‘’İkinci dönem kaldığımız yerden devam edeceğiz’’

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nın 2.Dönemi’nin ilk gününde basın mensuplarını makamında ağırlayarak, devam eden projeler ve yapılacak projeler hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, dün başlayan 2.Eğitim ve Öğretim Döneminde de projelerle dolu dolu bir sürecin Kırklareli Eğitim camiasını beklediğini ifade etti. 

Makamında basın mensuplarını ağırlayan Müdür Aşım, ilk dönemde yürütülen projelerin başarıyla devam ettiğini belirtti ve yeni projeleri de kamuoyu ile paylaştı.
‘’Bir maniniz yoksa Vali Bey
ziyarete gelecek’’
Basın mensuplarıyla bilgilendirme toplantısı yapan Müdür Aşım, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin merkezinde yer alacağı projeyi dile getirdi. Aşım, veliler ile Vali Çiftçi’nin direkt iletişime geçeceği proje hakkında; ‘’Etkili ve etkileşimli yönetim anlayışı doğrultusunda, ikinci dönem veli ziyaretleri ve öğretmen ziyaretleri yapacağız. Sayın Valimiz Orhan Çiftçi başkanlığında, ‘’Bir maniniz yoksa Vali Bey ziyarete gelecek’’.Bir tanesi budur. ‘’Bir maniniz yoksa Vali Bey ziyarete gelecek’’ veliler ile yapılacak. Velileri, Vali Bey evlerinde ziyaret edecek. Sorunları, talepleri birinci ağızdan velilerden dinleyecek’’ dedi.
‘’Çaylar sizden, simit bizden’’
Diğer projenin de öğretmenler ile iletişimin arttırılmasını amaçladığını ifade eden Müdür Aşım; ‘’Bir diğeri; ‘’Çaylar sizden, simit bizden’’, onda da öğretmen ziyaretleri yapılacak. İnformal bir ortamda, öğretmenlerin kendini daha iyi ifade edebileceği ortam oluşturulup, okullarla ilgili görüş alışverişinde bulunulacak’’ ifadelerini kullandı.
Yüzme projesinde pilot
uygulamalar yapılacak
Müdür Aşım, denize kıyısı olan bir il olmamıza rağmen yüzme bilen çocuk sayısının az olduğunu ve yaz döneminde birçok boğulma vakasının olduğunu hatırlatarak, yeni projelerini anlattı. Aşım; ‘’İkinci dönem için ‘’1 Kulaç 1 Hayat Projesi’’ Kırklareli’nde hayata geçecek. Proje kapsamında öğrencilerimize yüzme öğretmek, yüzmeyi hayatlarının bir parçası haline getirmek istiyoruz. Malum her yıl yaz aylarında bol bol sıkıntılı haberler çıkıyor. Öyle şeylerle karşılaşılmasın diye projeyi yapıyoruz. Bizim ilimiz de denize sınırı olan bir ildir. Tatil düşüncesi ile denize gidiyorlar. Dördüncü sınıflar seviyesinde ve ana sınıfı öğrencilerinin yüzmeleri için proje geliştirdik’’ dedi.
Merkezde 540 öğrenci yüzme eğitimi alacak
Projenin nerede gerçekleştireceğini de açıklayan Müdür Aşım; ‘’İlimiz merkezindeki Gençlik Spor Bakanlığı’mıza ait olan yüzme havuzumuzda yüzme bilmeyen tüm dördüncü sınıf öğrencileri ve ana sınıfı öğrencilerine 6 haftalık eğitim verilecek. Merkezdeki okullarımızın planlaması yapıldı. Bu şekilde öğrencilerimiz eğitimlerini almış olacaklar. Projelerin bu sene pilot uygulamasını yapıyoruz. 540 öğrencimiz ilçe merkezinde bu eğitimden geçirilecek. Bunun haricinde yüzme bilen öğrencilerimize de basketbol, voleybol, jimnastik, futbol ve judo gibi diğer branşlarda eğitim verilecek. Valiliğimiz koordinesinde İl Özel İdaresi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından bir proje başlatılacak’’ dedi.
‘’Dersimiz Kırklareli’’
‘’Dersimiz Kırklareli’’ projesinin devam ettiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım; ‘’Projenin pilot uygulamasını; 15 okuldan 18’e okula çıkardık. Tüm ilkokullarımızda bu proje uygulanmaya devam edecek’’ ifadelerini kullandı.
‘‘Renkli Adımlar Ritim Basketbol’’
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, özel gereksinimi olan öğrenciler için de projelerin devam ettiğini ifade etti. Aşım; ‘’Engelli öğrencilerimiz için il merkezinde yapılan Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Okulumuz ve Mesleki Eğitim Merkezi’mizde ‘Renkli Adımlar Ritim Basketbol’’ projesi yapılacak. İkinci eğitim dönemi için planlaması yapıldı. 6 aylık bir süreyle; öğrencilerimizin bedenlerini ritim aleti gibi kullanmalarını sağlayacak, bedenini tanımasını amaçlayan bir proje. Tanıtımı yapılan ‘’Gökkuşağı Düşler Atölyesi’’ ikinci dönem devam edecek. Mavi Bisiklet Özgür Pedallar projesi, ikinci dönem için engelli öğrencilerimiz için hayata geçirilecek’’ dedi.
Kırklareli geleceğin mesleklerine öğrencileri hazırlayacak
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, geleceğin dünyası için değeri her geçen gün artan kodlamanın, Kodlareli projesiyle öğrencilerin hayatında yer edineceğini ifade etti. Aşım, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin artı değerler alarak kazançlı çıkacakları projeler hakkında bir dizi açıklamada bulundu. Müdür Aşım; ‘’Yine fizibilite çalışmalarını yürüttüğümüz özellikle sistem eğitimlerini içeren ‘’Kodlareli’’ projesi var. Kodlareli projesinde; Kırklareli’ndeki öğrencilerimizin geleceğin mesleklerini içeren, geleceğin dünyasında önemli bir yer tutacağını inandığımız kodlama eğitiminin alınmasını amaçlıyoruz. Bunun için Kodlareli projesinde Garaj39 diye bir alt başlığımız var. Öğretmenlerimizin kendisini eğitmesiyle ilgili yetiştirilmesi, etkinlik alanlarının arttırılması, atölye çalışmalarının yapılabilmesi için Garaj39 projesini hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Kodlareli projesiyle Kırklareli’ndeki öğrencilerimizin bu konuda geleceğe daha hazır olmasını amaç ediniyoruz. Büyüyen ve gelişen Türkiye’ye, büyüyen ve gelişen bir Kırklareli’nin inşası için eğitim kurumlarımızın da vizyonunu geliştirmemiz gerekiyor. Bunun için yine öğretmenlerimiz için; konferans ve benzeri faaliyetler olacak. Vizyon Kırklareli adını verdiğimiz, geleceğin Kırklareli’sinde nasıl bir eğitim dünyası olacak, eğitim camiamız buna hazır mı? Bunları konuşacağız. Yine bu da öğretmenlerimizin kendilerini geliştirmeleri için düşündüğümüz bir proje’’ şeklinde konuştu.
‘’Öğretmenim spor yapıyor’’
Öğretmenlere yönelik geçtiğimiz yıl da yapılan spor etkinliğinin daha organize halinin bu yılda yapılacağını açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım; ‘’Öğretmelerimiz için öğretmenim spor yapıyor etkinliğimiz var. Geçen sene aslında başlamıştık buna. Bu sene biraz daha profesyonel hale getireceğiz. Önümüzdeki eğitim döneminde ve bir sonraki eğitim yılında daha komplike, daha sorunsuz, eğitim ortamı açısından Kırklareli’ni bir üst seviyeye nasıl taşıyabiliriz gayesindeyiz. Çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz’’ dedi.
Güvenli okullar…
Okul güvenlikleri hakkında açıklama gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım; ‘’Güvenli okul en başta kullandığımız ve okul ziyaretlerinde belirttiğimiz bir husus. Okul güvenliği için değişik çalışmalar yürütüyoruz. Bahçe aydınlatmaları, okulların güvenlik kamera sistemlerine ve benzeri seminer, konferans etkinliklerine varıncaya kadar birçok çalışma yürütüyoruz. Bunu paydaş kuruluşlarla da yapıyoruz. Yeşilay ile, Emniyet Müdürlüğümüzle ve benzeri kuruluşlarla da yapıyoruz. Bunun içinde rehber öğretmenlerimizin eğitimi devam ediyor. Buna da ikinci dönem kaldığımız yerden devam edeceğiz’’ dedi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol