İl Başkanı Çiler Genişletilmiş İl başkanları Toplantısına Katıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 146.Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler’in de katılımıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya katılım sağlayan ve il başkanlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 27 Mayıs Darbesinin yıldönümünde yapılan kongrede sözlerine demokrasi şehitlerini anarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, demokrasinin son 60 yılının bu adanın dönüşüm sürecinde yaşadığını ifade etti. “Yıllardır hazırlıklarını yaptığımız pek çok atılımı, pek çok projeyi, pek çok yatırımı 2023’e kadar birer birer milletimizin hizmetine sunacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 hedeflerinden de bahsederek, “Karadeniz’de bulduğumuz 405 milyar metreküplük doğal gazın ardından kara alanlarında sürdüğümüz çalışmaların da sonuçlarını almaya başladık. Açılan yeni kuyular yanında, daha önce petrol yok diye üzerine beton dökülen kuyulardan da petrol üretmeye başladık. Sadece son bir ayda üç yeni kuyuda petrol keşfettik. Diyarbakır’da bulunduk Akoba-1 ve Yenişehir-1 kuyularıyla Kırklareli’ndeki Misinli-2 kuyularımızla günlük üretimimize 6 bin 800 varil ilave sağladık. Türkiye Petrolleri’nin 2021 yılı yurt içi günlük üretim ortalaması son üç keşfimizle birlikte 61 bin varilin üzerine çıkmıştır” dedi.

AK Parti 146.Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda yapıldı. Kırklareli İl Başkanı Alper de programa katılım sağladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın tarihinin demokrasi tarihimizin özeti niteliğinde olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. “AK Parti tıpkı Demokrat Parti gibi milletimizin büyük teveccühüyle iş başına geldiğinde hemen demokrasi ve kalkınma atılımını kaldığı yerden yeniden başlatmıştır” şeklinde konuşan Erdoğan, CHP’yi eleştirerek sözlerini sürdürdü.
“Yeni başarılara imza atmayı sürdüreceğiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan 81 ilin her karşını hizmetle doldukları gibi terör örgütlerinin tamamını topraklardan sildiklerini belirterek; halkın emrinde çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Erdoğan şu ifadeleri kullandı; “AK Parti olarak bize düşen, 19 yıllık müktesebatımızdan aldığımız güçle yeni başarılar için durmak yok yola devam diyerek işimize bakmaktır. Geçtiğimiz grup toplantısında da ifade ettiğim gibi, AK Parti olarak dün vesayete karşı nasıl mücadele ettiysek, siyaset ve toplum mühendislerine nasıl meydanı bırakmadıysak, uluslararası alanda ülkemizin başını nasıl dik tuttuysak, Türkiye’nin 81 vilayetinin her karşını nasıl eserlerimizle ve hizmetlerimizle donattıysak, terör örgütlerinin tamamının başını nasıl ezdiysek, demokrasiyi ve özgürlükleri nasıl gözümüz gibi koruyup geliştirdiysek, milletimizin her bir ferdinin hakkını, hukukunu, geleceğini nasıl gözettiysek, inşallah yarın da aynı şekilde halkımızın emrinde çalışmayı, mücadele etmeyi, yeni başarılara imza atmayı sürdüreceğiz.”
“Yıllardır hazırlıklarını yaptığımız pek çok projeyi ve yatırımı 2023’e kadar milletimizin hizmetine sunacağız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide bu yılla birlikte ciddi bir toparlanma beklediğini belirterek Türkiye’nin son yıllarda petrol ve doğal gaz aramacılığında önemli bir ivme yakaladığı müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bulunan yer altı kaynakları ile ilgili bilgi vererek; “Karadeniz’de bulduğumuz 405 milyar metreküplük doğal gazın ardından kara alanlarında sürdüğümüz çalışmaların da sonuçlarını almaya başladık. Açılan yeni kuyular yanında, daha önce petrol yok diye üzerine beton dökülen kuyulardan da petrol üretmeye başladık. Sadece son bir ayda üç yeni kuyuda petrol keşfettik. Diyarbakır’da bulunduk Akoba-1 ve Yenişehir-1 kuyularıyla Kırklareli’ndeki Misinli-2 kuyularımızla günlük üretimimize 6 bin 800 varil ilave sağladık. Türkiye Petrolleri’nin 2021 yılı yurt içi günlük üretim ortalaması son üç keşfimizle birlikte 61 bin varilin üzerine çıkmıştır” dedi.
Doğal gazın vatandaşların hizmetine sunulması için şebeke genişletme yatırımlarını da sürdürdüklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gaz iletim ve dağıtım şebekelerinin uzunluğunu 46 milyar liranın üzerinde bir yatırımla 174 bin kilometreye ulaştırdıklarını, doğal gaz abone sayısının da 17 milyona, doğal gazı aktif kullanan nüfusu da 55 milyona çıkardıklarını kaydetti. Erdoğan, hemen her alanda yeni müjdeler hazırlığı içinde olduklarına işaret ederek, “Yıllardır hazırlıklarını yaptığımız pek çok atılımı, pek çok projeyi, pek çok yatırımı 2023’e kadar birer birer milletimizin hizmetine sunacağız” ifadelerini sarf etti.
“Ülkemizi hedef alan saldırılara vereceğimiz en güzel cevap ülkemize daha büyük hizmetler kazandırmak olacaktır”
AK Parti İl Teşkilatlarından da bugünden başlayarak Haziran 2023’e kadar olan süreci gün gün planlamalarını, vatandaşların tamamının gönlüne dokunacak faaliyetler belirlemelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizi ve partimizi hedef alan saldırılara vereceğimiz en güzel cevap; milletimizle daha sıkı şekilde kucaklaşmak, ülkemize daha büyük hizmetler kazandırmak olacaktır” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşları ile Türkiye’nin demokrasi, özgürlük ve kalkınma mücadelesine katkı veren herkesi şükranla yâd ettiğini belirterek, “Türkiye’nin huzuru ve güvenliği, devletimizin bekası yolunda gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadesini kullandı. (M.Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. güruhlar ve efendileri 29 Mayıs 2021 Cumartesi 16:30:06

    Victor Hugo:"Zalimlerin çarkını döndüren cahillerin çalışmayan kafalarıdır."

  2. inadına eğriden yanalık 01 Haziran 2021 Salı 13:50:07

    Mark Twain; "Kandırmak kandırıldığına inandırmaktan; yalana inandırmak yalan olduğuna inandırmaktan daha kolaydır."