İl Genel Meclisi Özel İdare İşhanı’nın satışından vazgeçti

Kırklareli İl Genel Meclisi 2018 yılının son birleşimini 7 Aralık 2018
Cuma günü yaptı. Meclis 2018 yılının son oturumunda 28 gündem maddesi görüşerek 2018 yılını kapattı.

Kırklareli İl Genel Meclisi Aralık ayı birleşimlerini Cuma günü yaptığı birleşimle sonlandırdı. Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen İl Özel İdare İş Hanı’nın satışı konusu ile ilgili rapor görüşüldü. İş Hanının şu an için satışının uygun olmadığı belirtilerek satış işleminden vazgeçildi.

7 Aralık Cuma günü 5’inci birleşimle sonlanan İl Genel Meclis Toplantılarında İl Özel İdaresi İş Hanının satışı ile ilgili madde de görüşüldü. Konu geçtiğimiz aylarda gündeme getirilmiş ve Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmiş, komisyon ise İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünden cevap bekliyordu. Gelen cevapların sonrasında rapor hazırlanıp meclise sunuldu. Raporu mecliste Okay Şeran okudu. Şeran İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünden gelen cevabı okudu ve şu ifadeleri kullandı; “Şeran İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünden gelen cevapta “Adı geçen İşhanının satışı hakkındaki muhammen bedel belirlenebilmesi ve satış işlemlerine başlanabilmesi için, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun İl Genel Meclisinin görev ve yetkileri başlıklı 10. Maddesinin f bendinde "Taşınmaz mal alımına, satımına trampa edilmesine, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın akar haline getirilmesine izin; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi yirmibeş yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı ayni hak tesisine karar vermek.” Hükmü yer almaktadır.”
Yasalar çerçevesinde öncelikli olarak taşınmazın satışına karar verilmesi ve bu konuda encümene yetki verilmesi gerektiğini belirten Okay Şeran, “Akabinde muhammen bedel tespit komisyonu kurulacak olup kıymet takdiri yapılarak ihale onay belgesi tanzim edilecektir” dedi.
Günümüz şartlarında
satışı uygun değil
İşhanı satışına olumsuz karar verildiği şu cümlelerle anlatıldı; “Kırklareli İl Özel İdaresi, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünden gelen cevabın ardından komisyonumuz toplanarak gerekli görüşmeleri yapmış ve adı geçen işhanının bugünkü şartlarda satışının uygun olamayacağını, gelen kiralama taleplerinin değerlendirilip önümüzdeki yıllarda gerekli olması durumunda konunun yeniden değerlendirilmesinin daha uygun olacağı kanaatine varmıştır.”
Dükkanların yarısı boş
Olumsuz kararının ardından AK Parti ve Bağımsızlar Grubu rapordaki karara tepki gösterdi. Satış kararının ilk olarak bütün partilerin ortak kararı olduğunu sonra ise değiştirilmesinin saçma olduğunu belirttiler. AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam, İşhanının dükkanlarının yarısının boş olduğunu ve herhangi bir yarar getirmediğini, dolu olanlarında bir kar getirmediğini dernek ve sosyal oluşmlara ücretsiz kiraya verildiğini ifade etti.
Satış iptal edildi
Buna cevaben Okay Şeran, raporda geçen “önümüzdeki yıllarda gerekli olması durumunda konunun yeniden değerlendirilmesi ve bugünkü şartlarda satışının uygun olamayacağı” ibarelerini hatırlatarak şu an yapılacak satışın beklenen düzeyde bir meblağ ile olmayacağını bu yüzden olumsuz karar alındığını belirtti. Konu hakkında yapılan konuşmaların sonrasında oylamaya geçildi. Rapor doğrultusunda 14 kabul, 9 ise ret oyu verildi ve rapor oy çokluğu ile kabul edildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol