İkican İLESAM Ansiklopedisinde

Kırklareli İl Mahalli İdareler Müdürü, ayrıca İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği)  Kırklareli İl Temsilcisi, ilimiz şairlerinden Alaeddin İkican, İLESAM’ın Ansiklopedisine girdi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İkican; “İLESAM 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eseri Kanunu çerçevesinde 1986 yılında Bakanlar Kurulu kar! ile kurulan şair, yazar, akademisyen ve eser sahiplerinin ilim ve edebiyat alanındaki eserlerinin telif haklarını koruyan alanındaki Türkiye'nin en büyük Meslek Birliğidir.
30 yılı aşkın süredir üyelerin telif haklarını korurken bir yandan da ilim ve edebiyat alanında yaptığı çalışmalarla Türk kültür ve edebiyat tarihine hizmet etmeye çalışan İLESAM, kuruluştan itibaren düzenlediği ilmi konferans, sempozyum, panel ve edebi programlar ile ilim ve edebiyat hayatımıza büyük katkılar sunuyor.
Bu kapsamda sadece İLESAM üyelerine ait bir Ansiklopedi oluşturuldu. Eser, İLESAMLI olmanın ayrıcalığını yaşamak ve üyelerin özgeçmişi ve eserleri hakkında bilgi sahibi olabilmek adına güzel bir bilgi bankası olma özelliği taşıyor” dedi.
Ansiklopedide İkican’ın yanı sıra Araştırmacı-Gazeteci-Yazar Nazif Karaçam’a ait de bir bölüm ayrılmış.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol