İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı karar özetleri açıklandı

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı birleşimlerinde almış olduğu kararlar kamuoyu ile paylaşıldı. İşte İl Genel Meclis üyelerinin bu ay başında gerçekleştirdiği toplantılarda almış olduğu kararlardan bazıları;
01/04/2022; 5302 Sayılı İl Özel idaresi Kanunu'nun 10. maddesi ve İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 19. maddesi gereğince 3 (üç) Encümen Üyesi seçimi için adayların belirlenmesi Başkanlık Divanınca Meclise bildirildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Grubu tarafından; Okay ŞERAN, Volkan ERTAN, Ufuk İN,
Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu tarafından; Nihat SAĞLAM, Ersan ŞAHİN, Adnan ÖZ aday olarak gösterildi.
23'er adet oy pusulaları ve zarflar dağıtıldı, gizli oylama sonucunda yapılan tasnifte; Okay ŞERAN'ın 14 (ondört), Volkan ERTAN'ın 14 (ondört) Ufuk İN'in 14 (ondört) oy aldığı, Nihat SAĞLAM'm 9 (dokuz), Ersan ŞAHİN'in 9 (dokuz), Adnan ÖZ'ün 9 (dokuz) oy aldığı, tespit edildi.
Çoğunluğu sağlayan; Okay ŞERAN, Volkan ERTAN, Ufuk İN'in İl Encümeni Üyeliğine seçilmelerine, oyçokluğuyla" karar verildi.
- 5302 Sayılı İl Özel idaresi Kanunu'nun 16. maddesi gereğince, İhtisas Komisyonlarının 1 (bir) yıl görev yapmak üzere oluşturulması gerektiğinden, kanun gereği kurulması zorunlu komisyonların ve komisyon üye sayılarının tespiti ile ilgili olarak, Parti Grup Başkanları tarafından verilen sözlü önerge neticesinde;
Komisyonların; 1- İmar ve Bayındırlık Komisyonu, 2- Plan ve Bütçe Komisyonu, 3- Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetleri Komisyonu, 4- Çevre ve Sağlık Komisyonu, 5- Gençlik ve Spor Komisyonu, 6- İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu, 7- Turizm Komisyonu, 8- Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, 9- Altyapı Hizmetleri Komisyonu, 10- Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu, 11- İl Özel İdare Projelerini İzleme Komisyonu, 12- Göletler ve Su Ürünleri Komisyonu, 13- Meclis ve Encümen Kararlarını İzleme Komisyonu, 14- Aile, Çocuk ve Engelliler Komisyonu, 15-Arge ve Hukuk Komisyonu olarak belirlenmesi "oybirliğiyle" kabul edildi.
İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'nun 7 (yedi) kişiden, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetleri Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu, İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu, Turizm Komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, Alt Yapı Hizmetleri Komisyonu, Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu, İl Özel İdareleri Projelerini İzleme Komisyonu, Göletler ve Su Ürünleri Komisyonu, Meclis ve Encümen Kararlarını İzleme Komisyonu, Aile Çocuk ve Engelliler Komisyonu ile ARGE ve Hukuk Komisyonunun 5 (beş) kişiden oluşması "oybirliğiyle" kabul edilerek, komisyon üyelerinin isimlerinin belirlenmesine geçildi. Parti gruplarınca adaylar bildirildi.
İMAR VE BAYINDIRLIK KOMISYONU'NA: Aydın KARAKOÇ, Bayram Sezer, Okay ŞERAN, Arif AKDOĞAN, Aptullah MUTLUER, Mehmet Gülay ERKOL, Tarık AKIN'ın seçilmesi "oybirliğiyle" kabul edildi.
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUMA: Okay ŞERAN, Nülüfer EROL, Ufuk İN, Saygun ERSİN, Aptullah MUTLUER, Kamer TUNA, Ersan ŞAHİN'in seçilmesi, yapılan oylamada "oybirliğiyle" kabul edildi.
EĞİTİM, KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLERİ KOMİSYONU'NA:Volkan ERTAN, Hüseyin TAŞKIN, Aptullah MUTLUER, Adnan ÖZ, Tarık DÖKMEOĞLU'nun seçilmesi, yapılan oylamada "oybirliğiyle" kabul edildi.
ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU'NA: Aydın KARAKOÇ, Arif AKDOĞAN, Safet ÜRESİN, Nihat SAĞLAM, Adnan ÖZ'ün seçilmesi, yapılan oylamada "oybirliğiyle" kabul edildi.
GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU'NA: Hüseyin TAŞKIN, Ufuk İN, Yeşim GİRGİN, Mehmet Gülay ERKOL. Tarık AKIN'ın seçilmesi, yapılan oylamada "oybirliğiyle" kabul edildi.
İÇİŞLERİ VE ÇEŞİTLİ İSLER KOMİSYONU'NA: Bayram SEZER, Yeşim GİRGİN, Safet ÜRESİN, Erhan KUŞOĞLU, Ersan ŞAHİN'in seçilmesi, yapılan oylamada "oybirliğiyle" kabul edildi.
TURİZM KOMİSYONU'NA: Saygun ERSİN, Nülüfer EROL, Volkan ERTAN, Nihat SAĞLAM, Tarık DÖKMEOĞLU'nun seçilmesi, yapılan oylamada "oybirliğiyle" kabul edildi.
TARIM VE HAYVANCILIK KOMİSYONU'NA: İlhan OKUMUŞ, Arif AKDOĞAN, Aptullah MUTLUER, Erhan KUŞOĞLU, Tarık AKIN'ın seçilmesi, yapılan oylamada "oybirliğiyle" kabul edildi.
ALT YAPI HİZMETLERİ KOMİSYONU'NA; Safet ÜRESİN, Zekin AKIN, Ufuk İN, Erhan KUŞOĞLU, Ersan ŞAHİN'in seçilmesi, yapılan oylamada "oybirliğiyle" kabul edildi.
AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOMİSYONU'NA: Ufuk İN, Yeşim GİRGİN, Saygun ERSİN, Hüseyin TUZCU, Kamer TUNA'nın seçilmesi, yapılan oylamada "oybirliğiyle" kabul edildi.
İL ÖZEL İDARE PROJELERİNİ İZLEME KOMİSYONU'NA: İlhan OKUMUŞ, Arif AKDOĞAN, Hüseyin TAŞKIN, Nihat SAĞLAM, Adnan ÖZ'iin seçilmesi, yapılan oylamada "oybirliğiyle" kabul edildi.
GÖLETLER VE SU ÜRÜNLERİ KOMİSYONU'NA: Zeki AKIN, Ufuk İN, Safet ÜRESİN, Mehmet Gülay ERKOL, Tarık AKIN'ın seçilmesi, yapılan oylamada "oybirliğiyle" kabul edildi.
MECLİS VE ENCÜMEN KARARLARINI İZLEME KOMİSYONU'NA: Okay ŞERAN, Nülüfer EROL, Volkan ERTAN, Hüseyin TUZCU, Tarık DÖKMEOĞLU'nun seçilmesi, yapılan oylamada "oybirliğiyle" kabul edildi.
AİLE, ÇOCUK VE ENGELLİLER KOMİSYONU'NA: Volkan ERTAN, Yeşim GİRGİN, Nülüfer EROL, Hüseyin TUZCU, Kamer TUNA'nın seçilmesi, yapılan oylamada "oybirliğiyle" kabul edildi.
ARGE VE HUKUK KOMİSYONU'NA: Bayram SEZER, Aydın KARAKOC, İlhan OKUMUŞ, Nihat SAĞLAM, Adnan ÖZ'ün seçilmesi, yapılan oylamada "oybirliğiyle" kabul edildi.
05/04/2022; İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin TAŞKIN, İlhan OKUMUŞ ve Tarık AKIN tarafından Babaeski ilçesi Çiğdemli köyüne köy konağının tamiratı için, Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesi hesabına aktarılan 40.000,00-TL.'nin köyün mezarlık duvarlarının yapımı olarak değiştirilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- 5302 Sayılı İl Özel idaresi Kanununun 36. maddesi ve 11 Özel idareleri Norm Kadro ilke ve Standartlarına ilişkin Yönetmeliğin 11. maddesi gereğince, 1 (bir) adeti, derece Eczacı kadrosunun iptal edilerek yerine 1 (bir) adet 5. derece Veteriner Hekim kadrosu, 1 (bir) adet Sağlık Memuru kadrosunun 1 (bir) adet Veteriner Sağlık Teknikeri kadrosu olarak değiştirilmesi hakkındaki teklifin incelenmek üzere "Plan ve Bütçe Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- Mülkiyeti 11 Özel idaresine ait, Kırklareli ili, Babaeski ilçesi, S inanlı Köyü Bostanlık mevkii 145 ada, 97 parselde bulunan 10.339,74 m2 yüzölçümlü tarla niteliğindeki taşınmazın satışının yapılması hakkındaki teklifinin incelenmek üzere "Araştırma, Geliştirme ve Hukuk Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- Kırklareli İli, Lüleburgaz İlçesi, Oklalı Köyü, 835 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı" amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması talebi İl Genel Meclisi'nin 03.02.2022 tarih ve 70 sayılı kararı ile reddedilmiş olup, ilgi dilekçe ve ekleri yazı ekinde gönderilmekte olup, söz konusu talebin yeniden değerlendirilmesi hakkındaki teklifinin incelenmek üzere "İmar ve Bayındırlık Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- Kırklareli İli, Vize İlçesi, Akıncılar Köyü, 501-512-513-514 parsel numaralı taşınmazlar üzerinde "Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı" amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazını İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması talebinde bulunulmuş, 04.02.2022 tarih ve 76 sayılı İl Genel Meclis Kararı ile reddedilmiş olup, ilgi dilekçe ve ekleri yazı ekinde gönderilmiş olup, söz konusu talebin yeniden değerlendirilmesi hakkındaki teklifinin incelenmek üzere "İmar ve Bayındırlık Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İlimiz, Vize ilçesi, Kömürköy köyü Muhtarlığının 25.02.2022 tarih ve 2022/6 sayılı kararında, mevcut köy yerleşim alanının yetersiz kaldığı belirtilmekte ve köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi hakkındaki teklifinin incelenmek üzere "İmar ve Bayındırlık Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İlimiz, Vize ilçesi, Kızılağaç köyü Muhtarlığının 17.02.2022 tarih ve 2022/4 sayılı kararında, mevcut köy yerleşim alanının yetersiz kaldığı belirtilmekte ve köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi hakkındaki teklifinin incelenmek üzere "İmar ve Bayındırlık Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, Kırklareli İli, Lüleburgaz İlçesi, Hamitabat Köyü, 5560 parsel numaralı taşınmazda "Gelişme Konut Alanı" amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve "Gelişme Konut Alanı (Brüt Yoğunluğa Göre) Seyrek (50 kişi/ha altında)" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifinin, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. Maddesi, Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği ve 5302 sayılı kanunun 10. Maddesine göre onaylanmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- "Altyapı Hizmetleri Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, Yündalan köyünde Kızılcıkdere Organize Sanayi Bölgesinde çalışan işçi sayısının şimdilik sekiz kişi olduğu, ileriki günlerde çalışan sayısının fazlalaşacağı, yol ağına alınmak istenen yol uzunluğunun 2,5. km olduğu, buda fabrikalarda çalışmaya giden işçilerin yol uzunluğunu 13 km. kısaltacağı, fabrika servislerinin daha az yolla daha az yakıt tüketeceğinden ekonomik olarak fayda sağlayacağı düşünüldüğünden 01.02.2022 tarih ve 48 sayılı yazısı ile Ekli haritada gösterilen yolun İl Özel İdaresi yol ağma alınması ile yol yapım çalışmaları için 2022 yılı Yatırım ve Bütçe Programına alınmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- "Plan ve Bütçe Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, ilgili müdürlük ve kendi arasında yaptığı görüşmeler ve değerlendirmeler neticesinde, bu makine ve teçhizatların İl Özel İdare'ye kazandırılması durumunda İl Özel İdaresi'nin iş kapasitesinin %60 oranında artacağı, personelin iş motivasyonunun gelişeceği, eski makine ve teçhizatların kullanılmasından doğan yedek parça giderlerinin minimuma ineceği ve İl Özel İdaresinin gelecek yıllarda giderlerinin azalacağı konusunda komisyon fikir birliğine varmıştır.
06/04/2022; Bütün bu yapılan değerlendirmeler ve varılan fikir birliğinden mevzubahisle, komisyon borçlanma üst sınırının 30.000.000 TL (OTUZ MİLYON) ile sınırlandırılmasına, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 51'nci maddesi gereğince; Bakanlık onayı almaya, en uygun vade ve faiz oranını uygulayacak, İller Bankası ile Kamu Bankalarından borçlanma yoluyla 30.000.000,00-TL. ödeneğinin temin edilerek, kredi borçlanması sözleşmesi yapmaya, imza atmaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal KUŞOĞLU'na yetki verilmesine, bu borçlanılacak parayla öncelik ve gereklilik sırasına göre; 1 adet dozer, 2 adet grayder, 1 adet ekskavatör ve 4 adet damperli kamyon alınmasına, bu araç alımlarının öncelikli olarak Devlet Malzeme Ofis'inden talep edilmesine, bu alımlardan sonra geriye kalan parayla da idaremizin iş araç ve makinalarında kullanılmak üzere akaryakıt alınmasına ve ayrıca bankalardan idaremizce alınan ham teklifler gözden geçirildiğinde İl Özel İdaresi bütçesinin sarsılmaması, yatırımlarda herhangi bir aksaklığa sebep olmaması hususları ele alındığında, beş yıl ve daha üst ölçekli vadelerde borçlanmanın yapılmasının uygun olacağına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi tarafından 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Program (SOGEP) kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün faydalanıcısı olduğu ve Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri için geliştirilecek olan "Meslek Vadisi" projesi kapsamında Kırklareli Merkez Karakaş Mahallesi 7 pafta, 245 ada, 31 parsel No:3/l adresinde bulunan Bowling Salonunun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 5 yıl süreli tahsisi talep edilmekte olup, 5301 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/f ve 64/d maddeleri gereğince; Mülkiyeti Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğüne ai olan ve 15/05/2014 tarihli irtifak hakkı sözleşmesiyle 2.090,00 m2 lik kısmında İdaremizce 30 (otuz) yıl süreli irtifak hakk kurulmuş olan taşınmazlardan 310,00 m2 yüzölçümlü kısmı üzerinde bulunan Bowling salonun 5 yıl süre ile Kırklareli İl Mili Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesi teklifinin incelenmek üzere "Plan ve Bütçe Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- "Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Kayalı Köyü, 120 ada, 4 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Konut Alanı" amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması teklifinin incelenmek üzere "İmar ve Bayındırlık Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin TAŞKIN, ilhan OKUMUŞ, Aptullah MUTLUER, Saygun ERSİN, Arif AKDOĞAN ve Mehmet Gülay ERKOL tarafından 2022 yılı İl Özel İdare Bütçesinden ilçelerimize kilit taşı yapımı için ayrılan fasıllardan yapılan ihalede kalan kırımların ilçelerde Köylere Hizmet Götürme Birliklerine aktarılması hakkındaki teklifinin incelenmek üzere "Altyapı Hizmetleri Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
"İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne,Safet ÜRESİN, Okay ŞERAN ve Kamer TUNA'nın bulunmadığı oylama esnasında,
- 15 KABUL oyuna karşılık, 5 RED oyu ile, Komisyon raporunda belirtilen nedenlerden dolayı, 3194 sayılı İmar Kanunu 27. maddesine göre İlimiz Merkez İlçesi Çağlayık Köyünün yerleşik alanının yeniden belirlenmesine ihtiyaç bulunmadığından, bu gerekçelerden dolayı gelen teklifin reddine, "oyçokluğuyla" karar verildi.
- "İçişleri ve Çeşitli işler Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, ilimizde faaliyet gösteren, Kırklareli Engelliler Yaşam Derneğinin kültürel faaliyetlerinde kullanılmak üzere İdaremize ait İl Özel İdaremizin İşhanı Binasının 2. Katında bulunan 30 numaralı 1 adet işyerinin bedelsiz olarak, Yakıt ve diğer giderlerinin kendilerince karşılanması şartıyla ve faaliyetleri süresince Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edilmesiyle ilgili Kırklareli İl Genel Meclisinin 07/03/2022 tarih ve 125 sayılı kararları doğrultusunda incelemelerde bulunmuş; yakıt ve diğer giderlerinin derneklerince karşılanmak, ihtiyaç duyulduğunda Şartsız iade edilmek koşuluyla 2. katta bulunan 30 nolu taşınmazın (işyerinin) Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İlimiz, Merkez ilçe, Karakoç köyü Muhtarlığının 31.01.2022 tarih ve 10 sayılı kararında, mevcut köy yerleşim alanının yetersiz kaldığı belirtilmekte ve köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi hakkında "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanacak olan raporun henüz hazır olmaması sebebiyle "Önümüzdeki aylardaki" Meclis toplantılarında sunulmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- Kırklareli 11 Kültür ve Turizm Müdürlüğünün dilekçesi ile ilimizde faaliyet gösteren Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kırklareli İl Başkanlığının sosyal ve kültürel dayanışma faaliyetlerinde kullanılmak üzere İdaremizce kendilerine tahsis edilen ve İl Özel İdaresi İşhanı Binasının 2. katında bulunan 34 numaralı (32,00 m2 yüzölçümlü) işyerinin bitişindeki 33 numaralı (35,00 m2 yüzölçümlü) işyerini "Kadın Kollarının" kültürel dayanışma faaliyetlerinde kullanımı amacıyla bedelsiz tahsisi talep edildiğinden, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/f maddesi gereğince; Kırklareli Merkez, Karakaş Mahallesi, İstiklal Caddesi, Özel İdare İşhanı Binası 2. kat No. 33'de bulunan 1 (bir) adet bağımsız işyerinin, yakıt ve diğer giderlerinin kendileri tarafından karşılanmak ve İdaremizce ihtiyaç duyulduğunda şartsız ve koşulsuz iade olunması kaydıyla faaliyeti süresince bedelsiz olarak Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edilmesi hakkında "İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu" tarafından hazırlanacak olan raporun henüz hazır olmaması sebebiyle "Önümüzdeki aylardaki" Meclis toplantılarında sunulmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- "Altyapı Hizmetleri Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, İl Özel İdaresinin 07.03.2022 tarih ve 127 nolu kararına istinaden İl Özel İdaresinin 03.03.2022 tarih ve 19783 sayılı yazısı ile İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 10.02.2022 tarih ve 24410 sayılı onayı ile ilimiz Lüleburgaz İlçesi, Hamitabat Köyü sınırları içerisinde yer alan "Eski Bağlar" adlı yerleşim alanının köyün bağlısı olarak tescili uygun görülmüş olup, söz konusu alana ulaşım sağlayan ekli haritada belirtilen yolun yol uzunluğunun 4 km olduğu, sosyal kültürel ve ekonomik gelişime katkı sağlayacağı anlaşılmış ve gerekli kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi için İl Özel idaresi yol ağına alınmasına ve 2022 yılı yatırım ve bütçe programına dahil edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- Gerekli evrakların tamamlanana kadar Kırklareli İli, Kofçaz İlçesi, Topçular Köyü, 101 ada, 208-211 parsel numaralı taşınmazlar üzerinde "Turizm Alanı" amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması hakkında "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanacak olan raporun gündemden düşürülmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İlimizde faaliyet gösteren Trakya Turizm Derneğinin Kırklareli Şubesinin sosyal ve kültürel dayanışma faaliyetlerinde kullanılmak üzere İdaremize ait İl Özel İdaresi İşhanı Binası 4. kat 54 (60,00 m2 yüzölçümlü) ve 70 (31.00 m2 yüzölçümlü) numaralı 2 adet işyerinin bedelsiz tahsisi talep edilmiş olup, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/f maddesi gereğince; Kırklareli Merkez, Karakaş Mahallesi, İstiklal Caddesi, Özel İdare İşhanı Binasında uygun görülen 2 (iki) adet bağımsız işyerinin bedelsiz olarak yakıt ve diğer giderlerinin kendileri tarafından karşılanmak ve İdaremizce ihtiyaç duyulduğunda şartsız ve koşulsuz iade olunması kaydıyla, faaliyeti süresince Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edilmesi hakkında "İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu" tarafından hazırlanacak olan raporun henüz hazır olmaması sebebiyle "Önümüzdeki aylardaki" Meclis toplantılarında sunulmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
07/04/2022; Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü ilgi sayılı yazı ile Demirköy ilçemizin girişinde bulunan, hali hazırda Dayko Vakfı tarafından kullanılan Eski Kaymakamlık Lojmanını, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olarak kullanmak için tahsisini talep etmekte olup, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/f ve 64/d maddeleri gereğince; Mülkiyeti İdaremize ait olan ve 07.05.2022 tarihine kadar Demirköy Belediye Başkanlığı ve Dayko Vakfına tahsisli, Demirköy İlçesi, Orhaniye Mahallesi 134 Ada, 6 Parselde bulunan 553,63 m2 yüzölçümlü taşınmazın Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesi hakkındaki teklifinin incelenmek üzere "Çevre ve Sağlık Komisyonuna" havale edilmesine 'oybirliğiyle" karar verildi.
- Kırklareli İli, Demirköy İlçesi, Balaban Köyü, 101 ada 55 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Konut Alanı" amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazını İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması hakkındaki teklifinin incelenmek üzere "İmar ve Bayındırlık Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İlimiz, Merkez ilçe, Üsküpdere köyü Muhtarlığının 01.04.2022 tarih ve 19 sayılı kararında, mevcut köy yerleşim alanının yetersiz kaldığı belirtilmekte ve köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi teklifinin incelenmek üzere "İmar ve Bayındırlık Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İlimiz, Merkez ilçe, Bayramdere köyü Muhtarlığının 31.03.2022 tarih ve 16 sayılı kararında, mevcut köy yerleşim alanının yetersiz kaldığı belirtilmekte ve köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi teklifinin incelenmek üzere "İmar ve Bayındırlık Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İlimiz Demirköy ilçesi Avcılar köyü 101 ada 180 ve 185 parsel numaralı taşınmazların cepheli olduğu kadastral yolun Avcılar köyünü İğneada Beldesine bağlayan Çavuşdereye parelel yol olduğu ve İğneada-Demirköy karayoluna bağlandığı belirtilmekte ve bu yolun Avcılar köy-mahalle yolu olarak İdaremize alınması teklifinin incelenmek üzere "Altyapı Hizmetleri Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, Kırklareli Merkez, Karakaş Mahallesi, İstiklal Caddesi, Özel İdare İşhanı Binasının 3. katında bulunan 41 kapı numaralı 60,00 m2 yüzölçümlü 1 (bir) adet bağımsız işyeri, İl Genel Meclisinin 08.10.2021 tarih ve 225 sayılı kararı ile İlimizde faaliyet gösteren Trakya, Balkan, Rumeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanlığınca kullanılmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edilmiş olup, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edilen bahsi geçen işyerine bugüne kadar teslim almaya gelen olmadığından, İl Genel Meclisinin 08.10.2021 tarih ve 225 sayılı kararıyla tahsis edilen 3'ncü kattaki 41 numaralı işyerinin tahsisinin ve söz konusu kararın da iptal edilmesine, Kırklareli Merkez, Karakaş Mahallesi, İstiklal Caddesi, Özel İdare İşhanı Binasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yeniden tahsisi talep edilen 4. katında bulunan 64 numaralı 46,00 m2 yüzölçümlü ya da uygun görülen başka bir işyerinin de tahsisinin yapılmamasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İlimizde faaliyet gösteren Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kültürel faaliyetlerinde kullanması için İdaremizce kendilerine tahsis edilen ve İl Özel İdaresi İşhanı Binasının 2. Katında bulunan 22 kapı numaralı, 30,00 m2 yüzölçümlü 1 (bir) atlet işyerinin derneğin faaliyetleri için yetersiz olması nedeniyle aynı katta bulunan 23 kapı numaralı 47,00 m2 yüzölçümlü 1 (bir) adet işyerinin de kendilerine bedelsiz tahsisi talep edildiğinden, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 1 O/f maddesi gereğince; Kırklareli Merkez, Karakaş Mahallesi, İstiklal Caddesi, Özel İdare İşhanı Binasının 2. katında bulunan 23 kapı numaralı toplam 47,00 m2 yüzölçümlü 1 (bir) adet bağımsız işyerinin bedelsiz olarak yakıt ve diğer giderlerinin kendileri tarafından karşılanması şartıyla, faaliyeti süresince Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edilmesi hakkındaki teklifinin incelenmek üzere "İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ilimizde faaliyet gösteren Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kırklareli İl Başkanlığının sosyal ve kültürel dayanışma faaliyetlerinde kullanılmak üzere İdaremizce kendilerine tahsis edilen, İl Özel İdaresi İşhanı Binasının 2. katında bulunan 34 numaralı (32,00 m2 yüzölçümlü) işyerinin bitişindeki 33 numaralı (35,00 m2 yüzölçümlü) işyerini İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün 2126337 sayılı yazısı ile "kadın kollarının kültürel dayanışma faaliyetlerinde kullanımı amacıyla bedelsiz tahsisini" talep etmiştir. Ancak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün 2288900 sayılı yazılarında söz konusu işyeri ile ilgi tahsis taleplerini "dayanışma faaliyetlerine devam ettirmek, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bedelsiz tahsisini" şeklinde değiştirerek yeniden talep etmişlerdir. 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/f ve 64/d maddeleri gereğince; Kırklareli Merkez, Karakaş Mahallesi, İstiklal Caddesi, Özel İdare İşhanı Binası 2. kat No:33'de bulunan 1 (bir) adet bağımsız işyerinin, yakıt ve diğer giderlerinin kendileri tarafından karşılanmak ve İdaremizce ihtiyaç duyulduğunda şartsız ve koşulsuz iade olunması kaydıyla faaliyeti süresince bedelsiz olarak Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edilmesi hakkındaki teklifinin incelenmek üzere "İçişleri ve Çeşitli Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- Kırklareli ili, Demirköy ilçesi, Avcılar Köyü, 101 ada 24 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Konut Alanı" amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması teklifinin incelenmek üzere "İmar ve Bayındırlık Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- Kırklareli ili, Pehlivanköy ilçesi, Kuştepe Köyü, 353 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Konut Alanı" amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması teklifinin incelenmek üzere "İmar ve Bayındırlık Komisyonuna" havale edilmesine "oybirliğiyle" karar verildi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol