İl Genel Meclisi’nden Atatürk’e Hakarete Tek Ses Tepki

Kırklareli İl Genel Meclisi Haziran Ayı birleşimlerine dün gerçekleştirdiği oturumla devam etti. Birleşimde gündeme
geçilmeden önce tüm İl Genel Meclis Üyelerinden ortak bir kınama açıklaması yapıldı. Geçtiğimiz günlerde ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e edilen hakaretleri
kınayan açıklamada; “Türk milleti, Gazi Mustafa Kema
Atatürk'ün manevi şahsiyetine ve vatandaşlarımızın etnik, dini, milli, kültürel kökenlerini hedef alarak hakaret ve nefret
söylemlerinde bulunanları asla affetmeyecektir. Kırklareli İl Genel Meclisi olarak Devletimizin yetkili kurumlarının, Türk Milletinin birliğine, beraberliğine ve ortak değerlerine zarar verecek, incitici söylemlerde bulunan kişiler hakkında gerekli yasal işlemleri bir an önce başlatacağı konusundaki beklentimizi ve isteğimizi dile getiriyor bu hususu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.Vatansever, Kahraman gazilerimizin ve aziz şehitlerimizin kanlarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, akıl, izan ve tarih bilincinden yoksun kişilerin söylemlerine maruz bırakılamaz ve karartılamaz” ifadeleri kullanıldı.

Kırklareli İl Genel MeclisiHaziran Ayı birleşimlerine 4 Haziran tarihinde yaptığı 2.birleşimle devam etti. Birleşimde 3 madde görüşülüp karara bağlanırken, gündem öncesi önemli bir açıklama gerçekleştirildi.
“Türk Milletinin milli, manevi, ahlaki,
kültürel ve insani değerleri ile örtüşmemekte ve bağdaşmamaktadır”
Tüm İl Genel Meclisi üyelerinin ortaklığında yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde Ayasoyfa Camii imamının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında ettiği hakaret dolu cümleler kınandı. Açıklamayı İl Genel Meclisi adına Okay Şeran okurken; “Son günlerde tarihi gerçeklerden, tarihi bilinçten ve tarihsel olguları yorumlama kabiliyetinden yoksun, Milletimizin Dinî ve Manevî Değerleri İstismar edilerek, Türk Milletinin bağımsızlığı için Kurtuluş Savaşı'nın ateşini yakan, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsiyetine ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan, ülkemizin kurtuluşu ve bağımsızlığı için birlikte mücadele ettiğimiz, kendini Türk Milletinin ayrılmaz fertleri olarak gören vatandaşlarımıza yönelik olumsuz ve ayrıştırıcı söylemler, Türk Milletinin milli, manevi, ahlaki, kültürel ve insani değerleri ile örtüşmemekte ve bağdaşmamaktadır” denildi.
“Gerekli yasal işlemleri bir an önce
başlatacağı konusundaki beklentimizi ve isteğimizi dile getiriyoruz”
Konuyla alakalı yasal işlemlerin ve cezaların hayata geçirilmesini talep eden Meclis Üyeleri; “Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsiyetine ve vatandaşlarımızın etnik, dini, milli, kültürel kökenlerini hedef alarak hakaret ve nefret söylemlerinde bulunanları asla affetmeyecektir.
Kırklareli İl Genel Meclisi olarak Devletimizin yetkili kurumlarının, Türk Milletinin birliğine, beraberliğine ve ortak değerlerine zarar verecek, incitici söylemlerde bulunan kişiler hakkında gerekli yasal işlemleri bir an önce başlatacağı konusundaki beklentimizi ve isteğimizi dile getiriyor bu hususu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.
Vatansever, Kahraman gazilerimizin ve aziz şehitlerimizin kanlarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, akıl, izan ve tarih bilincinden yoksun kişilerin söylemlerine maruz bırakılamaz ve karartılamaz.
Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kurumları, Türk milletinin her bir ferdi enerjisini ve varlığını milletinin birliğine, bütünlüğüne ve ülkesinin kalkınmasına, çağdaş medeniyet seviyesini yakalamasına, küresel alanda güçlü bir aktör olması yolunda harcamalıdır” cümlelerini sarf etti. (D.Atkoşan)



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol