“İktidar olmak daha fazla çalışmaktır”

İktidara gelişinden bu yana, mahalli idarelere daima önem veren AK Parti, yeni dönemde yine çalışmalarına devam ediyor. Tabandan yukarıya doğru, bağı güçlendirmek isteyen AK Parti iktidarı yeni uygulamaları da hayata geçiriyor. Bundan sonra görevini yerine getirmeyen ve fazla şikayet alan belediyeler sıkı takibe alınacak. Şikayetlerin de daha iyi takip edileceği yeni uygulamalar da çeşitli raporlar ile bilgi alımı da sağlanacak.

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, iktidar olmanın daha fazla çalışmak gerektiğini dile getirerek “İktidara giden yolda belediyelerin icraatlarının ve performanslarının etkili olduğunu farkında olan AK Parti, 2019’daki seçimlerde istenilen hedefleri yakalamak için belediyelerin çalışmalarına yeniden hız veriyor. Bu kapsamda belediyelerin memnuniyet karnesi çıkartılacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) gelen bütün talep ve şikayetler izlemeye alınıyor” dedi.
Vatandaş şikayetleri önem kazanıyor
Yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Çiler, vatandaş memnuniyetinin önem kazandığını dikle getirerek “Vatandaşın en çok şikayette bulunduğu konular tespit edilerek rapor hâlinde periyodik olarak Cumhurbaşkanlığına sunulacak. Ayrıca, vatandaşa sunulan hizmetlere, icraatların zamanında yapılıp yapılmadığına, belediyenin devraldığı borç yükünün hafifleyip hafiflemediğine bakılarak ilgili belediye başkanından rapor alınacak. Ayrıca il teşkilatlardan da belediyelerle ilgili rapor gelirken Genel Merkez de il ve ilçelere gidip yerinde inceleme yapacak. Tüm bu çalışmalar ayrı ayrı rapor haline getirilecek ve belediye başkanı çağrılıp müzakere edilecek” sözlerini dile getirdi.
Sonuçlar
incelenecek
Yapılan çalışmaların düzenli bir şekilde kontrol edilerek yol haritasının belirlenmesinde önemli rol oynayacağını dile getiren Başkan Çiler, “Yapılan çalışmalardan elde edilecek sonuçlar, 2019’daki seçimlerde adayların belirlenmesinde en önemli kriterlerden biri olacak” sözlerini ifade etti.
“Uygulamaların
yararları görüldü”
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) yolları ile ulaşımın iyi bir şekilde sağlandığını dile getiren Başkan Çiler, “Bu yeni gelişmeler ile halkın aldığı hizmetleri ve belediye performanslarını takip etmek için önemli bir adım atılmış olacak. Yapılan çalışmalar ile hizmet, en tepeden en aşağıya kadar çok hızlı bir şekilde ulaşacak. AK Parti İktidarı olarak da amacımız halk için yapılan çalışmaları sahiplerine ulaştırmaktır” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol