“İki yol var birisi gelecek, birisi geçmişte kalmak”

Kırklareli’de Evet mitinginde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 14 yıllık iktidarın sırrının “daima millet, daima hizmet” olduğunu ifade ederek, “16 Nisan da ülkemize çağ atlatacak, Türkiye'yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler hedefine götürecek anayasa değişikliğine 17 günümüz kaldı. Dünya değişiyor. Dünyada yeni bir düzen kuruluyor. Bu değişim de Türkiye'nin etrafında oluyor. Bunun için Türkiye olarak güçlü olmamız, masada yerimizi en iyi şekilde almamız lazım… İki yol var birisi gelecek, birisi mevcudu korumak, geçmişte kalmak” dedi.

 

 

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, 30 Mart 2017 Perşembe günü geldiği Kırklareli’de “Evet Mitingi”nde halka hitap etti. Helikopterle Kırklareli Atatürk Stadyumu’na gelen Başbakan Yıldırım, buradan parti otobüsü ile mitingin yapılacağı Şevket Dingiloğlu Parkı önüne geldi. Başbakan Yıldırım ile birlikte mitinge, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve ilçe başkanları da eşlik etti.

Miting alanında coşkulu kalabalığa ilk olarak AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, seslendi. Kırklarelililerden bu mitingi gelemeyenlere anlatmalarını, 16 Nisan’da sandıklara giderek demokratik haklarını kullanmalarını isteyen Çiler, “Batıya sınır olan ilimizden çıkacak evet oylarının devletimize, milletimize olan bağlılığı göstereceğini ve sesinin Avrupa’dan ve hatta Amerika’dan duyulacağını ve yüzümüzü güldüreceğini bizimde sizin ve ilimizin ihtiyaçlarının karşılanmasında kredimizi yükselteceğini sizlerin bilmesini istiyorum. Bu halk oylaması Türkiye’nin istikbal, istiklal ve istikrar sınavıdır. Burada gördüklerimiz ve duyduklarınızı gelemeyenlere anlatın, 16 Nisan’da sandıklara gidin, en demokratik haklarını kullanmaları için tanıdıklarını bilgilendirin” dedi.

Ardından konuşan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, ise konuşmasında “Bizler AK Parti olarak 2002 den bu yana tek başına iktidar olan bir parti olarak bu millete koalisyon yüzü göstermedik ve her türlü hizmetin çok kısa bir zamanda sonlanmasını aziz milletimizin her türlü hizmeti almasını sağladık. Gönlümüz artık Türkiye’de güçlü iktidarlar kalıcı olsun, siyasi iktidarlar ve siyasi istikrarlar kalıcı olsun, koalisyonlar ve darbeler bitsin.

Ben sizlerden coşkulu bir evet coşkulu bir destek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’da, 14 yılda ülkenin her köşesine, her türlü hizmeti götürdüklerini kaydederek, “İnşallah bundan sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine yakışır bir yolculuk için, 16 Nisan'da hep beraber 'evet' diyeceğiz. Bundan sonra bu ülkede bu millet ne derse o olacak. 'Evet' mi? Kararınız kesin mi? Bu kutlu yolculukta bizimle olduğunuz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise, IMF'ye 235 milyar dolar borcu olan Türkiye'yi 820 milyar dolar gayrisafi hasılaya sahip bir ülke haline getirdiklerini işaret ederek ülkeye elini kolunu sallayarak denetlemeye gelenlerin döneminin kapandığını ifade etti.

Yazıcı, “IMF komiseri gelir, milletin hazinesini, maliyesini denetler, sonra da afralı tafralı çıkar giderdi. Bugün böyle birisi yok. Kendiliğinden mi gitti? İşte sizin partiniz, AK Parti çalıştı, çabaladı. Çalıştık ve milletin IMF’ye olan borcunu ödeyip, gönderdik. Bu ülkenin kalkınmasına katkı vermeyecek hiçbir öneriyi sizin huzuruna getirmeyiz. İşte bu anayasa değişiklik paketini de Türkiye’nin 2023 hedeflerine varmak için daha hızlı bir yönetimi oluşturma hedefiyle getirdik” dedi.

AK Parti ile birlikte istikrarsızlığın sona erdiğini ifade eden TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop da, ancak istikrarı koruyacak birde sisteme ihtiyaç olduğunu belirterek, “İşte değişikliğin birinci nedeni bu. Vesayeti tasfiye edeceğiz. Geldiğimizden beri vesayetle mücadele ediyoruz. Tasfiye ettik ancak bunu kurumsallaştıramadık. Onun için anayasa değişikliğine ihtiyaç var” diye konuştu.

 

“Bu sistem uzlaşmayı getiriyor”

 

Mitingde son olarak Başbakan Binali Yıldırım konuştu. Yıldırım yaptığı konuşmada, Kırklareli'nin AK Parti tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu dile getirerek, “1999, kurucu genel başkanımız, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan okuduğu şiirden dolayı hapse mahkum olunca, geldi burada Kırklareli Pınarhisar'da cezaevinde yattı. O zaman bazıları dedi ki 'bu bir bitiştir. Recep Tayyip Erdoğan artık gitti, yok oldu, muhtar bile olamaz.' dediler. Hatırlayın o günleri. Ancak burada mahpushane günlerini doldurdu ve bundan sonra o kutlu yolculuk başladı” dedi.

 

“15 Temmuz bir milattır”

 

15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, “Bazıları 15 Temmuz bir hayaldi dese de 15 Temmuz alçak FETÖ alçak terör örgütünün, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetine, milletine karşı bir darbe girişimidir. Türkiye, Kırklareli alçaklara gereken cevabı o gece verdi. Milletin bayrağını yere düşürmediniz, ezanları dindirmediniz, bayrağımızı indirmediniz. 15 Temmuz bir milattır. 15 Temmuz bir kez daha gösterdi ki bu sistem böyle devam ederse, darbelerden, ekonomik krizlerden ve sorunlardan asla kurtulamayacağız. Onun için 82 model darbelerden kalan bu anayasayı artık bir kenara bırakmanın zamanı geldi de geçiyor. Bazıları diyor ki 'bu anayasayı çok aceleye getirdiniz.'. Hadi oradan canım. 10 senedir 15 senedir bütün partiler, her seçimde 'bu anayasayı, bu darbe anayasasını değiştireceğiz.' demiyorlar mı? Peki seçim geçiyor ne oluyor? Verilen sözler unutuluyor ve bir dahaki seçim yine aynı laflar. Ama AK Parti millete karşı, vatandaşa karşı hep sözünün arkasında durdu, verdiği sözleri hep yerine getirdi. Yapamayacağı işi de söz vermedi” diye konuştu.

Darbe girişiminden sonra MHP ile bir araya geldiklerini ve bu değişikliği yapmaya karar verdiklerini hatırlatan Yıldırım, ardından Mecliste görüşmelerin olduğunu hatırlattı.

 

“14 yıllık iktidarın sırrı”

 

Başbakan Yıldırım, 14 yıllık iktidarın sırrının 'daima millet, daima hizmet' olduğunu ifade ederek, “16 Nisan da ülkemize çağ atlatacak, Türkiye'yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler hedefine götürecek anayasa değişikliğine 17 günümüz kaldı. Dünya değişiyor. Dünyada yeni bir düzen kuruluyor. Bu değişim de Türkiye'nin etrafında oluyor. Bunun için Türkiye olarak güçlü olmamız, masada yerimizi en iyi şekilde almamız lazım. Veya ağır aksak giden bu 82 model anayasa ile içimize kapanacağız, terör belasıyla, ekonomik krizlerle uğraşacağız, zayıf hükümetler de darbelerle başa çıkmaya çalışacak. İki yol var birisi gelecek, birisi mevcudu korumak, geçmişte kalmak.” diye konuştu.

Yıldırım, 80 milyon vatandaşı ve geleneğiyle Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu belirterek, çıkan sorunlara çözüm üretemeyen bu sistemin Türkiye'ye yakışmadığını, dar geldiğini, büyük bedeller ödettiğini,  en son 15 Temmuz'da büyük bedel ödendiğini, ekonominin zarar gördüğünü, şehit ve gazilerin olduğunu, kardeşliğin zarar gördüğünü kaydetti.

Yıldırım, geçmişte seçimler sonucunda hükümetler kurulamadığı için kaybedenin milletin, çocukların ve geleceğin olduğunu söyledi.

Yıldırım, “İstiyoruz ki, bu günleri bir daha yaşamayalım. Sürekli iktidar olsun, sürekli istikrar olsun. Tıpkı Menderes, Özal, Recep Tayyip Erdoğan dönemi gibi her zaman güçlü hükümetler olsun” diye konuştu.

 

“Hükümet sistemiyle rejimin arasındaki farkı bilmiyorlar”

 

Başbakan Binali Yıldırım, rejim değişecek iddialarına ilişkin de “Ne rejimi değişiyor. Bunlar daha hükümet sistemiyle rejimin arasındaki farkı bile bilmiyorlar. Atatürk rahmetli hayatta olsa bunları CHP'nin kapısından içeri sokmaz.” dedi.

Rejimin Cumhuriyet olduğunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde İstiklal Savaşı kazanılarak Cumhuriyetin kurulduğunu belirten Yıldırım, Cumhuriyetin bekçisinin de Kırklareli ve 80 milyon vatan evladı olduğunu söyledi.

“Bu Cumhuriyete göz dikenin gözünü çıkarmak hepimizin boynunun borcudur.” diyen Yıldırım, 18 maddelik bu değişiklik sisteminde parlamenter sistemi bırakılarak, kötü dönemlerin geride kalacağını, güçlü hükümetin garanti altına alındığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçileceğini anlattı.

 

“Terörün kökünü kazıyacak”

 

Bu sistemin, terörle mücadelede ülkeyi daha güçlü hale getireceğini kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

“Terörün kökünü kazıyacak. Bütün devlet kurumları, bütün güvenlik birimleri, güçlü hükümet sayesinde bir olacak terörle birlikte mücadele edecek. Meclis daha da güçlenecek. Meclis üzerindeki hükümet baskısı kalkacak. Çünkü Meclisten çıkmıyor hükümet. Hükümet ayrı seçiliyor, Meclis ayrı seçiliyor. Şimdiki sistemde hükümet Meclisin üzerinde baskı kuruyor. Bakanlar aynı zamanda milletvekili. Bu sitemde öyle olmayacak. Bakanlar milletvekiliyse milletvekilliği bitecek. Meclis tamamen yasama yapacak, denetim yapacak, yeni kanunlar çıkaracak, milletin beklentilerini karşılayacak. Meclisin çıkardığı kanunun üzerinde hiçbir başka kanun yok. Cumhurbaşkanı sadece Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkaracak. Ne için? Günlük işleri yapmak için. Bakanlıkları kuracak, müdürlükleri kuracak, oralara atama yapacak. Böylece 5 yıl boyunca kesintisiz hizmeti sağlayacak.”

Kırklareli'nin vekillerinin ilin sorunlarıyla daha fazla uğraşma vakti bulacağını anlatan Yıldırım, 16 Nisan'daki anayasa değişikliği ile ayrıca milletvekilliği sayısının da 600'e çıkacağını dile getirdi.

Yıldırım, bunun nüfus arttığı için yapıldığını belirterek, “Milletvekili sayısı niye 550'den 600'e çıkıyor, diyen Kılıçdaroğlu geçmişi unutmuş. Halbuki 1995'te 450'den 550'ye 100 arttıran kendileri. Şimdi onu unutmuşlar. Bugün nüfusumuz 80 milyon olmuş, o zaman 58 milyon. Bu artışa karşı çıkıyorlar. Kardeşim yapmayın. Dün yaptığınız işi bugün inkar etmeyin. Bunun hepsinin kaydı var. Millet açar bakar, hesabını sizlere sorar.” dedi.

Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 18 yaşındaki gençlerin milletvekili, muhtar, belediye meclis üyesi, belediye başkanı olmasına karşı çıktığını belirterek, “Buna karşı çıkıyor. Peki, kaç istiyorsun? 25'i doldursun, ondan sonra olsun. Senin keyfine göre mi hareket edeceğiz? Gençler bu ülkenin vatandaşları değil mi? Gençlerin seçilme hakkı yok mu? Bunun cevabını verecek miyiz gençler? Bu, 18 yaşına karşı çıkıyor ya. Ben de açtım baktım, seçimlerden önce ne vaat etmiş, diye. Seçim beyannamesinde, seçim vaatlerine baktım diyor ki; 'Seçilme yaşını 21'e indireceğiz.' Be kardeşim biz indiriyoruz, niye karşı çıkıyorsun? Madem söz verdin, yapamadın. Biz yapıyoruz, gel destek ver. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.” ifadelerini kullandı.

 

Kırklareli'deki yatırımlar

 

AK Parti döneminde Kırklareli'de yapılan yatırımlara değinen Yıldırım, “Her bir şehrimizi kalkındırmak için 15 yıldır var gücümüzle çalışıyoruz. Sadece günlük ihtiyaçları karşılamak değil, şehirlerimizi geleceğe hazırlamak için de büyük bir gayret gösteriyoruz. Bakın Kırklareli'ye son 15 yılda 5,5 milyar yatırım yaptık. Helali hoş olsun. Okul, eğitim alanında büyük yatırımlar yaptık. İhracat, ithalat alanında büyük yatırımlar yaptık. 672 tane derslik, bin 308 konut, 23 adet spor tesisi yaptık.” ifadelerini kullandı.

2007 yılında Kırklareli'ne üniversite kurduklarını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

“Üniversitenin 10 fakültesi, 3 yüksekokulu, 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitüsü var. Kırklareli Üniversitesinin öğrenci sayısı bugün 27 bine ulaştı. Gençleri düşünmek bu. Lafla 'gençlerin geleceğini hazırlayacağız' demek olmuyor. 250 yataklı merkezde bir hastane, 100 yataklı Babaeski'de bir başka hastane, İğneada'da hastaneyi yaptık, hizmete sunduk. Merkeze, Lüleburgaz'a hastanelere, mevcut hastanelere ek binalar yaptık. Kırklareli'nde ağız diş sağlığı merkezi yaptık. Kırklareli gibi bir ilde, kocaman şehirde sadece 3 tane ambulans vardı 2002'de. Bugün ne kadar? 44 ambulans, 44. AK Parti farkı bu. Uzun yıllar Ulaştırma Bakanlığı yaptım. Kırklareli'de 2002 yılında sadece77 kilometrebölünmüş yol vardı. Ne kadar sürede? 80 yılda. O da rahmetli Özal döneminde yapılanlar. Bunun üzerine 14 yılda135 kilometrebölünmüş yol yaptık. Helal olsun. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz.”

Kırklareli, Dereköy, Aziziye, Bulgaristan yolunu yaptıklarını anımsatan Yıldırım, D-100 devlet yolu, Kuleli, Necatiye, Varyant, Yeniköy, Demirciköy yollarını bitirdiklerini, 59 kilometresi Kırklareli'de olan Çorlu Köprülü Kavşağı Edirne Köprülü Kavşağı arasındaki otoyol üzerinde iyileştirmeler ve viyadükler yaptıklarını kaydetti.

Başbakan Yıldırım, İğneada Beğendik Balıkçı Barınağı'nı hizmete açtıklarını, Sergen Barajı ve göletleri tamamlayarak 163 bin dönüm araziyi suyla buluşturduklarını, bu çalışmalarla Ergene Nehri'nin su kalitesinin arttığını ve kirliliğin azaldığını söyledi.

Kırklareli'yi doğal gazla tanıştırdıklarını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tarımdan hayvancılığa tam 1,5 milyar lira destek sağladık. Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'nde 300 kişi çalışırken, bugün Kırklareli Evren-8 ve Büyükkarıştıran organize sanayi bölgelerinde toplam 30 bin kişi çalışıyor. Kırklareli'de öğrenci yurt kapasitesi sadece 464 iken, bugün bu sayı 3 bin 588'e çıktı. Yıllardır bitmeyen Kırklareli Kültür Merkezini geldik, tamamladık. Devam eden projeler 300 yataklı Lüleburgaz, Demirköy, Pınarhisar hastanelerinin yapımı sürüyor Edirne ile Kırklareli arasını bölünmüş yol olarak yapıyoruz, yakın zamanda tamamlanmış olacak. Şimdi müjde. Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattı, Kırklareli'den geçecek, hayırlı uğurlu olsun. Türkiye'nin mutlu ve müreffeh yarınları için var mıyız? Milletin birliği, dirliği için hazır mıyız? Güçlü Türkiye için hazır mıyız Kırklareli? Refah için, kalkınma için, kardeşlik için var mıyız? Tek devlet için, tek vatan için, tek bayrak için, tek millet için kararımız ‘evet’.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 20 Aralık 1930'da Kırklareli'ye gediğinde “Çok çalışın, halka doğruyu söyleyin.” dediğini aktaran Başbakan Yıldırım, “Biz doğruları söyledik. Kimin doğru söylediğini, kimin doğruyu söylemediğini bu millet iyi bilir, sizler iyi bilirsiniz. Bugüne kadar hiç aldatmadık, aldanan olmadık, aldatan olmadık. Milletimize hep doğruyu söyledik. Bu duygu ve düşüncelerle yapılacak halk oylamasının ülkemiz için, milletimiz için, Kırklareli için, gençlerimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Gününüz mübarek olsun, Regaip Kandiliniz mübarek olsun, geleceğimiz aydınlık olsun” dedi.

Buradaki programın ardından Kırklareli Valiliği’ne geçen Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Kırklareli’den ayrıldı...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol