İl Genel Meclisi’nde Kasım ayı toplantıları devam ediyor

Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayının 7.birleşimini 9 Kasım Perşembe günü saat 11.00’da gerçekleştirdi. Meclis, bir önceki toplantıya dair tutanak özetinin kabul edilmesinin ardından gündeme geçti. Meclis üyeleri oturumda Babaeski ve Pehlivanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü
yaptıkları açıklamalarla kutladı.

Gündeme ilk olarak İl Özel İdaresi’nin, Kırklareli Merkez İlçesi Hamidiye Mahallesinde bulunan İlköğretim tesis alanı olarak belirlenmiş taşınmazının durumu hakkında görüşüldü.
5580 sayılı özel öğretim kanunu gereğince dönüşüm işlemi gerçekleşen dershanelerin lehine tesis edilme durumu İl Meclisince görüşüldü. Şu an İlköğretim alanı içinde bulunan mülkiyet hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu alanın dershane olarak kullanılma durumu tartışıldı. Eğitim ve Kültür Komisyonuna havale edilen madde oy birliği ile kabul edildi.
“Tüzük amaçları dışında mı kullanıldı şimdiye kadar?”
Meclis, daha sonra Kofçaz ve Demirköy ilçelerinin köylerine ödenek aktarılması hakkında ki teklifi görüştü. Söz alan CHP Grubundan Cavit Çağlayan, teklifi bütçe komisyonuna havale etmek zorunda olduklarını çünkü teklif yazısında istenilen ödeneğin 2017 yılında mı yoksa 2018 yılında nazara mı alınmak istendiğinin anlaşılmadığını söyledi. Bu konuşmalar sonrasında bazı üyeler 2018 bütçesinde istendiğinin anlaşıldığı söylemesi üzerine Çağlayan, “ Komisyonda ki arkadaşlar dikkat etsin çünkü aktarılacak bölüm teklife yazılmamış.” Dedi.
Çağlayan’dan sonra söz alan MHP grubundan İbrahim Akten aldı. Akten, “ Teklifte, Köylere Hizmet Götürme Birliği Tüzüğünün amaçları doğrultusunda kullanılmak üzere diyor. Ne amaçla kullanılacaktı ki bundan önce hangi amaçla kullanılıyordu ki şimdi bu durum belirtilmek zorunda hissedildi. Tüzük amaçları dışında mı kullanıldı şimdiye kadar.” İfadelerini kullandı. Teklif yazımında çelişkiler olduğunu dile getiren Akten bundan sonra dikkat edilmesini istedi. Konu hakkında kafa karışıklığının yaşanması nedeniyle Meclis Başkanı Safet Üresin söz alarak, Köylere hizmet Götürme komisyonun her yerde farklı çalıştığını o yüzden bu şekilde bir karışıklık olduğunu söyledi. Üresin, “ Hizmet Birliği’nin tüzüğünü incelerseniz her yerde farklı sistemin işlediğini görürsünüz. Bazı ilçelerde ibadethanelere de ödenek ayrılırken bazısında ayrılmaz.” Diyerek karışıklığın sebebini açıkladı. Teklif, oy birliği ile Plan Görüşme Komisyonu’na havale edildi.
“Konu Kültür Turizm
Müdürlüğünü de ilgilendiriyor”
İl Meclisi’nin sonraki gündem maddesi Babaeski ilçesinin Sinanlı köyünde bulunan Eski Çeşmenin restorasyon çalışmaları görüşüldü. Meclis Üyesi Şahin Arslan, Çeşmenin Osmanlı döneminde kaldığını ve yaklaşık 1600’lü yıllardan beri orada olduğunu tarihi miras olduğunu söyledi. Kültürel Varlıkları Koruma kapsamında açılan fasıllarda tarihi yapıların restorasyonunun yapıldığını söyleyen Arslan İl Özel İdare’nin cebinden herhangi bir ücret çıkmayacağını sadece onaylamaları gerektiğini dile getirdi. Bütçelerinden herhangi bir gider olmamasına rağmen bu gibi konuların Kültür Komisyonu ile konuşulması gerektiği söyleyen Meclis Başkanı Safet Üresin, ileriki tarihlerde yapılacak toplantılara Kültür Turizm Müdürü’nü çağırarak konuyu Kültür Turizm Müdürlüğü ile ortak çözüme
kavuşturmaları gerektiğini söyledi. Konu İlerleyen birleşmelerde konuşulmak üzere ertelendi.
“Benzer maddeler
önümüze geliyor”
Meclis toplantısında günün son konusu olarak İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezine ödenek ayrılması görüşüldü. Konu ile ilgili söz alan Meclis Üyesi Cavit Çağlayan, “Bu konu da bütçeyi ilgilendiriyor. Bu sene böyle durumlar çok oluyor, zaten bütçede konuşulacak konular meclis gündemine ayrı ayrı maddeler halinde gelmeye başladı.” Diye konuştu. Çağlayan, “Biz zaten Afet Fonuna bütçe ayırıyoruz. Bu teklifte oradan alınarak kullanılsın.” dedi. Madde Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Bir sonraki düzenlenecek birleşimin birleşim Atatürk’ü anma törenleri nedeniyle 10 Kasım saat 11.00 yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol