İl Genel Meclisinde Pafta Gerginliği

Kırklareli İl Genel Meclisi Aralık ayı birleşimlerine ikinci birleşim ile devam etti. Gündemin 3’üncü maddesinde yer alan Kapaklı köyünün yerleşik alanı ile alakalı konu görüşülürken mecliste tartışma çıktı. Söz alan Yeşim Girgin, söz konusu konunun yaklaşık 1 yıl önce görüşüldüğünü, kendisinin o dönemde İmar ve Bayındırlık Komisyonu başkanı olduğunu ve yerleşik alanının o dönemde onaylandığını kaydetti. Ancak aradan geçen bir yıla rağmen karar paftasının onay için meclise gelmediğini o yüzden bu konunun hakkında işlem yapılmasının yanlış olduğunu söyledi.

4 Kasım Salı gerçekleşen birleşime Saffet Üresin başkanlık etti. Bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin kabulü ile başlayan meclis gündem maddeleri işle devam etti. Gündemin ikinci maddesinde Pehlivanköy ilçesi Yeşilova köyünün yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi ile ilgili teklif konuşuldu. Teklif oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
Bir yıldır pafta elimize gelmedi
Gündemin 3 numaralı maddesin günün en çok tartışılan konusu oldu. Kapaklı köyünün yerleşik alanı tespiti ile ilgili madde gündeme geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmek istenen madde hakkında söz alan İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin, kendisinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu yaptığı dönemde konunun kendilerine geldiği ve inceleme yapıldığını konunun komisyon tarafından onaylandığını söyledi. Ancak aradan geçen yaklaşık bir yıllık süre zarfında paftanın kendilerine ulaşmadığını belirtti.
İl Özel İdaresinden yetkili gelerek bilgi verecek
Maddenin komisyona havalesinin doğru olmadığını sözlerine ekleyen Girgin, bu durumun yanlış olduğunu ve bu şekilde uygulamayı kabul etmediğini vurguladı. Gerekli evrakların kendilerine gelmesini, onaylarının alındıktan sonra izlenecek yolun belirlenmesi gerektiğini savundu. Konu alınan karar ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Komisyonun olası bir yanlışın takipçisi olacaklarını belirten üyeler ayrıca İl Özel İdaresinin yetkililerinin meclise gelerek konuyu ve paftaların neden gelmediğinin açıklamasını yapmasını istediler. Gündemin sonraki maddesinde Babaeski Sosyal yardımlaşma Derneğine görev almak üzere 2 hayırsever vatandaşın seçilmesi ile ilgili konu görüşülecekti ancak yarına ertelendi. Günün son maddesinde ise Merkez İlçe Değirmencik köyü yerleşik alanı ile ilgili onay konusu görüşüldü. Madde daireden geldiği haliyle oy birliği şeklinde kabul edildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol