İl Genel Meclisi son birleşimlerini gerçekleştiriyor

Kırklareli İl Genel Meclisi Mart ayının ve görev süresinin son birleşimlerini gerçekleştiriyor 8 Mart Tarihinde yapılacak son birleşimle hem aya hem de 5 yıllık görev süresine nokta koyacak olan İl Genel Meclisi ayın 3’üncü birleşiminde 10 madde görüştü.

6 Mart Çarşamba Kırklareli İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen birleşime Saffet Üresin başkanlık etti. Birleşim ilk olarak bir önceki birleşime ait tutanak özetlerinin kabulü ile başladı. Gündem maddelerinde ilk olarak köy yerleşik alan tespit onayları hakkında ki konular görüşüldü. 3 madde olarak gündemde yer alan konular kapsamında Lüleburgaz Eskitaşlı köyü, Kofçaz Karaabalar köyü ve Pınarhisar Kurudere köyünün köy yerleşik alan tespitinin yeniden belirlenmesi onayı görüşüldü. 3 madde de idareden geldiği haliyle kabul edildi.
Çiftçilere destek
ödemeleri erken
yapılacak
5’inci gündem maddesinde Meclis Üyesi Çetin Şinikoğlu tarafından sözlü önerge ile verilen konu görüşüldü. Mart ayında ekim işleminin yapılması gereken lavanta ve benzeri ürünlerin ödeneklerinin aktarılması istendi. Meclis oy birliği ile önergeye olumlu oy verdi.
Hazır olmayan maddeler yeni meclise devredildi
Sonraki maddede Merkez Yörükbayır köyünde bulunan alan üzerinde konut amacı ile imar planı yapılması hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu gündeme geldi. Rapor hazır olmaması nedeniyle konu sonraki aylarda yeniden gelecek. Bir diğer gündem maddesinde Lüleburgaz Yenibayır köyünde uygulama imar planı yapılması hakkındaki rapor görüşüldü. Konu hakkında olumlu karar verildi. Gündemin 8’inci maddesinde Babaeski Katranca köyünün yerleşik alan tespiti ile ilgili madde görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu henüz hazır olmadığından dolayı madde ileriki aylara ertelendi. Sonraki maddede Merkez Ahmetçe köyünde konut alanı yapılması hakkında ki rapor gündeme geldi. Bu raporda henüz hazır olmadığından ileriki aylara ertelendi.
Bedelsiz tahsis edildi
10’uncu gündem maddesinde mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait Lüleburgaz Kocasinan mahallesinde bulunan Eski İlçe Özel İdare Binasının İl Sağlık Müdürlüğü adına tahsis edilmesi ili ilgili İç İşleri ve Çeşitli İşler Komisyon raporu görüşüldü. Okunan rapor bedelsiz ibaresinin eklenmesinin ardından eklentili olarak olumlu yönde kabul edildi. Birleşimin son maddesinde Vize ilçesi Küçükyayla köyünde turizm alanı amaçlı imar planı hazırlanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Rapor olumlu bulunarak kabul edildi ve birleşime son veridi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol