İhtisaslaşmanın Yol Haritası Hazırlanıyor

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı" kapsamında “Gıda” odak alanında ihtisaslaşan Kırklareli Üniversitesi’nde “Stratejik Yol Haritası Hazırlama” çalışmalarına başlandı. Kırklareli Üniversitesinin ihtisaslaşarak bölgeye katkı sağlayarak öncelikle Gıda alanında rekabet gücünün geliştirilmesi, Üniversitenin bölge ile bütünleşmesinin sağlanması, bölgenin sürdürülebilir kalkınması, katma değeri yüksek çıktılar elde edilmesi, nitelikli insan kaynağı
yetiştirilmesi, bölgede rekabet gücü artışı, üretimde ve pazarlamada teknolojinin etkin kullanımı, istihdam artışı, tanınırlık yönünde çözüm sunan projelerin desteklenmesi amaçlanıyor.
Kırklareli Üniversitesi Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı" kapsamında “Gıda” odak alanında ihtisaslaşan üniversitelerden birisi olarak seçilmişti.

Bu kapsamda “Stratejik Yol Haritası Hazırlama” toplantıları başladı. “Gıda” odak alanında “Stratejik Yol Haritası Hazırlama” toplantılarının birincisi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Çamur başkanlığında TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) uzmanları Barış Çarıkçı ve Seda Celep ile Gıda İhtisaslaşma Koordinatörlüğü personelinin katılımıyla Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıda “Gıda” odak alanında ihtisaslaşan Kırklareli Üniversitesi’nin stratejik yol haritasına ilişkin yapılması gerekenler ve hedefler hakkında değerlendirmeler yapıldıktan sonra Gıda Mühendisliği Bölümü akademik personeli ile görüşmeler gerçekleştirildi.
Toplantının ardından TÜSSİDE uzmanları Barış Çarıkçı ve Seda Celep Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür’ü makamında ziyaret etti. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol