İl Başkanı Kim Olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanının belirleneceği 37.Olağan Kongresine artık sayılı saatler kaldı. 4 Adayın il Başkanlığı mazbatasını almak ve 2 yıl boyunca göreve gelmek için çabalayacağı CHP İl Kongresi 23 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek. 14 Aralık 2019- 26 Ocak 2020 arasında
gerçekleşen ilçe kongrelerinde belirlenen delegelerin oy kullanacağı seçimlerde Ünal Başkur, İbrahim Özkök, Alaaddin Güncer ve Özgür Kaya isimlerinden birisi yarışı önde tamamlayacak.

23 Şubat Pazar Saat 10.00’da başlayacak 37. Olağan İl Kongresi Paşa Kafe’de yapılacak. Cumhuriyet Halk Partisi'nde kongre süreci mahalle delege seçim süreci ile başlamıştı. İlçelerde bulunan mahallelerin delegelerinin belirlenmesinin ardından ilk olarak ilçe kongreleri düzenlendi. 14 Aralık’ta Pınarhisar ile başlayan kongreler 26 Ocak’ta Merkez İlçe ile son bulmuştu. Kongreler sonucunda; Pınarhisar’da Burak Akdeniz, Vize’de Serdar Dündar, Demirköy’de Mehmet Şenay, Pehlivanköy’de Hasan Şerif, Lüleburgaz’da Devrim Gündüz, Babaeski’de Erol Mutlu, Kofçaz’da Mustafa Aydoğdu ve Merkez’de Özgür Uygul ilçe başkanlıklarına geldi. Bu seçimlerde seçilen ilçe delegeleri İl Kongresinde başkan ve yönetimini belirleyecek.
Delegelerde aslan payı
Lüleburgaz’ın
İl Kongresinde başkan adaylığı için Ünal Başkur, İbrahim Özkök, Alaaddin Güncer ve Özgür Kaya isimleri aday olurken; adaylar arasından 1 kişi 2 yıllığına İl Teşkilatını yönetecek. İl Kongresinde ilçelerden En çok delege 208 ile Lüleburgaz’da bulunurken, Merkez İlçe 102, Babaeski 77, Vize 37, Pınarhisar 23, Demirköy 7, Pehlivanköy ve Kofçaz ise 5’er delegeye sahip.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol