İl Genel Meclisi Şubat ayına nokta koydu

Kırklareli İl Genel Meclisi Şubat ayı meclis birleşimlerini düzenlenen 5’inci birleşimle sonlandırdı. 14 maddenin görüşülerek karara bağladığı birleşime Saffet Üresin’in mazereti nedeniyle Sibel Çınar başkanlık etti. Çınar bu şekilde Kırklareli İl Genel Meclisi’nde ilk kez başkanlık yapan kadın oldu.

8 Şubat Cuma saat 11.00 itibariyle başlayan mecliste ilk olarak bir önceki toplantıya ait tutanak özetleri kabul edildi. Sonrasında ise gündem maddeleri sırasıyla görüşüldü. Günün ilk maddesinde Vize İlçesi Evrencik, Sofular ve Sergen Köyleri civarında rüzgâr enerjisinden elektrik tüketimi yapılması maksadıyla Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı yapılması ile ilgili konu görüşülerek oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gönderildi. 3’üncü maddede Merkez ilçesi Kadıköy Köyünde "Yurt Alanı" amaçlı işletme için teklif görüşüldü. Teklif İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Birleşim Lüleburgaz ilçesi Ertuğrul köyünün, Demirköy ilçesi Balaban köyünün ve Babaeski ilçesi Düğüncülü köyünün köy yerleşik alanlarının yeniden tespit onayı gündeme geldi. 3 madde de daireden geldi haliyle kabul edildi.
Lüleburgaz’ın hafriyat alanına onay çıktı
Sonraki maddede Lüleburgaz İlçesi, Alacaoğlu Köyü, 2824 parsel numaralı taşınmazın "Teknik Altyapı Alanı" amaçlı Planı yapılması hakkında "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun görüşüldü. Rapor oy birliği ile kabul edildi. 8 numaralı maddede Rüzgâr Enerjisine Dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynakları (YEKA) alanları içerisinde yer alan Demirköy ve Vize İlçelerinin incelenerek, YEKA alanlarının ne anlama geldiği, İlimize olası etkilerinin neler olacağı konusunda uzman kişiler ile birlikte ortak bir çalışma yapılması ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Rapor oy birliği ile kabul edildi. Lüleburgaz İlçesi, Karamusul Köyünde Tarım ve Hayvancılık Tesisi Alanı İmar Planı yapılması hakkında hazırlanan rapor görüşüldü. Rapor hakkında görüş alındıktan sonra madde yeniden gündeme gelecek ancak madde mevcut haliyle kabul edildi. 10’uncu maddede Pehlivanköy İmampazarı köyü köy yerleşik alanının tespiti ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.
İdare payından feragat etmedi
Kırklareli İl Özel İdaresi Personel Anonim Şirketinin kuruluşundan bu yana yaptıkları ve işleyişi ile ilgili hazırlanan rapor bir sonraki ay görüşülmek üzere ertelendi. Sonraki maddede mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Özel İdare İşhanı binasının 3. katının Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü adına Çocuk Yaşam Merkezi ve Buluşma Evi Projesi olarak kullanılmak üzere bedelsiz olarak tahsisi ile ilgili konu gündeme geldi. İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor oy birliğince kabul edildi. Birleşimin ve Şubat ayının son maddesinde Trakya Kalkınma Birliği’nin tavsiyesinin sonrasında İl Özel İdaresinin birlikteki payından feragat etmesi hakkında ki konu görüşüldü. Meclis oy birliği ile idarenin payından feragat etmemesi şeklinde karar verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol