İl Genel Meclisinde duygusal veda

Kırklareli İl Genel Meclisi 5 yıllık görev süresini geçtiğimiz Cuma düzenlenen birleşim ile sonlandırdı. 5 yıl boyunca birlikte görev yapan meclis üyeleri birleşim sonrasında vedalaşırken duygusal anlar yaşadı.

8 Mart Cuma yapılan 5’inci birleşimle hem Mart ayı hem de İl Genel Meclisi’nin 5 yıllık hizmet süresinin son birleşimi gerçekleştirildi. Saat 11.00’da Kırklareli İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda başlayan meclise Saffet Üresin başkanlık etti. Tutanak özetlerinin kabulü ile başlayan mecliste gündem maddelerine geçilmeden önce Dünya Kadınlar Günü kutlamasına geçildi. İl Genel Meclisi tarafından hem meclis üyesi kadınlara hem İl Özel İdare personeli olan kadınlara hediye takdim edildi ve fotoğraf çektirildi.
Binanın kurtarılması yararlı
Birleşimin ilk maddesinde mülkiyeti İsmail Mağıltaş ve Ahmet Mağıltaş’a ait olan Merkez ilçe Yapraklı mahallesinde taşınmazın tarihi değeri nedeniyle korunması ve eğitim, kültür, sosyal ve turizm nitelikli olarak kullanılması amacıyla Kırklareli İl Encümeni tarafından alınan kararla kamu yararı nedeniyle satın alma suretiyle kamulaştırılması konusu görüşüldü. Konuyla alakalı görüş belirten Meclis Üyesi Cavit Çağlayan, kurtarılması gereken bir bina olduğunu belirterek kararın yararlı olacağını belirtti. Madde oybirliği ile kabul edildi.
Özel İdaresi Personel Anonim Şirketi hakkındaki rapor
görüşüldü
3’üncü maddede ise 2018 yılı iş ve işlemlerine ilişkin Denetim Komisyonu raporu görüşüldü. Gürcan Kırım tarafından okunan rapor oybirliği ile kabul edildi. Sonraki gündem maddesinde Kırklareli İl Özel İdaresi Personel Anonim Şirketinin iş ve işlemleri hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu. Meclis Üyesi Serdar Dura tarafından okunan rapor kabul edildi.
6’ncı maddede Babaeski ilçesi Sinanlı köyü Mülga Sinanlı Belediye Meclisi tarafından onaylanan köy yerleşim alanları ve ifraz şartları hakkına çıkarılan karar ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü rapor kabul edildi. Birleşimin aynı zamanda meclisin görev süresinin son maddesinde Merkez ilçe Kapaklı köyü köy yerleşik alanının yeniden belirlenmesi hakkındaki rapor görüşüp karara bağlandı.
Üyeler vedalaştı
Birleşimin sona ermesinin ardından üyeler söz alarak konuşma yaptılar. 5 yıl boyunca beraber görev yapmaktan mutlu olduklarını belirten üyeler zaman zaman fikir ayrılıklarına düşmüş olsalar da genel manada siyasi görüşlerini bir kenara bırakarak Kırklareli için karar verdiklerini ifade ettiler. Birbirlerinden helallik alan üyeler sonrasında meclis önünde vedalaşma gerçekleştirdiler. Duygusal anların yaşandığı vedalaşmanın ardından topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol