İl Genel Meclisi Ekim ayı mesaisi başladı

İl Genel meclis üyelerinin Ekim ayı gündemini dün itibariyle görüşmeye başladı. Bütçe ayı öncesi yoğun bir tempoya hazırlanan Kırklareli İl Genel Meclisini, yine dol dolu bir gündem bekliyor…

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı ilk birleşimi dün gerçekleştirildi. Saat 11.00’de Aydın Karakoç Başkanlığında toplanan Meclis üyeleri bu ayki gündem maddelerini tek tek görüşmeye başladı. Eylül ayı 5. birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündemin ikinci maddesine geçildi.
Meclisin kararı yok sayılmış
Gündemin ikinci maddesinde; Kırklareli Valiliği idare ve Denetim Müdürlüğünün 18/09/2019 tarih ve 9507 sayılı yazısı ile, Lüleburgaz İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü küçük onarımlar için ayrılan 400.000,00 TL. ödeneğin ayrıntılı olarak hangi okullara ayrıldığı Yatırım Programında sehven belirtilmemiş olup, Lüleburgaz İlçesi küçük onarımlar ve malzeme alımı adı altında...

Toplam 400.000,00 TL.'nin Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait belirtilen okullarda harcanılması hakkında İl Genel Meclisinin 05/09/2019 tarih ve 314 nolu kararı yeniden görüşüldü.
Ancak yapılan görüşmelerde “Yatırım Programında sehven belirtilmemiş” denen kararın aslında kalem kalem belirtildiği ortaya çıktı. Bu anlamda Meclis üyeleri “Meclisin kararı yok sayılmıştır” diyerek, konuya tepkilerini dile getirdiler. Konu daha Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Gündemin üçüncü maddesinde ise; Kırklareli Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğünün 18/09/2019 tarih ve 9508 sayılı yazısı ile, İlimizdeki ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim yılı içinde sosyal, kültürel, sportif yarışmalar yapıldığı, sportif yarışmalarda il birincisi olan ekipler ilimizi temsilen bölge birinciliklerine, oradan da Türkiye birinciliğine gitmekte olduğu, ancak gerek MEB gerek Gençlik Spor Bakanlığı bütçelerinden bu tür etkinliklere gerekli destek verilmediği ve başarılı olan sporcularımızın ilimizi temsil etmeleri, ilimizde sportif ve kültürel gelişmenin önünün açılması açısından büyük önem taşıdığından İlimizdeki bu tür etkinliklerin sonuçları ve başarı oranları konusunun araştırılması hakkında İl Genel Meclisinin 05/09/2019 tarih ve 315 nolu kararı yeniden görüşüldü. Bilgilendirmede 2019 yılında sportif etkinliklere katılım gösteren öğrenciye kişi başına 39,85 TL harcırah ödendiği belirtildi. Söz konusu raporda teklif edilen, bu tür faaliyetlerde kullanılmak üzere tahsis edilmesi istenen 1 adet midibüsün ise, gerçekleştirilemeyeceği ifade edildi. Konunun gelecek ay 2020 yılı yatırım programı görüşmelerinde tekrar ele alınmasına karar verildi.
Gündemin bir sonraki maddesinde ise; İl Özel İdaresinin 23/09/2019 tarih ve 10478 sayılı yazısı ile İl Özel İdaresinin 2020-2024 yıllarını kapsayan orta vadeli (5 yıllık) Strateji Planının onaylanması teklifi görüşüldü. Bu madde de Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 5’nci ve 6’ncı maddelerinde ise; İl Özel İdaresinin 19/09/2019 tarih ve 10301 yazısı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü altında Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alım Giderleri tertibinde bulunan mevcut ödenekten, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı temel eğitim okullarının temizlik ve kırtasiye malzemeleri alımında kullanılmak üzere toplam 50.000,00-TL. ödeneğin, söz konusu İlçelerdeki okulların ihtiyaç duyulan tertiplerine aktarılması teklifi ile yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü altında Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımları tertibinde bulunan mevcut ödenekten, Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı temel eğitim okullarının temizlik ve kırtasiye alım giderlerinde kullanılmak üzere toplam 20.000,00-TL. ödeneğin, söz konusu İlçedeki okulların ihtiyaç duyulan tertiplerine aktarılması teklifi görüşüldü. Bu teklifler de İdareden geldiği şekliyle kabul edildi.
Bu gündem maddesinin görüşülmesi ile sona eren Meclis, bugün saat 11.00’de ikinci birleşimde yeniden toplanacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol