İl Genel Meclisi Aralık ayı 4’üncü birleşimini geride bıraktı

Kırklareli İl Genel Meclisi Aralık ayı birleşimlerine 4’üncü birleşimi ile devam etti. Meclisin en yoğun birleşimlerinden birisinin yapıldığı günde 15 madde görüşüldü. Maddelerin çoğunluğu bir sonraki aya ertelenirken, 2018’in son meclis birleşimleri olması nedeniyle raporlar 2019 yılında görüşülecek.

6 Aralık Perşembe gerçekleşen birleşime Saffet Üresin başkanlık etti. Tutanak özetlerinin kabulünden sonra ilk gündem maddesi Merkez İlçe Paşayeri köyünün yerleşik alan tespitinin onayı yapıldı.
Verilen önerge ile 12 ve 14 numaralı maddeler 2 ve 3 olarak değiştirildi. 2’nci maddede Karakoç köyünde yapılması planlanan yurt alanı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Rapor yurdun yapılması hakkında olumsuz karar verdi. Konu oy birliği ile kabul edildi. Sonraki maddede Altyapı Hizmetlerinin köy yolları envarteri hakkında hazırladığı rapor görüşüldü. Rapor oy birliği ile kabul edildi.
Raporlar 2019’a
Gündemin 5’inci sırasında bulunan Lüleburgaz Akçaköy köyünde Akaryakıt ve Servis İstasyonu yapımı ile ilgili madde, 6’ncı sırasında bulunan Vize Okçular Köyünde Akaryakıt ve Servis İstasyonu ve Tır, Kamyon, Makine Parkı ve Garaj Alanı yapılması konusu, 8’inci sırada bulunan Pehlivanköy Hıdırca köyü yerleşik alan tespiti ile ilgili madde, Lüleburgaz Müsellim köyünde Konut alanı yapılması ile ilgili rapor, Arıtma Tesisleri uran işletmelerin kullandıkları elektiriğin yüzde 50’sinin geri ödenmesinden yola çıkılarak köy ve beldelerde içme suyu arıtmalarının imtiyazının sağlanması ve geri dönüşümden faydalanmalarını sağlamaları amacıyla görüşülecek konu, Kayalı köyü turizm alanı açıklaması ile ilgili rapor, Sofular köyü yerleşik alan tespiti ile ilgili rapor, Rüzgar Enerji santrallerinin kurulması planlanan YEKA alanlarının incelenmesi ile ilgili konu raporları henüz hazır olmadığı için bir sonraki aya ertelendi. Aralık ayı meclisin 2018’deki son birleşim ayı olması dolayısıyla raporlar 2019’da görüşülecek.
Gündemdeki Değirmencik köyüne Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı yapılması ve İl Özel İdare İş Hanında bulunan dükkanın 3 yıllığına bedelsiz olarak Yeşilay’a tahsisi ile ilgili madde 5’inci yani bugün ki toplantıda görüşülecek.
Mütevelli heyeti
üyeleri seçildi
Gündemin 14. Maddesinde yer alan Vize İlçesi sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne 3 adet mütevelli heyeti üyesi seçilmesi ile ilgili madde görüşüldü. CHP Grubu; Halil Kayganacıoğlu, Abdürselim Şenol, Arslan Arda’yı aday gösterdi. AK Parti ve Bağımsız grubu aday çıkarmazken AK Parti çekimser oy kullanacağını açıkladı. CHP’nin gösterdiği adaylar 16 olumlu ve 8 çekimser oy ile kabul edildi.
Son birleşim bugün
Gündemin son maddesinde Pehlivanköy Doğanca köyü parke taşı yapımında kullanılacak 120 bin TL ödeneğin Pehlivanköy Köylere Hizmet Götürme birliğine aktarılması konusu oy birliği ile gündemden düşürüldü. Meclis son birleşimini bugün İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda saat 11.00’da gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol