İl Genel Meclisi Ekim Ayı Birleşimlerini Sürdürüyor

Kırklareli İl Genel Meclisi Ekim ayı birleşimlerine dün gerçekleştirdiği ikinci birleşimle devam etti. 3 maddenin görüşüldüğü gündemde söz konusu 3 maddede İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

2 Ekim Salı günü gerçekleşen birleşimde öncelikle bir önceki birleşime ait tutanak özetleri incelenip kabul edildi. Sonrasında gündem maddelerine geçildi.
Safet Üresin’in yerine Kenan Çiftçi vekalet etti
İlk gündem maddesinde Lüleburgaz ilçesi Müsellim köyüne konut alanı yapılması ile ilgili teklif görüşüldü. Teklif edilen konu incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Maddenin oylanmasının ardından İl genel Meclis Başkanı Safet Üresin mazereti dolayısıyla oturumdan ayrıldı. Üresin’in yerine Kenan Çiftçi vekalet etti.
Genişletilme yapıldı mı
yapılmadı mı?
Meclisin üçüncü gündem maddesinde Merkez ilçe Karakoç köyünün köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi ile ilgili teklif görüşüldü. Konu hakkında söz alan Yeşim Girgin, önceki tarihlerde Karakoç köyünde genişletilme yapıldığını söyledi. Bir genişlemenin üzerinden en azından 2 yıl geçmesi gerektiğinin altını çizen Girgin, önceki genişletilmede ciddi bir genişletmenin yapıldığını ifade ederek, konunun yeniden incelenmesini teklif etti. İl Özel İdaresi Şehir Plancısı Rahim Zobu söz alarak, o bölgede yapılan sınır tespitinin Ahmetçe köyünde yapıldığını belirtti. Karakoç köyünde kendisinin hatırlamadığını ancak konuyla alakalı gerekli incelemeyi yapacaklarını ifade etti.
Geriye dönük kararlara bakılarak karar verilecek
Söz alan Nihat Sağlam, söz konusu bölgedeki köylerin neredeyse birleştiğini söyleyerek, konunun komisyon tarafından incelendiğini ancak kabul edilmediğini kaydetti. Çetin Şinikoğlu söz alarak söz konusu maddenin konunun aydınlatılması adına İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesini önerdi. Konunun incelenmesini ve geriye dönük kararlara bakılmasını öneren Şinikoğlu, incelemelerden sonra komisyonun doğru kararı alacağını kaydetti. Karakoç köyünün köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.
Gündemde son olarak Vize ilçesi Düzova köyünün köy yerleşik alanının yeniden tespiti ile ilgili teklif görüşüldü. Teklif oy birliği ile kabul edildi. Meclis bir sonraki birleşimini 3 Ekim Çarşamba saat 13.30’da gerçekleştirecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol