‘İkinci Yüzyıl’ Coşkusu Kurtuluş Bayramımız İle Devam Edecek!

Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla ve vatandaşların yoğun katılımı ile kutlayan Uzunköprü’de ‘ikinci yüzyıl’ coşkusu sürüyor. 18 Kasım 1922’de düşman işgalinde kurtulan ilçemiz Uzunköprü’de kurtuluş bayramı coşkusu yaşanacak. Program, 18 Kasım 2023 Cumartesi günü saat 10.00’da Şehitlik Anıtı’nda başlayacak. Kutlamaların merkezi ise her zaman olduğu gibi Cumhuriyet Meydanı olacak. Kutlamaların olmazsa olması ise yine Uzunköprü “Şehrimizin Temsilî Kurtuluşu” adlı gösteri olacak. “Kurtuluş Kızı” temsilî milis kuvvetleri komutanı tarafından şehir adına Belediye Başkanı’na teslim edilecek. Bayram günü havanın yağışlık olması beklenirken, hava muhalefetine karşı tedbiren Atatürk Kültür Merkezi Salonu’nun hazır bulundurulacak.
Uzunköprü’nün 101. yıl kurtuluş programı 8 Kasım 2023 Cumartesi günü saat 10.00’da Şehitlik Anıtı’nda başlayacak. Uzunköprü Belediye Başkanlığı çelengi sunulacak. Tören anı defteri Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan tarafından imzalanacaktır. Şehitlik ziyareti ve şehitlerimizin ruhu için Kur’an-ı Kerim tilaveti okunacak. Kutlamaların merkezi ise her zaman olduğu gibi Cumhuriyet Meydanı olacak. Program, 18 Kasım 2023 Cumartesi günü saat 10.30’da başlayacaktır. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan tarafından yapılacak. Kutlamaların olmazsa olması ise yine Uzunköprü “Şehrimizin Temsilî Kurtuluşu” adlı gösteri olacak. “Kurtuluş Kızı” temsilî milis kuvvetleri komutanı tarafından şehir adına Belediye Başkanı’na teslim edilecek.  “Şehrimizin Temsilî Kurtuluşu” adlı gösterisinin ardından İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve beraberinde “Kurtuluş Kızı” halkın ve okulların bayramını kutlayacaklar. Programın devamı ile ilgili yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi, “Uzunköprü Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi sunulacaktır. 18 Kasım Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecektir. Sivil toplum kuruluşları, dernekler, Uzunköprü Belediyesi personeli ve ekipmanları “Kortej Geçişi”ni yapacaktır.
KURUMLARIN BAYRAMDA
ÜSTLENECEĞİ GÖREVLER;
1. 18 Kasım 2023 Cumartesi saat 10.00’da Şehitlikteki çelenk programı için Uzunköprü Belediye Başkanlığı çelengi, kürsü ve ses yayın cihazının hazır bulundurulması sağlanacaktır.
2. 18 Kasım 2023 Cumartesi saat 10.00’da Şehitlikte yapılacak törende “Tören Anı Defterinin” hazır bulundurulması sağlanacaktır. 3. 18 Kasım 2023 Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda şeref tribününün kurulması, kürsü ve ses yayın cihazı ile protokol üyeleri için sandalye temini sağlanacaktır. 4. Şeref tribününde protokol üyelerinin yerlerini almaları ve şeref tribünü çevresindeki düzen ve tertip Uzunköprü Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle sağlanacaktır. 5. 18 Kasım Kurtuluş Günü nedeniyle düzenlenecek yarışmalarda dereceye giren öğrencilere verilecek ödüllerin temin edilmesi sağlanacaktır. 6. 18 Kasım 2023 Cumartesi günü saat 13.00’te Atatürk Parkı’nda çocuklar için “oyun atölyesi” kurulacaktır. 7. 18 Kasım 2023 Cumartesi akşamı saat 19.30’da “Fener Alayı” yapılacak ardından havai fişek gösterisi düzenlenecektir. 8. 18 Kasım 2023 Cumartesi akşamı saat 20.00’de Adalet Meydanı’nda “Kurtuluş Konseri” düzenlenecektir. 9. Gece boyunca dükkân vitrinlerinin ışıklandırılması sağlanacaktır. 10. Halk oyunları ekibi için gösteri ve provalar sırasında öğrencilerin kullanacağı gelinlik ve kıyafetler, çalacak müzik ekipmanı ve ses sisteminin temin edilmesi sağlanacaktır. 11. 17 Kasım 2023 Cuma günü cuma namazından önce Rıza Efendi Camiinde “Kurtuluş Şehitleri ve Gazilerimiz” için okutulacak mevlit programı sonrası cemaate ikram edilecek lokum veya mevlit şekerinin temin edilmesi sağlanacaktır. 12. 18 Kasım 2023 Cumartesi günü hava muhalefetine karşı tedbiren Atatürk Kültür Merkezi Salonu’nun hazır bulundurulması sağlanacaktır. 13. Davetiyelerin ve program kitapçığının hazırlanması ve dağıtımı sağlanacaktır. 14. Kurtuluş Günü halka bayrak dağıtımı yapılacaktır 15. Şehitlik ziyareti için elli (50) adet karanfil temin edilecektir.
GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ
1. 8-9 Kasım 2023 tarihlerinde Oğuz Arda Sel Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Gençlik Merkezi Dart Şenliğini organize edecektir. 2. 14-15 Kasım 2023 tarihlerinde Oğuz Arda Sel Gençlik Merkezi Satranç Atölyesinde gerçekleştirilecek olan Gençlik Merkezi Satranç Şenliğini organize edecektir.
İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1. 18 Kasım 2023 Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’ndaki Kurtuluş Töreni’nde tören yöneticiliği Uzunköprü Anadolu Lisesi Müdürü Evren TEZCAN tarafından yapılacaktır.
2. 18 Kasım 2023 Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’ndaki Kurtuluş Töreni’ne ilçe merkezindeki okulların okul müdürleri, okul müdürlüklerince yeteri kadar görevlendirilmiş öğretmen ve 20 öğrenci bayrak, flama ve okul tabelalarıyla katılacaktır. 3. 18 Kasım Uzunköprü’nün Kurtuluş Töreni’ne katılacak tüm okul yöneticileri ile Kurtuluş Töreni’nde görevlendirilen öğretmen ve öğrenciler en geç saat 10.15’te yerlerini almış olacaklardır. 4. Okulların tören alanına yerleştirilmesi ve saha disiplini Tören Komutanı Uzunköprü Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Tamer ÖNDER ve törene katılan diğer beden eğitimi öğretmenleri tarafından sağlanacaktır. 5. 18 Kasım 2023 Cumartesi günü Kurtuluş Töreni’nde İstiklâl Marşımızın söylenişi sırasında şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi için Uzunköprü Anadolu Lisesinden iki kız öğrenci ile bir erkek öğrenci görevlendirilecektir. 6. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan töreninin sunuculuğu Uzunköprü Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Meltem GÜNEŞ ve Uzunköprü Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Kadri ADANIR tarafından yapılacaktır. 7. Uzunköprü Şehitliğinde yapılacak çelenk programının sunuculuğu Uzunköprü Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Meral ŞEVİK tarafından yapılacaktır. 8. 18 Kasım 2023 Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’ndaki Kurtuluş Töreni’nde protokol üyelerinin yerlerinin belirlenmesi ve yerleşiminin sağlanması Uzunköprü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Uzunköprü Belediye Başkanlığı iş birliyle sağlanacaktır. 9. Temsilî Milis Kuvvetlerinin şehre girişini konu alan oyunun senaryosunun yazılması ve canlandırılması Uzunköprü Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanacaktır. 10. Kurtuluş Programı’nda okunacak şiirler ve program sunumu Uzunköprü Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanacaktır. 11. Uzunköprü Anadolu Lisesi, 18 Kasım 2023 Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’ndaki Kurtuluş Töreni’nde halk oyunları ekibinin hazır bulundurulması sağlanacaktır. 12. 18 Kasım 2023 Cumartesi günü Şehitlikte ve Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak programlara tüm daire amirleri ve okul müdürleri katılacaktır.


Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol