İl Genel Meclisi’nden Ata’ya saygı

Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı birleşimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Meclis Safet Üresin Başkanlığında dün saat 11.00’de, 8. birleşimini gerçekleştirmek üzere İl Genel Meclisi toplantı salonunda bir araya geldi. Kasım ayı 7. birleşimine ait tutanak özetinin değerlendirilmesinin ardından, sırasıyla CHP Grup Başkanı Bora Terzi, AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam ve MHP Grup Başkanı İbrahim Akten Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yıldönümü ve yine ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı sebebiyle duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.
Ardından Meclis Başkanı Safet Üresin tüm üyeleri, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından gündeme geçildi.
“Kapa çeneni” krizi
Gündemin ikinci maddesinde; “İl Genel Meclisi’nin 02/10/2017 tarih ve 209 sayılı kararına istinaden; İlimiz Pınarhisar ilçesi, Kurudere köyüne ilave içme ve kullanma suyu sağlamak amacıyla köyün kuzeyinde kalan ve köye 5.200 m. uzaklıktaki ormanlık alan içinde bulunan 3,00 lt/sn. debili Marmara Kaynak suyunun tamamının, mevcut kaynakların yetersiz kalmasından dolayı Kurudere Köyü adına tahsis edilmesi hakkındaki Altyapı Hizmetleri Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi” yer aldı. Katip üye Seyhan Delioğlu bu maddeyi okuduğu esnada, meclis üyelerinin bir kısmının kendi aralarında konuşmasından ötürü sinirlendi ve “Lütfen şu çenenizi kapatır mısınız” diyerek tepkisini gösterdi. Bunun üzerine Meclis üyesi Çetin Şinikoğlu; “Böyle bir hitap şekli olamaz” diyerek Delioğlu’na kendi tepkisini gösterdi. Kısa süreli yaşanan gerginlik Meclis Başkanı Üresin’in konuyu kapatmasıyla sona erdi.
Sonrasında ise Meclis üyesi Okan Şeran söz konusu gündem maddesi ile ilgili raporu meclis üyelerine sundu.
Raporda şunlar kaydedildi;
“İl genel meclisinin 02/10/2017 tarih ve 209 no'lu kararı ile komisyonumuza havale edilen ilimiz Pınarhisar ilçesi Kurudere köyüne ilave içme ve kullanma suyu sağlamak amacıyla köyün kuzeyinde kalan ve köye 5200 metre uzaklıktaki ormanlık alan içinde bulunan 3,00 It/sn debili Marmara kaynak suyunun tamamının, mevcut kaynakların yetersiz kalmasından dolayı Kurudere köyjjne tahsis edilmesi konusu ile ilgili olarak komisyonumuz, söz konusu yeri incelemek üzere Plan Proje Yatırım ve İnşaat müdürlüğümüzden teknik bir personeli de yanına alarak Kurudere köyüne gitti. Kurudere köyü muhtarı ve vatandaşlarla görüşmelerde bulundu. Yaptığımız inceleme ve gözlemlerimizde, bu talep edilen kaynağın dışında, şu an köyü besleyen 2 İt/sn debili mevcut bir su kaynağının olduğu, fakat mayıs-ekim ayları arasında yaz dönemine gelen zamanda bu mevcut su kaynağının yetersiz durumda kaldığı bilgisine ulaşıldı. Talep edilen 3lt/sn debili Marmara kaynak suyunun bağlanması durumunda, her iki su kaynağıyla birlikte 200 ton kapasiteli köyün su deposunun yaz aylarında bile hiç bir sorun ve eksiklik yaşanmadan beslenebileceği teknik elemanlarca da ifade edildi.
Talep edilen kaynak suyu, çıkış noktasında gidilip görülmüş olup, teknik elemanca verilen bilgiler çerçevesinde su kaynağının çıkış noktasıyla, köyün su deposu arasında 50 metre kod farkının olduğu ve suyun cazibeli bir şekilde köyün su deposuna gelebileceği anlaşılmıştır. Kaynağın çıkış noktasından 400 metre aşağısında sürekli akışı olan Marmara deresinin geçmekte olduğu, yaban hayatın su ihtiyacını giderme açısından herhangi bir sıkıntının olamayacağı, ayrıca kaynağın çıkış noktasında, yan kollar olması dolayısıyla akış alanında ekolojik bir problemin olmayacağı komisyonumuzca gözlemlenmiştir. Sonuç olarak; Pınarhisar ilçesi Kurudere köyüne ilave içme ve kullanma suyu sağlamak amacıyla köyün kuzeyinde kalan ve köye 5200 metre uzaklıktaki ormanlık alan içinde bulunan 3,00 İt/sn debili Marmara kaynak suyunun tamamının, mevcut kaynakların yetersiz kalmasından dolayı Kurudere köyüne tahsis edilmesi hususunu komisyonumuzun uygun görüşüyle meclisimizin bilgi ve takdirlerine arz ederiz.”
Raporun okunmasının ardından yapılan oylamada, söz konusu rapor oy birliği ile kabul edildi. Birleşim bu maddenin görüşülmesinin ardından kapatıldı. Bir sonraki birleşim 13 Kasım Pazartesi günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol