İl Genel Meclisi 11. Birleşimi Geride Bıraktı

Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı birleşimlerine devam ediyor. Bilindiği üzere Kasım ayı 2019 bütçesinin hazırlanacağı ay. Ancak meclis henüz bütçe görüşmelerine başlamadı.

11’inci birleşimini geride bırakan mecliste son oturum oldukça sakin geçti. 3 maddenin görüşüldüğü mecliste 2 madde komisyonlara havale edilirken bir maddede ise rapor okundu.
Madde Altyapı Komisyonuna havale edildi
Gündemin ikinci maddesinde Yüksek Planlama Kurulunun Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi 2018 Yılı Ödeneğinin İller bazında Dağılımına, Kullandırılmasına, İzlenmesine ve Denetimine İlişkin Esas ve Usullere dair kararın İzleme ve Değerlendirme Bölümünün 47’nci maddesinde yer alan hükme istinaden çalşma yapılması ve çalışma sonuçlarının rapor haline getirilmesi ile ilgili teklif görüşüldü. Madde Altyapı Komisyonuna havale edildi.
Sporcuların sağlığı açısından düzetilmesi gerekli
3’ncü maddede Sadık Aykanat’ın verdiği sözlü önerge görüşüldü. Önergede ilimizin ve ilçelerimizin stadyumlarında oynanan futbol karşılaşmalarında sağlık ekibi olmadan maçların başlatıldığı, sağlık ekiplerinin ise maç başı ücret aldıklarından dolayı maçlara katılmadığı, bunun da sporcuların sağlığı açısından tehlike oluşturduğu ifade edildi. Konunun komisyona havale edilmesi gerektiğini iafde eden CHP Grup Başkanı Çetin Şinikoğlu ve AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam, konuyu Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edilmesini önerdi. Bazı meclis üyeleri konunun bir an önce çözülmesi gerektiğini bu nedenle komisyona havale edilmeden çözülmesi gerektiğini belirtti. Konunun sağlıklı olarak incelenmesi adına konu Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi.Birleşimin son maddesinde Babaeski Sinanlı köyünün uygulama ve nazım imar planlarına plan notu eklemek suretiyle değişiklik hazırlanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Rapor oy birliği ile kabul edildi.Meclis haftanın son birleşimini 16 Kasım (bugün) gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol