İki sendikadan Zeytin Dalı Harekatına tam destek

Kırklareli’nde Şevket Dingiloğlu Parkında, Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliği ve Memur Sen İl Temsilciliği 14 Şubat Çarşamba günü saat 12.30’da Zeytin Dalı Harekatı hakkında iki ayrı basın açıklamasını art arda gerçekleştirdi. 

Türk Halkının kenetlenerek tek yürek olduğu Zeytin Dalı Harekatı’na ilimizden Türkiye Kamu Sen Kırklareli İl Temsilciği ve Memur Sen Kırklareli İl Temsilciliği’nden destek geldi. 

Yağmur altında 14 Şubat Çarşamba günü Şevket Dingiloğlu parkında gerçekleştirilen 2 ayrı basın açıklamasına; AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti Kadın Kolları Kırklareli İl Başkanı Aslı Karakahya, AK Parti Kırklareli İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, Memur Sen Kırklareli İl Başkanı Selahattin Karanfiler, Türk Büro Sen Kırklareli Şube Başkanı Ercüment Yılmaz, İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, Cihannüma İl Temsilcisi Hikmet Yıldırım, sendika üyeleri, vatandaşlar katıldılar.
Basın açıklaması programının başında Memur Sen Kırklareli İl Başkanı Selahattin Karanfiler, iki sendikanın da basın açıklamasının aynı saatte organize edilmesinden dolayı iki sendikanın da sırasıyla açıklamasını gerçekleştireceğini, programın sonunda İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık’ın cephedeki Mehmetçikler için dua okumasıyla sona ereceğini açıkladı.
Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliği adına basın açıklamasını gerçekleştiren İl Temsilcisi ve Türk Büro Sen Kırklareli Şube Başkanı Ercüment Yılmaz gerçekleştirdi. Yılmaz; ‘’Nasıl ki, Kurtuluş Savaşı'nda Yunan kisvesi altında yedi düvelle savaştıysak bugün de YPG/PKK kılığına girmiş, yanı başımıza çöreklenmiş ve boğazımıza sarılmak için fırsat kollayan


kahpe emperyalist güçlerle savaşmaktayız. Bu nedenle Sakarya, Dumlupınar, İnönü bizim için ne anlam ifade ediyorsa, El Bab, Afrin, Münbiç, Sincar ve Kandil de aynıdır.
Şehitlerimiz var, yüreğimiz yanıyor. Gazilerimiz var, içimiz sızlıyor. Ama kahraman askerimizin kanı ile canı ile bu topraklarda yeni bir gelecek kuruluyor", "Türk milleti, "Bozkurtların yurdunda, çakalların işi ne" diyerek askerinin yanında kıyama duruyor. Kahraman Mehmetçik yedi düvele, Türk'ün iradesini, kararlılığını ve gücünü bir kere daha gösteriyor. Türk'e kefen biçenin ölümü korkunç olacak!"
"Yüzyıllardan beri Doğu'nun kaynaklarına göz diken emperyalistlerin hedef tahtasındaki ülkemiz, bir büyük saldırı ile daha karşı karşıyadır.
Yaklaşık 30 yıldır, yavaş yavaş, merhale merhale yurdumuzu kuşatan şer güçler, maşa olarak kullandıkları terör örgütleri yoluyla Türk milletini yıpratmak, zayıflatmak, son darbe ile yok etmek ve tarih sahnesinden silmek üzere ortaya koydukları planlarını devreye sokmuşlardır.
Milletimiz ve binlerce yıldır sayısız şehidimizin kanıyla sulayarak vatan yaptığımız bu topraklar, hainlerin, bebek katili terör örgütlerinin, eli kanlı milletlerin yaktığı ateşle çepeçevre sarılmıştır.
Bundan yüzyıl önce olduğu gibi bugün de milletimiz bir varoluş mücadelesi ile karşı karşıyadır.
Yakın coğrafyamızda olup bitenlere bu gözle baktığımızda, asıl hedefin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti olduğunu görmek çok da zor değildir.
Kahraman Mehmetçiğimizin Afrin'de yürüttüğü bu harekât Türk milleti üzerinden İslam'ı boğma amacındaki alçaklara karşı yapılan bir huruç harekatıdır.
Nasıl ki, Kurtuluş Savaşı'nda Yunan kisvesi altında yedi düvelle savaştıysak bugün de YPG/PKK kılığına girmiş, yanı başımıza çöreklenmiş ve boğazımıza sarılmak için fırsat kollayan kahpe emperyalist güçlerle savaşmaktayız.
Bu nedenle Sakarya. Dumlupınar. İnönü bizim için ne anlam ifade ediyorsa, El Bab, Afrin, Münbiç. Sincar ve Kandil de aynıdır.
‘’Hepimiz birer Mehmetiz’’
Bugün Mehmetçik cephede, Türk milletinin kaderini yeniden yazmakta, bu topraklar üzerinde yeşerecek fidanlar için gövdelerini Amerikan roketlerine, Alman anti tank füzelerine, Fransız mayınlarına siper etmektedir. Teröristlerin ellerindeki silahlara baktığımızda, düşmanın kim olduğunu görüyoruz. Şundan eminiz ki, Allah'ın izni ile biz bu oyunu bozacak, bu kuşatmayı yaracak, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya, ensemizde boza pişirmeye, bizlere bedel ödetmeye çalışanlara hadlerini bildireceğiz. Hepimiz birer Mehmetiz, birer askeriz; bütün hainlere, yedi düvele yeteriz. Birkaç çapulcuyu maşa olarak kullanıp, Türk'e diz çöktüreceklerini sananlar bilsin ki, her bir askerimizin sinesinde 80 milyon yürek atıyor’’ dedi.
‘’31 yiğidimizi şehadete uğurladık’’
Eğitim Bir Sen Kırklareli Şubesi Başkan Yardımcısı İbrahim Erginsoy; ‘’Askerlerimiz, vatanımızın bekası ve selameti için Afrin'de teröre karşı Zeytin Dalı Harekatı'nı gerçekleştiriyor.
Harekatın 26. günündeyiz. "Beklemesinler" diyerek cepheye koşan yiğitlerimizin kimi şehitlik makamına, kimi gazilik mertebesine ulaştı.
Operasyonun başlangıcından bugüne kadar "Düğüne gidiyoruz" diyen 31 yiğidimizi şehadete uğurladık’’ dedi.
‘’Korktukları başına gelecek’’
Eğitim Bir Sen Kırklareli Şubesi Başkan Yardımcısı İbrahim Erginsoy; ‘’15 Temmuz darbe girişimiyle ordusu zayıfladı" dedikleri Türkiye'nin teröre karşı sürdürdüğü başarılı operasyonlar sonrasında, sivil katliam yapmakla mahir bazı ülkelerin "siviller zarar görüyor" kartını devreye sokmaları da gerçekten manidar. Türkiye, 15 Temmuz darbesinden sonra ordusuna sızmış gladyo artıklarını ve emperyalizmin aparatı FETÖ'cüleri temizleyerek operasyon gücünü artırmıştır. Asıl korkulan budur. Korktukları başına gelecek, emperyalizm ülkemizden olduğu gibi medeniyet coğrafyamızdan da def edilecek..."Siviller ölüyor", timsahın söyleminden ibarettir. Dost ve düşman Türkiye'nin bu konuda ne kadar ince eleyip sık dokuduğunu çok iyi bilmektedir. Fakat, 9 askerimizin şehit verildiği saldırıda terör örgütünün sivilleri nasıl kullandığı da herkesin malumu.
Değerli dostlar...
Bizler, MEMUR-SEN ailesi olarak terör ve çatışmadan arındırılmış adil bir dünya istiyoruz. Kimsenin kimseyi sömürmediği, hakça paylaşımın gerçekleştiği bir dünya için mücadele ediyoruz. Ne var ki; emperyalizm, başta bölgemizde olmak üzere sömürü düzenini sürdürmek için şiddeti ve terörü bütün dünya sathına yaymaktan çekinmemektedir.
İçeride kimlerin, sözde savaş karşıtı söylemlerle algılarda cephe açmaya giriştiğini, daha da ötesi her zaman yaptıkları gibi emperyalizmi ve sömürüsünü gizleme niyetlendiğini çok iyi biliyoruz. Sözde barış yanlısı gerçekte emparyal geminin tayfası olanlar, "Savaşa karşı barış", "savaş halk sağlığı sorunudur", "barış, hemen şimdi" beyanlarıyla, Türkiye'nin hak ve adalet mücadelesini akamete uğratmak için "barış" gibi mübarek bir kavramı dahi silaha dönüştürmek hesabı içindedirler.
‘’Türkiye, terörle mücadele ediyor’’
Biz sulh istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden de çok rahat şunu deklare ediyoruz; "Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor".
Tam da bu yüzden Türkiye'nin Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nı bütün benliğimizle destekliyor, cephede vuruşan askerlerimize de "Allah yardımcınız olsun" diyoruz. Milletin desteğini, ümmetin duasını alan devletimiz ve silahlı kuvvetlerimizin, şanlı ecdadın evlatları olmanın hakkını veren yiğitlerimizin terör örgütlerini yok edeceğine, emperyal akla diz çöktüreceğine de yürekten inanıyoruz’’ dedi. Basın açıklamalarının ardından İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, cephedeki asker için dua okudu. Mehmetçik için dua edilmesinden sonra basın açıklaması organizasyonu sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol