İl Güvenlik Toplantısı’nda spor için el ele verildi

Kırklareli’de sporun güzel renkleri yaşatılacak

Kırklareli’de İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı, Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 81 ilde eş zamanlı gerçekleşen video konferanslar ile birlikte, sporda şiddetin önüne geçilmesi için fikir bazında iş birliği yapıldı.

Kırklareli Valilik Toplantı Salonu’nda 2017-2018 sezonu öncesinde İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı.

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi başkanlığında gerçekleşen toplantıda 6222 sayılı Kanun'un kararlılıkla yürütülmesi için kulüpler ve emniyet güçleri arasındaki çalışmanın artarak devam etmesi kararlaştırıldı.

Video konferans gerçekleştirildi

Geçtiğimiz sezon ve ardından gerçekleşen tek maç sistemi ile oynanan maçlar ile ilgili görüşlerin de sunulduğu toplantıda video konferans sistemiyle Türkiye’nin 81 ilinden katılım sağlanıldı. Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla Trabzon Valiliğinde düzenlenen, spor müsabakaları güvenlik tedbirleri toplantısına video konferans sistemiyle bağlanıldı.

Kırklarelispor  ve amatör kulüpler masaya yatırıldı

İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı    kapsamında masaya yatırılan önemli konulardan birisi de Kırklarelispor oldu. 2017-2018 sezonu öncesinde Kırklarelispor’un zorlu bir grupta mücadele edeceğini ifade eden Vali Çiftçi, gerekli önlemler hakkında konu ile ilgili temsilcilerden bilgi aldı. Amatör spor takımlarının sorunlarına da değinilen toplantıda, amatör takımların en büyük sorunlarının başında sağlık geldiği ifade edildi.

Kırklareli örnek olmalı

6222 sayılı ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi’ Kanunu kapsamında sporun güzelleştirilmesi için görüşlerin tartışıldığı toplantıda Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Kırklareli’nin spor alanında örnek olması gerektiğini ve bunun için gerekli çalışmaların yapılması için tüm yetkililerin görevinin başında olması gerektiğini ifade etti.

Kırklareli şehrinde Türkiye gündemini meşgul eden şiddet olaylarının yaşanmadığına dikkat çeken Vali Çiftçi, Kırklareli’de sporun centilmenlik ve dostluk içerisinde gerçekleştirileceğine inandığını ifade etti ve “Kırklareli’nin örnek bir şehir haline getirebiliriz. Kulüp yöneticilerine, taraftarlar gruplarına önemli görevler düşüyor. Ben Kırklareli’de şuana kadar böyle sorunlar görmedim” sözlerini dile getirdi.

“Sporun kardeşliğini yaşatmalıyız”

Kırklareli’de sporun güzel renklerinin yaşatılması gerektiğini ifade eden Vali Çiftçi, “Sporun kardeşliğini yaşatmalıyız. Seyircisiz spor olmaz. Ancak seyir etmek demek küfür etmek, taş sopa atmak demek değildi” dedi.

Körük şart

2017-2018 sezonu öncesinde Kırklareli Atatürk Stadı’nda sporcuların sahadan soyunma odalarına ulaşmasında olası tehlikeleri engelleyen körük konusunu gündeme getiren Vali Çiftçi, maçlardan sonra sporcuların soyunma odalarına olası tehlikelere karşı güvenli bir şekilde ulaşabilmesi için gerekli olduğunu ifade etti. Rakip takım oyuncularının taraftarlar ile fazla temas etmesinin risk oluşturabilmesinden dolayı körük ile olası gerginliklerin de önüne geçilebilecek.

Pet şişe devri bitiyor

Kırklareli’de oynanan maçlar için, pet şişelerin saha içine sokulmasının engellenmesinin yanı sıra saha etrafında seyyar satıcılar tarafından satılmasının engellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Stat içerisinde bardak suların satışının gerçekleşmesiyle birlikte sahaya da pet şişe atılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Güvenlik açığı kalmadı

Stat dışından içeriye sokulacak yabancı ve tehlikeli maddelere karşıda önemli tedbirlerin alınması kararlaştırılırken, yeni sezon öncesinden güvenlik açılığı oluşabilecek noktalarda tek tek masaya yatırıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol