İl Genel Meclisi’nde Şubat ayı toplantıları devam ediyor

Kırklareli İl Genel Meclisi Şubat ayı 4. birleşimi Safet Üresin başkanlığında 6 Şubat Salı günü saat 11.00’da Kırklareli İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi

Geçtiğimiz gün Saat 11.00’da Kırklareli İl Genel Meclisi, Şubat ayı toplantısı gerçekleşti. Safet Üresin başkanlığında Şubat ayının gündem maddeleri görüşülürken Şubat Ayı 4. birleşiminin ilk gündem maddesi olarak bir önceki toplantının tutanak özetleri görüşüldü. Görüşülen tutanaklar oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin 2. maddesine geçildiğinde 154 kV Airres 4 RES TM-TRAÇİM TM Enerji İletim Hattının Traçim Çimento San. ve Tic. A.Ş. 'ye ait imar planlı kısmında (Kırklareli İli Vize İlçesi, Evrencik Köyü ,101 ada 152 parsel numaralı taşınmaz üzerinde) 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği yapılması teklifi görüşüldü. Görüşülen madde oy birliği ile İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi. Gündemin 3. Maddesinde İl Özel İdaresinin 18/01/2018 gün ve 858 sayılı; Oklalı-Tekirdağ İl Hd. (Küçükkarakarlı ) sınırları içerisinde kalan ve 68-2 kontrol kesim numaralı 3 km'lik stabilize köy yolunun 2018 yılı yatırım ve çalışma programına alınması teklifi görüşüldü. Görüşülen teklifin 2018 yılı yatırım ve çalışma programına alınması oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 4. Maddesinde yer alan Merkez İlçe, Demircihalil Köyü, 128 Ada 3 parsel nolu taşınmaz üzerinde "Turizm Alanı" amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve "Sağlık Odaklı Tatil Köyü" amaçlı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması hakkında "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun okunması istendi. Raporun hazır olmaması nedeni ile bu gündem maddesi bir ay sonra görüşülmek üzere oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 5. Maddesinde de mülkiyeti Kırklareli Valiliğine ait, Merkez İlçesi Karakaş Mahallesi İstasyon Civarı Mevkiinde bulunan 60 ada 38 parsel numaralı 577,50 m2 yüzölçümlü tarla vasıflı taşınmazın bedelsiz olarak yola terk edilmesi hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Komisyon raporu İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin tarafından okunurken, alanın Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Uçak ile Kırklareli Hal Eğitim Merkezi’ne kadar olan ana yol olduğu belirtildi. Komisyonun yaptığı incelemeler sırasında ilginç diyaloglar yaşandığını aktaran Girgin; İnceleme sırasında İl Genel Meclis Üyeleri ile ilgili yaptıkları konuşmaları anlattı. Komisyon raporunun uygun görüş bildirdiğini vurgulayan Girgin; Komisyon raporunu İl Genel Meclis Üyelerinin onayına sundu. AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam, konuyla ilgili yaptığı konuşmasında; Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Uçak ile Kırklareli Hal Eğitim Merkezi’ne kadar olan ana yolun Kırklareli İl Özel İdaresi’ne ait olduğunu ve bu komisyon raporunda yola terk edildiğini kaydetti. Okunan komisyon raporunun ardından yapılan oylamada; 577,50 m2 yüzölçümlü tarla vasıflı taşınmazın bedelsiz olarak yola terk edilmesi kabul edildi. Ardından yeterlilik önergesi verildi. Bir sonraki toplantı 7 Şubat 11.00’da yapılacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol