İki kent denizden de bağlandı

İğneada ile Bulgaristan’ın Burgas kenti arasında İDO tarafından başlatılan deniz otobüsü seferlerinin ilki önceki gün gerçekleşti. Sinan Paşa isimli deniz otobüsü ile yapılan ilk sefere Burgas Vali ve Belediye Başkan Yardımcıları ile basın mensupları katılırken, Kırklareli tarafında Demirköy Kaymakamı Cafer Ekinci, İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, Liman Başkanı Resul Ulaş ve basın hazır bulundu. Yaklaşık 5 saat süren yolculuğun ardından İğneada’ya ulaşan heyete Kırklareli’nin doğal güzellikleri gezdirildi. Gerçekleştirilen seferler şimdilik düzenli olmayacak. Seferler gelen talep doğrultusunda yapılacak. 

Bulgaristan’ın Burgas kenti ile Kırklareli arasındaki bağlar daha da sıkılaşıyor. Daha önce kara yoluyla gerçekleştirilen organizasyonlara artık deniz yolu da eklendi. Burgas ile Kırklareli arasında deniz otobüsü seferleri talep olduğu takdirde düzenlenecek. Bu seferlerden ilki 18 Haziran 2019 Salı günü yapıldı. Bulgaristan’ın Burgas kentinden yola çıkan İDO’nunSinan Paşa isimli deniz otobüsü beraberindeki Bulgaristan yetkilileri ve basın mensupları ile birlikte Kırklareli’nin İğeanada beldesine ulaştı. Yaklaşık 5 saat süren yolculuğun ardından İğneada Deniz Hudut Kapısı'nı kullanan Bulgar heyet Kırklareli’nde karaya ayak bastı.
Bulgar heyette Burgas Vali Yardımcısı, Burgas Belediye Başkan Yardımcısı, Burgas Belediye Meclis Başkanı, Burgas Belediye Meclis üyeleri ve basın mensupları yeraldı. Bulgar heyeti burada, Demirköy Kaymakamı Cafer Ekinci, Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, Liman Başkanı Resul Ulaş ile basın mensupları karşıladı.
Burada bir açıklama yapan Demirköy Kaymakamı Cafer Ekinci, Bulgaristan ile Türkiye arasında ilk kez deniz otobüsü seferi gerçekleştirildiğini belirterek, seferlerin sayısının artırılması için gerekli çalışmaları başlatacaklarını belirtti.
İDO Genel Müdürü Hasan Üstündağ da Bulgaristan'dan Türkiye’ye ilk dostluk seferini gerçekleştirdiklerini aktardı. Öngörülen yolcu potansiyeline ulaşmaları halinde, deniz otobüsü seferlerinin artacağını kaydetti.
İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık ise gerçekleştirilen seferde emeği geçenlere teşekkür ederek sayısının artması temennisini yineledi. İğeanada Belediyesi olarak Bulgar heyeti ağırlamaktan memnun olduklarını söyledi.
Dostluk amaçlı yapılan seferler henüz düzenli hale gelmedi. Seferlerin talep oldukça gerçekleşmesi hedefleniyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol