İl Genel Meclisi Üyeliği seçimlerini “CHP” lider tamamladı

Kırklareli’nde pazar günü halk yerel yöneticilerini belirlemek için sandığa gitti. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Kırklareli, mevcut belediye başkanı ile yoluna devam kararı verirken, İl Genel Meclisi yarışında ise Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri üstünlüğü ele geçirdi.

Kırklareli halkı 5 yıl boyunca kendilerini yönetecek olan yerel yöneticileri seçmek için pazar günü sandığa gitti.
Belediye Başkanlığını henüz resmi olmayan sonuçlara göre yarışa bağımsız olarak giren mevcut belediye başkanı kazanırken, İl Genel Meclisi’nde ise Cumhuriyet Halk Partili üyeler çoğunluğu ele geçirdi.
İl Genel Meclisi Üyeliği Seçimi İlçe Birleştirme Tutanak Özeti’ne göre Kırklareli’nde Saadet Partisi 829, Bağımsız Türkiye Partisi 1.385, Vatan Partisi 221, Cumhuriyet Halk Partisi 26.207, Adalet ve Kalkınma Partisi 13.987, Demokrat Parti 444, Milliyetçi Hareket Partisi 11.858, İYİ Parti 4.134, Halkların Demokratik Partisi ise 902 oy aldı.
Alınan resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi asil üyelerde 3 koltuk, AK Parti ve MHP birer koltuk kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ufuk İn, Aydın Karakoç ve Bayram Sezer, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Nihat Sağlam, Milliyetçi Hareket Partisi’nden ise Tarık Dökmeoğlu İl Genel Meclisi Üyeliği’ne seçilen isimler oldular.
Asil üyeler bu şekilde belirlenirken yedek üyelerde ise Cumhuriyet Halk Partisi’nden Recep Zengin, Koray İnhanlı ve Rabia Çakmakçı, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Aslı Karakahya, Milliyetçi Hareket Partisi’nden ise Emine Demiray seçildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Demek ki bol bol laf polemik ve slogan işitecek icraat görmeyeceğiz.