İl Genel Meclisi, 8 Mart’ı unutmadı

Kırklareli İl Genel Meclisi 4’üncü birleşimine 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlaması başladı. Meclisin ve Özel İdaresi’nin görevli kadın personeline hediye veren Meclis Başkanı Safet Üresin, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüzü kutluyorum. Ne yapsanız hakkınız ödenmez. Teşekkür ediyorum” dedi.

Kırklareli İl Genel Meclisi Mart ayı 4’üncü birleşimini 8 Mart 2018 Perşembe günü yaptı. İl Özel İdare Hizmet Birimleri İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’ndaki birleşim bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunması ile başladı. Daha sonra İl Genel Meclis Başkanı Safet Üresin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü hatırlatarak, “Gazi Mustafa Kemal Paşamızın dediği gibi; ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.’ 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüzü kutluyorum. Ne yapsak hakkınız ödenmez. Teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmasının ardından Üresin, Özel İdare’nin kadın çalışanları ile Meclisin kadın üyeleri Hazel Yolgiden, Yeşim Girgin, Sibel Çinar’a hediye verdi. Oturuma Seyhan Delioğlu ile Gürcan Kırım mazeretleri nedeniyle katılamadı.
Meclis daha sonra gündem maddeleri ile devam etti. Öncesinde Grup Başkanları Bora Terzi, Nihat Sağlam ve İbrahim Akten grupları adına söz alarak 8 Mart’ı kutladılar. Birleşim Lüleburgaz Emirali Köyü’ne futbol sahası yapımı işi için 2017 yılında ayrılan 80 bin TL ödeneğin maliyetin çok yüksek olması nedeniyle yapılamaması sonucu ödeneğin aynı amaçla 2018 yılında kullanılmak üzere Emirali Köy Muhtarlığına verilmesi konusundaki önerge ile sürdü. Teklif önce gündeme alındı ardından görüşülerek kabul edildi.
3’üncü maddede İl Özel İdaresi çalışanlarından Hasan Karacan’ın yaş haddi nedeniyle emekliliği konusunda Meclis’e bilgi verildi.
4’üncü maddede ise doğal ve kültürel varlıkların envanterinin oluşturulması, ilimizin turizm ve kültür açısından gelişmesi, sorunların ve çözüm önerilerinin tespiti ve Turizm Komisyonu İle Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından ortak çalıştay düzenlenmesi hakkında Turizm Komisyonu ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan ortak rapor görüşüldü.
Çetin Şinikoğlu’nun okuduğu rapor yapılan oylama ile kabul edildi. Raporda yatırım ve tanım yapılması gerektiğine vurgu yapıldı.
Meclis gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından bugün saat 11.00’da toplanmak üzere kapatıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol