İl Genel Meclisi Nisan ayı birleşimleri devam ediyor, Son yapılan toplantıya Alper Çiler konuk oldu

Kırklareli İl Genel Meclisi Nisan ayı dördüncü birleşimini dün gerçekleştirdi. 2 adet gündem maddesinin konuşulduğu birleşime Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ve beraberinde Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya katılım gösterdi.

Önadım Haber

05 Nisan Perşembe günü saat 11.00’da Kırklareli İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda Safet Üresin Başkanlığında gerçekleştirildi. Birleşim bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin kabul edilmesi başladı.
Gündemin ikinci maddesi olan İl Özel İdaresi’nin03/04/2018 gün ve 4083 sayılı 2018 yılı bütçesi ile muhtelif tertiplere ayrılan ödeneğin yılı içinde ihtiyaçları karşılanamayacağı anlaşıldığından aciliyet gerektiren alanlarda kullanmak üzere 2.500.000,00TL’lik öz nakidin ek ödenek olarak 2018 yılı İl Özel İdaresi gelir-gider bütçesine ilave edilmesi teklifi görüşüldü. Görüşmeler sonucunda oy birliği ile konunun incelenmesi için Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündemin 3. maddesinde ise İl Özel İdaresi 08/03/2018 gün ve 66 sayılı İlimizde mevcut doğal varlıkların tespiti, tespit edenlerin durumları, çevre tahribatı olanların tekrar doğaya kazandırılması hususunda yapılabilecek işler ve araştırılması hakkında ve verilen yazılı önerge hakkında Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporu Çetin Şinikoğlu slayt gösterisi ile İl Genel Meclisi üyelerine sundu. Şinikoğlu raporda “İl Genel Meclisinin 08/03/2018 tarih ve 66 sayılı kararı ile; ilimizde mevcut doğal varlıkların tespiti, tespit edilenlerin durumları, çevre tahribatı olanların tekrar doğaya kazandırılması hususunda yapılabilecek işler ve araştırılması hakkında verilen yazılı önerge araştırılmak üzere komisyonumuza havale edilmiştir. Komisyon olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda tabiat varlıklarımızın tespiti ve tescili konusundaki çalışmaları yürütmek üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün görevlendirildiği ve bu çalışmaların kurum bünyesinde şube müdürü Filiz SÜRMELİ tarafından yürütüldüğü görülmüştür. Kendisiyle yapmış olduğumuz görüşmelerde şu ana kadar 23 (yirmi üç) adet tabiat varlığının tespit ve tescil edildiğini, tespit ve tescili yapılmış olan tabiat varlıklarının;
1- Şevket Dingiloğlu Parkı (2. Derece doğal sit alam)
2- Dereköy Yolu üzerindeki ağaçlar (2. Derece doğal sit alanı)
3- Dupnisa Mağarası (2. Derece doğal sit alanı)
4- İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı
5-Erikli Gölü (1. Ve 2. Derece doğal sit alanı)
6- Mert Gölü (1. Ve 3. Derece doğal sit alanı)
7- Peclina Gölü (1. Derece doğal sit alanı)
8- Hamam, Gölü (1. Derece doğal sit alanı)
9- Salca Gölü ve Bataklığı Doğal Sit Alanı
10- Pabuçdere (1. Derece doğal sit alanı)
11- Kazandere (1. Derece doğal sit alanı)
12- Evrenli Köyü Üçküpler Mevki (1. Derece doğal sit alanı)
13- Ali Özer Parkı Doğal Sit Alanı
14- Alpullu Şeker Fabrikası Doğal Sit Alanı
15- İnece, Anıt Meşe ağacı
16- Pınarhisar, Tarihi dut ağacı
17- Vize, Anıt armut ağacı
18- Vize, Anıt çitlembik ağacı
19- Pehlivanköy, Anıt meşe ağacı
20- Vize, Çakıllı Anıt çınar ağacı
21- Merkez, Çağlayık köyü anıt meşe ağacı
22- Kofçaz, Elmacık köyü Türk meşesi
23- Kofçaz, Elmacık köyü Türk meşesi olduğunu ve şu anda Bedre Mağarası ile ilgili çalışmaları sonucu hazırladıkları raporu Edirne Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna sunduklarını ve çalışmaları birlikte yürüteceklerini tarafımıza beyan ettiler. Çalışma sistemi olarak; eleman yetersizliği sebebi ile çalışmalarının ağır devam ettiği daha çok kendilerine gelen yazılı ihbarları değerlendirerek bu çalışmaları yürüttüklerini ifade etmişlerdir. Buradan da anlaşılacağı gibi sahaya inerek araştırma çalışması yapılamamakta olduğu, sadece gönüllü ve bilinçli kişilerin yazılı ihbarlarının beklendiği görülmüş olup çalışmaların bu şekilde devam etmesi halinde bu tespitlerin çok uzun yıllar alacağı ve bu esnada koruma altına alınamamış olan tabiat varlıklarının bilinçsiz kişilerce tahrip edileceği aşikardır.
Tescil edilen tabiat varlıklarının gelecek nesillere daha sağlıklı ulaşabilmesi için çevreleme işlemleri, tabela çakımı, koruma bandı çekilmesi gibi işlemler için İse ödenek, eleman ve araca ihtiyaçları olduğunu da belirtmişlerdir. Ayrıca bu hususta Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisinin gönüllülük esasına dayalı çalışmalar yaptığı, gönüllülerden ulaşan bilgiler kapsamında bulunan mağaralar, anıt ağaçlar ve şelale gibi varlıkların tespit ve tescillerinin yapılması için ilgili kurumlar ve Boğaziçi, Î.T.Ü. , İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi ile işbirliği yapıldığı görülmüştür. Bu hususlarda İl Genel Meclisimizin de yapılacak saha çalışmalarını ardından hazırlanacak raporların ilgili kurum ve üniversiteler ile paylaşarak tabiat varlıklarının koruma statüsü ve koruma sınırlarının belirlenmesinde etkin rol almasının uygun olacağı kanaatindeyiz. Kültür envanteri için yürütülen çalışmaların aynısının tabiat varlıkları içinde yapılması ilimizin sosyo ekonomik yapısına etkisi açısından çok önemli olduğu ve aciliyet arz ettiği kanaati ile meclisimizin bilgi ve takdirlerine arz ederiz” şeklinde raporu sundu. Rapor hakkında mecliste bulunan 3 partide olumlu oy kullandı. Madde oybirliği ile kabul edildi.
AK Parti İl Teşkilatından meclise ziyaret
Gerçekleşen Nisan Ayı 4. Birleşimine Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, AK Parti Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, AK Parti Kırklareli İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya; İl Genel Meclisi’ne ziyarette bulundu. Ziyarete gelen AK Parti Teşkilatı İl Genel Meclis Üyeleri ile tek tek selamlaştı. Selamlaşmanın ardından AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, İl Genel Meclis Başkanı Safet Üresin’e çiçek ve çikolata takdim etti.
“Her ay ziyaret etmeyi
planlıyoruz”
Çiler, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Sağlam ve AK Parti Grup Üyesi Hazel Yolgiden ve Serdar Dura’nın yanına oturdu. İl Genel Meclis Üyeleri tek tek söz alarak Başkan Alper Çiler’e ziyaret dolayısıyla teşekkür ederek hoş geldin dediler. Ardından İl Başkanı Alper Çiler her ay İl Genel Meclisi’ni ziyaret etmek istediğini belirterek, “2018 yılının Nisan ayından itibaren çalışmaların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kırklareli İl Genel Meclisi’ni her ay ziyaret etmeyi planlıyoruz. Hepimizin ortak paydası Kırklareli olduğu için buradayız. Her partiyi temsil eden arkadaşlarımız var. Hepimiz Kırklareli’nin menfaatlerini düşünüyoruz. Sizleri 4 seneden bu yana yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Burada Kırklareli’ni en iyi şekilde savunduğunuzu, insanlarımızın çıkarlarını koruduğunuza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
“AK Belediyeciliğin Kırklareli’ne gelmesi için elimizden geldiğince çalışacağız”
Gerçekleşen ziyarette Kırklareli’ni AK Belediyecilik ile tanıştırmak istediklerini dile getiren Çiler, “2019 yılı seçimlerinde herkes üstüne düşen görevi yapacak. Biz, Kırklareli’ni daha iyi hizmetler ile buluşturmak istiyoruz. AK Belediyeciliğin Kırklareli’ne gelmesi için elimizden geldiğince çalışacağız. Çünkü Kırklareli’nin daha iyi hizmetlere ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından İl Başkanı Alper Çiler ve beraberindekiler ziyareti sonlandırdı. Ziyaretin ardından meclis üyeleri yeterlilik önergesi vererek birleşimi sonlandırdılar. Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı son birleşimi 06 Nisan Cuma (bugün) günü saat 11.00’da yapılacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol