve 6 havzadaki kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarından 500'ü aşkın temsilcinin geniş çaplı katılımı ile düzenlendi.
Projede genel olarak; 6 havzadaki tüm su kütlelerinde iyi su durumuna ulaşılması ve ilgili sektörlerin ihtiyaç duydukları suyun adil, verimli ve planlı bir şekilde paylaştırılması hedefleniyor.
Tarım ve Orman Bakan
Yardımcılarına ziyaret
Akabinde İl Müdürü Mehmet Aksoy bir dizi ziyaret ve temasta bulundu. Aksoy, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcıları Akif Özkaldı, Ayşe Ayşin Işıkgece, Mehmet Hadi Tunç'u ziyaret ederek ilimizin tarım ve hayvancılığın durumu ve potansiyeli hakkında bilgi verdi. Aksoy, Kırklareli’nin tarım stratejisinden, geçmişten geleceğe tarım politikalarından, yapılan projelerden bahsederek ilimizin taleplerini iletti.
Program devamında, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcıları Uğur Erdem ve Cengiz Budan'ı ziyaret etti.
Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi, yerli ve milli tohum kullanımının artırılması, organik ve iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması, su kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması gibi amaç, tedbir ve öncelikleriyle hazırlanan projelere tam destek vereceğini belirtti.
Kırklareli’nde İklim Değişikliği
Ar-Ge Merkezi kurulacak
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik, 'Küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltma ve bu etkilere uyum sağlama doğrultusunda, ülkemizin ulusal hazırlık seviyesi ve kapasitesini artırmak; bu çabalarda elde edeceği tecrübe ve kazanımlarını bölge ülkeleri ile paylaşması ve azaltım ve uyuma yönelik ikili ve çok taraflı ortak araştırma projeleri geliştirme hedefleri doğrultusunda' Kırklareli’nde İklim Değişikliği Ar-Ge Merkezinin kurulacağının müjdesini verdi. Ziyarette, Dr. Nevzat Birişik, Aksoy'a, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nün tanıtım kitabını hediye etti.
Aksoy, Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcıları Sedat Ildız ve Dr. Yunus Bayram ile ilimizin de içerisinde yer aldığı Trakya Bölgesinin Şap Hastalığı ve Sığır Vebası yönünden ariliği ve bunun korunmasına yönelik alınacak tedbir ve yapılacak çalışmalar hakkında istişarede bulundu.
Aksoy ayrıca ilimiz Milletvekili Selahattin Minsolmaz'ı ziyaret ederek, bölgenin tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Başkanı Hüseyin Öztürk'ü ziyaret ederek, sendikaların kamu çalışanlarının özlük ve mali hakları bakımından önemi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
İl Müdürü Aksoy, Bakan Yardımcıları ve Müdürlere göstermiş oldukları misafirperverlik dolayısıyla teşekkürlerini ileterek, alınacak karar ve yapılan çalışmaların ilimiz ve ülkemiz tarım ve hayvancılığına hayırlı olmasını temenni etti. (T.Öznur Tamtürk)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol