İl Genel Meclisi Şubat ayı birleşimleri sürüyor

Kırklareli İl Genel Meclisi Şubat ayı birleşimlerine dün gerçekleştirdiği 2’nci birleşimle devam etti. İl Özel İdare Hizmet Birimleri’ndeki İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda bir araya gelen Meclis, gündem maddelerinde ağırlıkla köy yerleşik alanlarının yeniden tespiti konularını görüşüyor. İl Genel Meclisi, Şubat ayını oldukça yoğun bir tempoyla yürütüyor.

5 Şubat Salı düzenlenen birleşime Saffet Üresin başkanlık ederken, meclis üyelerinden Ertuğrul Koç mazereti nedeniyle birleşime katılım gösteremedi.
İl Özel İdaresinin feragat konusu görüşüldü
Günün ilk gündem maddesinde fesih edilen Edirne Valiliği Kalkınma Birliğinin Birlik Tüzügü gereği birliğin tasfiyesinin gerçekleştirilmesi için 3 kişiden oluşan Tasfiye Komisyonu görevlendirildiği, tasfiye sürecinin tamamlanması için Birliğin banka hesaplarında bulunan mevduatlarında; Kırklareli İl Özel İdaresinin de parası bulunduğu ifade edilerek, Kırklareli İl Özel İdaresinin payından feragat edilmesinin istendiği belirtildi. Bu nedenle İl Genel Meclisi de İdarenin payına düşen kısımdan feragat edilmesi ile ilgili teklifi görüştü. Teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Sonraki gündem maddesinde önceki birleşimde de görüşülen Merkez ilçe Kayalı köyünde kurulmak istenen apart otel alanı hakkındaki rapor yeniden görüşüldü. Söz konusu firma rapora itiraz ettiği için yeniden görüşülen konuya rapor yönünde karar verildi.
Sonraki maddede Lüleburgaz ilçesi Yenibedir köyünde imar planı yapılması hakkında teklif görüşüldü. Teklif oybirliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
Yerleşik alanları kabul edildi
Gündem de bulunan 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 numaralı maddeler benzer konulardı. Demirköy ilçesi Hamdibey köyü, Kofçaz ilçesi Ahmetler köyü, Kofçaz ilçesi Kocayazı köyü, Pehlivanköy ilçesi Komköy köyü, Merkez ilçe Karakoç köyü, Vize İlçesi Akıncılar köyü, Pehlivanköy ilçesi Doğanca köyü, Pehlivanköy Kuştepe köyü ve Vize ilçesi Küçükyayla köylerinin köy yerleşik alanlarının yeniden tespiti onayı görüşüldü. Maddelerin hepsi idareden geldiği haliyle oy birliği şeklinde kabul edildi.
Gündemin son madesinde Babaeski ilçesinin Katranca köyünün köy yerleşik alanının yeniden tespiti konusu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. meclis bir sonraki bileşimini 6 Şubat (bugün) gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol