İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti ile uğraşanlar Mesleki Yeterlilik Belgelerini aldı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti ile uğraşan işletmecilere yönelik gerçekleştirdiği Mesleki Yeterlilik Eğitiminde başarılı olan katılımcılara yeterlilik belgelerini verdi. Katılımcılara belgeleri takdim eden Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, eğitimin Trakya illerinde sadece Kırklareli’nde yapıldığını bu nedenle ayrı bir önem taşıdığını ifade etti. Kasım ayı sonunda bir eğitimin daha açılacağını sözlerine ekleyen Başkan Ilık, o eğitime de yoğun katılım beklediğini belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan; ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenleme amacı taşıyan eğitime 40 kişi katılım gösterdi. Eğitimde 26 kişi başarılı olarak belgelerini almaya hak kazandı.
Eğitimin ilimiz açısından oldukça önemli olduğundan bahseden Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, eğitimin ay sonunda bir kez daha açılacağını kaydederek sonrasında ise bir kez daha açıklamayacağını söyledi. Başkan Ilık, kursa katılım gösterebilenlerin bu nedenle oldukça şanslı olduğunu vurguladı.
“Kursun da açılması oldukça zordu çünkü küçük illerde pek açılmıyor”
“Bu kursun da açılması oldukça zordu çünkü küçük illerde pek açılmıyor” diyen Başkan Ilık, kendisinin mesleki eğitim kurulunda üst yönetimde olması sayesinde bu kursu açabildiklerini ifade etti. Eğitimin Edirne ve Tekirdağ’da da yapılmadığını belirten Başkan Ilık, eğitimin Trakya’da sadece Kırklareli’nde olduğunu vurguladı. Kırklareli’ne oldukça katkılı bir eğitim olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Soner Ilık, katılım gösteren herkese iş hayatında başarılar diledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol