İki Proje, tek amaç; Kırklarelili öğrencilere iyi bir eğitim

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 10 Ekim 2017 Salı günü Saat:14.00'da imza töreni
gerçekleştirildi. Eğitime renk katacak imza töreninde iki kurum eğitimde çıtayı yükseltmek için el ele verdi.

Kırklareli Üniversitesi ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin hayallerini gerçeğe ulaştırmak için el ele vererek ortaklaşa çalışma yürütecek. Gökkuşağı Düşler Atölyesi ve Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulları adlı iki projenin imzalarının atıldığı törende, eğitim için verimli çalışmaların da ilk adımı atılmış oldu.

Projenin konusu
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi kurumunda eğitim gören öğrencilere önemli bir katkı sağlanacak. Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Giyim Üretim Bölümünde okuyan öğrenciler tarafından özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerle iletişim kurmalarının sağlanması, hayallerinde giymek istedikleri giysilerin tasarlanıp dikilmesi ve ortaklaşa bir defile düzenlenecek.
Projenin amacı
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, projenin amacıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Özel gereksinimi olan bireylerin daha kaliteli bir yaşam düzeyine ulaştırılması toplumsal bir sorumluluktur. Bu bireylerin yaşam kalitesini artırmak toplumla bütünleşmelerini sağlamaktan geçer. Bütünleştirmenin amacı; özel gereksinime ihtiyaç duyan bireylerin toplum içindeki rollerini gerçekleştiren, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, iş birliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, üretici ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu bağlamda özel gereksinime ihtiyaç duyan bireylerin toplum içinde bağımsız yaşamalarına ve kendi kendilerine yetebilecek duruma gelmelerine yönelik temel yaşam becerilerini geliştirmelerine olanak sağlanmalıdır” sözlerini dile getirdi.
Özel gereksinime ihtiyaç duyan çocuklar için önemli bir destek sağlanacağına dikkat çeken Rektör Şengörür, “Özel gereksinime ihtiyaç duyan çocukların bireysel ilgi ve sevgi gereksinimlerinin karşılanması, her alandaki gelişimlerinin desteklenmesi sağlanmalıdır. Üniversite öğrencilerinin dünyada sayısı ve oranı her geçen gün artan özel gereksinime ihtiyaç duyan çocukların sorunlarıyla ilgili farkındalıklarını arttırarak sosyal sorumluluk bilinçlerini güçlendirmek ve özel gereksinime ihtiyaç duyan çocukların daha fazla sesinin duyurulmasını sağlamak bu projenin başlıca amacıdır. Aynı zamanda projede bir taraftan üniversite öğrencilerinin toplumsal duyarlılıklarının gelişmesi hedeflenirken diğer taraftan özel gereksinime ihtiyaç duyan çocukların yaşam kalitelerinin ve gelişimlerinin iyileştirilmesi amaçlanmıştır” dedi.
“Türkiye genelinde
uygulanan bir
program”
Türkiye genelinde uygulanan bir program olduğunu dile getiren Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, “Üniversitemizin okulumuza sunacağı katkı çok önemli. Üniversite ve şehri kaynaştıracak bir proje olacağını düşünüyoruz. Akademik camiayı örgün öğrenciler ile bir araya getirmek onların ufkunu açacak diye düşünüyoruz. Bu çalışma Türkiye genelinde yapılan bir çalışma. Her ilde bu programı uygulayan okullar üniversiteler ile benzer anlaşmalara gidiyorlar” sözlerini dile getirdi.
“İnsan hayal ettikçe var”
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, imza töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin hayallerinin gerçeğe ulaşacağına dikkat çekerek, “Öncelikle böyle bir proje ile bir araya gelmek bizleri mutlu etti. İki kurumun da birçok projesi var ama böyle anlamlı projeler daha mutlu ediyor bizi. Gökkuşağı Düşler Atölyesi çok güzel. Bu şunu gösteriyor bize, insan hayal ettikçe var. Hayal ettikçe yaşıyor. Engelli bireyle de hayal edebiliyor. Burada çok güzel örneklerini görebiliyoruz. Bizim engelli çocuklarımızın sosyal yaşama katılması için akademik camia olarak sizlere kucak açması çok değerli ve çok anlamlı. Ben bundan dolayı size ve çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum. Daha sonra bu çalışmayla ilgili emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Umarım ilimiz adına, çocuklarımız adına, ülkemiz adına, ilimiz adına hayırlar getirir. Hayırlı olsun diyoruz” dedi.
“Çocuklarımızın vizyonu genişleyecek”
Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi Gönül Canan, imza töreninde projelerin hayırlı olmasını dileyerek, “Ben üniversitemizin, lisemize çok büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Özellikle üniversite hocalarının imkan buldukça öğrencilere verecekleri bilimsel konulardaki seminerler, çocuklarımızın vizyonunu genişletecek. İmkanlarımızdan da aynı şekilde yararlanacağız. Sene sonunda çocuklarımızdaki gelişmeyi de göreceğiz” şeklinde konuştu...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol